Ενώ στην Ελλάδα οι πολίτες απολαμβάνουν μαζοχιστικά τους υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος, οι Γερμανοί αποκαλούν τους πολιτικούς τους Πολεμοχαρείς και Προδότες


Στην Ελλάδα οι πολίτες φαίνονται να απολαμβάνουν τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος ενώ στη Γερμανία οι πολίτες επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον υπουργό Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ κατά την ομιλία του κοντά στο σπίτι του Ριχάρδου Βάγκνερ, στη Βαυαρία την Παρασκευή. Επιβεβαιώνοντας τις δυσοίωνες προβλέψεις του για κοινωνική αναταραχή εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, ο Χάμπεκ έγινε δεκτός με αποδοκιμασίες και σφυρίγματα από ομάδα δυσαρεστημένων κατοίκων της πόλης.
Με πανό που έγραφαν Πολεμοχαρής και Προδότης του λαού οι διαδηλωτές –που ανήκαν σε διαφορετικές ηλικίες– κάλεσαν τον πράσινο υπουργό να παραιτηθεί. Επικρίνοντας την πολιτική της Γερμανίας στο ζήτημα του πολέμου στην Ουκρανία, αρκετοί κάτοικοι της πόλης διαμαρτυρήθηκαν για τον πληθωρισμό, που καταστρέφει την τοπική οικονομία.

Διαβάστε επίσης:

«Ποιο είναι το σχέδιό σας για τον λαό;», αναρωτιέται μια ηλικιωμένη γυναίκα, ενώ ένας νεότερος άνδρας θεωρεί μάταιη τη γερμανική στάση υπέρ της Ουκρανίας, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αφού στο τέλος θα κερδίσει η Ρωσία τον πόλεμο.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από εργοστάσιο υαλικών στη Θουριγγία ζητώντας ειρήνη με τη Ρωσία.

Το Ανόβερο είναι η τελευταία γερμανική πόλη που θεσπίζει αυστηρά μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας μετά το Μόναχο, τη Λειψία, την Κολωνία και τη Νυρεμβέργη.

Τα σιντριβάνια θα κλείσουν, ενώ τη νύχτα δεν θα φωταγωγούνται τα δημόσια κτίρια – Χωρίς ζεστό νερό πισίνες, αθλητικά κέντρα και γήπεδα.

Οι τοπικές αρχές αναμένεται να κόψουν το ζεστό νερό σε δημόσια κτίρια, πισίνες, αθλητικά κέντρα και γήπεδα. Τα σιντριβάνια θα κλείσουν, ενώ στη διάρκεια της νύχτας θα σταματήσει η φωταγώγηση δημόσιων κτιρίων.

Στόχος είναι η μείωση της κατανάλωσης κατά 15%, καθώς η χώρα, όπως και η Ευρώπη, προετοιμάζεται για έναν δύσκολο χειμώνα, κατά τον οποίο οι κυρώσεις που η Ε.Ε. έχει επιβάλει στη Ρωσία αναγκάζουν τη Ρωσία να πιέζει την Ε.Ε. με το φυσικό αέριο κι ενώ έχει ήδη μειώσει τη ροή μέσω Nord Stream 1 στο 20% της χωρητικότητας του αγωγού.

Δύσκολη χειμώνας για την Ευρώπη
Οπως επισημαίνουν οι New York Times, σχεδόν τα μισά σπίτια στη Γερμανία θερμαίνονται με φυσικό αέριο, ενώ το ένα τρίτο του συνολικού φυσικού αερίου χρησιμοποιείται από τη βιομηχανία. Αν ο επερχόμενος χειμώνας είναι ιδιαίτερα ψυχρός, μια διακοπή θα έχει τεράστιο κοινωνικό κόστος.

Ωστόσο είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τις καιρικές συνθήκες στο μέλλον, όπως και τις προθέσεις της Μόσχας. Οι οικονομολόγοι ακόμη δεν έχουν καταλήξει στο εάν ενδεχόμενη διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου θα οδηγήσει τη γερμανική οικονομία σε ύφεση της τάξης του 3% ή του… 20%.

Το αστείο είναι ότι μετά από δύο τρίμηνα αρνητικής ανάπτυξης οι ΗΠΑ βρίσκονται ήδη σε ύφεση και η Ρωσία δεν τους έκοψε το αέριο. ΛΟΛ ρε.

Στην Ελλάδα πάλι οι πολίτες δεν νοιάζονται για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται, φαίνονται να απολαμβάνουν με μαζοχιστικές μάλιστα διαθέσεις τους υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος και... το καλοκαίρι.

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'