Μετά από παρέμβαση των Έψιλον, ο κινέζικος πύραυλος κατέπεσε στον Ινδικό


Η άνωθεν παρέμβαση των Έψιλον έσωσε την Ελλάδα γι άλλη μια φορά, καθώς όπως τα έχει καταφέρει ο Coolie ήταν πολύ πιθανό ο κινέζικος πύραυλος να πέσει στη Σούδα ή στη βάση του ΝΑΤΟ στη Λάρισα. Ωστόσο χάρις τους Έψιλον ο πύραυλος έπεσε εκεί οι τετραπέρατοι επιστήμονες της NASA δεν μπόρεσαν να προβλέψουν, στον Ινδικό Ωκεανό κι όχι στις Αζόρες, την Ισπανία, την Ιταλία ή την Ελλάδα που προέβλεπαν.
Γράφει ο NICOLAVS LVPVS
Σύμφωνα με τα φυντάνια της NASA, τα κομμάτια βάρους 23 τόνων μέρους του πυραύλου, εισήλθαν στην ατμόσφαιρα πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό. Ό,τι απέμεινε από την καύση τους, χάθηκε στα βάθη της θάλασσας. 

Διαβάστε επίσης:

Μέχρι να γίνει γνωστό το τέλος του θρίλερ με τον κινεζικό πύραυλο, σε κατάσταση συναγερμού είχαν τεθεί το μεξικανικό θέρετρο του Καμπ Σαν Λούκας και οι Φιλιππίνες, καθώς και περιοχές της Νότιας Αμερικής. Το πιθανότερο σημείο που έδιναν οι φωστήρες για τη συντριβή του πυραύλου, ήταν ο Βόρειος Ειρηνικός Ωκεανός.

Συναγερμός υπήρξε και σε δύο περιοχές της Ελλάδας
Σύμφωνα με τους ειδικούς οι δύο περιοχές της Ελλάδας που υπήρχε πιθανότητα να πέσουν τα συντρίμμια του πυραύλου ήταν η Βόρεια Ελλάδα και η Κρήτη. Ωστόσο οι Έψιλον και μάλιστα ο Ανώτατος Διοικητής Φωτός ο αποκαλούμενος ως Αντίνοος απέτρεψε την πτώση στην Ελλάδα, παρεκτρέποντας τον πύραυλο αλλάζοντας την τροχιά του με μια βολή του Μπέβατρον

Σύμφωνα με το αμερικανικό CNN, ο πύραυλος Long March 5B μετέφερε εργαστηριακή μονάδα στο διαστημικό σταθμό που χτίζει η Κίνα. Αν και οι κίνδυνος είναι μικρός, κανείς δεν απέκλησε να πέσουν τμήματα του πυραύλου σε κατοικημένη περιοχή, καθώς οι Αμερικανοί έσπευσαν να μεγαλοποιήσουν το θέμα όπως και οι σύμμαχοι τους στην Ελλάδα.

Ο πύραυλος μήκους 30 μέτρων, ζύγιζει περίπου 22 τόνους και θεωρήθηκε αρκετά δύσκολο, να διαλυθεί σε πολύ μικρά κομμάτια, όση ώρα περιστρεφόταν στην τροχιά της Γης. Ταυτόχρονα, δεν διαθέτει το καθιερωμένο (αμερικάνικο λολ) σύστημα ελέγχου, που δίνει την δυνατότητα σε κάποιον, να δώσει μια προκαθορισμένη πορεία πρόσκρουσης. Έτσι, το αντικείμενο εισέρχεται ανεξέλεγκτο στη Γη και είναι αβέβαιο το σημείο πρόσκρουσης του.

Σύμφωνα με την ομάδας «Προμηθέας», που ανάρτησε σχετικά γραφήματα, το στάδιο του προωθητικού πυραύλου CZ-5B παραμένει σε μια αργά απομειούμενη χαμηλή τροχιά (κόκκινη γραμμή).

Υπάρχει και ένα σημείο δεδομένων για ένα αντικείμενο συντριμμιών (πράσινο) του οποίου η φύση του οποίου δεν είναι σαφής.

Παράλληλα, δημοσιεύτηκε ένας πρώτος μη λεπτομερής χάρτης για τις πιθανές περιοχές πτώσης του πυραύλου. H επανείσοδος υπολογίζεται να γίνει στις 31 Ιουλίου 2022, σύμφωνα με τον αστροφυσικό Jonathan McDowel.

Οι αρχικές εκτιμήσεις για τα σημεία πρόσκρουσης
Οι πρώτες εκτιμήσεις έδιναν ένα εύρος που εκτείνονταν από τον Ατλαντικό Ωκεανό, μέχρι και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Σύμφωνα όμως με τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αεροπορική Ασφάλεια (European Union Aviation Safety Agency – EASA), φαίνεται ότι τα συντρίμμια αναμένεται να πέσουν σε μια περιοχή που εκτείνεται από τις Αζόρες στον Ατλαντικό και επεκτείνεται έως και την Ελλάδα.

Η πιο πρόσφατη πρόβλεψη λοιπόν, αναφέρει ότι κομμάτια του πυραύλου ενδέχεται να πέσουν είτε στην Ισπανία, είτε στην Πορτογαλία, είτε στη Μάλτα, είτε στην Ιταλία, είτε στην Ελλάδα. Όσον αφορά την Ελλάδα, οι υποψήφιες περιοχές στις οποίες ενδέχεται να προσγειωθούν συντρίμμια είναι η Βόρεια Ελλάδα και η Κρήτη. Παρόλα αυτά, δεν θεωρείται βέβαιο ακόμα, εάν θα πέσουν σε κάποιες από τις παραπάνω χώρες, καθώς η έκταση της πρόσκρουσης καλύπτει ένα τεράστιο θαλάσσιο τμήμα, με αποτέλεσμα να κομμάτια να μπορεί να προσγειωθούν στο νερό.

Έχουν πέσει ξανά συντρίμμια από κινέζικους πυραύλους
Το γεγονός ότι ο κινεζικός πύραυλος πρόκειται να προσγειωθεί στην Γη, είναι απόλυτα φυσιολογικό, καθώς ο στόχος δεν είναι να ταξιδέψει στο διάστημα, αλλά να δώσει ώθηση στο διαστημόπλοιο που μεταφέρει, ώστε να εξέλθει της ατμόσφαιρας.

Έτσι, σε κάθε ανάλογο διαστημικό ταξίδι, οι αντίστοιχοι πύραυλοι επιστρέφουν στην Γη, με τα συντρίμμια τους να διασκορπίζονται και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις τα εκάστοτε γεγονότα δεν προκαλούν αίσθηση ή ανησυχία. Παρόλα αυτά, στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν τρία στοιχεία που ανησυχούν τους επιστήμονες, οι οποίοι προειδοποιούν για τα συντρίμμια που έρχονται.

Πρώτον, δύο εκτοξεύσεις κινεζικών πυραύλων του ίδιου μοντέλου που έγιναν το 2018 -όταν δοκιμάστηκε το πρωτότυπο- και το 2021 -που έγινε η πρώτη επίσημη δοκιμή- είχαν ως αποτέλεσμα να διασκορπιστούν ανεξέλεγκτα πολλά συντρίμμια στην Γη. Τότε δεν είχει σημειωθεί κάποια καταστροφή, όμως οι επιστήμονες θεώρησαν ότι πήραν μια γεύση, του τί μπορεί να ακολουθήσει αν επαναληφθεί αυτή η διαδικασία με ένα μεγαλύτερο και βαρύτερο αντικείμενο.

Ωστόσο το θέμα είναι ότι οι δυτικοί ειδικοί μεγαλοποίησαν το θέμα καθώς η Κίνα θεωρείται εχθρικό κράτος. Άλλωστε σύμφωνα με το τηλεπαθητικό μήνυμα που έστειλε ο Ανώτατος Άρχοντας Φωτός, η Κίνα που αποκαλεί την Ελλάδα ως Shi-La, που σημαίνει σπάνια/ελπίδα κερί, η Ομάδα Ώμέγα υποστηρικτηική της Ομάδας Έψιλον έστειλε τον πύραυλο να πέσει στα βάθυ του Ινδικού Ωκεανού. 

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'