Απολύσεις 300 εργαζομένων από το Netflix


Σε νέες απολύσεις προχώρησε το Netflix, καθώς αντιμετωπίζει πτώση εσόδων λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού από άλλες πλατφόρμες streaming και χάνει συνδρομητές.
Η εταιρεία ανακοίνωσε 300 απολύσεις που αντιστοιχούν περίπου στο 4% του συνολικού εργατικού δυναμικού της. Οι περικοπές των θέσεων γίνονται κυρίως στις ΗΠΑ και έρχονται να προστεθούν σε άλλες 150 απολύσεις που είχαν γίνει τον Μάιο.

Το Netflix ανακοίνωσε τον Απρίλιο την πρώτη μείωση των συνδρομητών του μετά από τουλάχιστον μία δεκαετία. Μείωση των συνδρομητών σημαίνει και μείωση των εσόδων.

Διαβάστε επίσης
Ταυτόχρονα η μετοχή της εταιρείας έχει τεράστια πτώση από το υψηλό του Νοεμβρίου 2021 που είχε τιμή 690$, έχει χάσει το 70% της αξίας της. Πλέον παλεύει για να κρατήσει τα 200$. Το οποίο σημαίνει επίσης τεράστιες απώλειες για την εταιρεία.




Η εταιρεία έχει 220 εκατ. συνδρομητές παγκοσμίως και είναι ηγέτιδα δύναμη στο streaming, όμως αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από τις Disney Plus και Prime Video της Amazon.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της, οι συνδρομητές της, που έχουν ήδη μειωθεί κατά 200.000 άτομα, θα σημειώσουν περαιτέρω μείωση κατά 2 εκατομμύρια άτομα το τρίμηνο που θα λήξει τον Ιούλιο.

Ο χειμώνας προβλέπεται πολύ μαύρος

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'