Το Αντιδυτικό Μπλοκ γιγαντώνεται


Στην Ευρώπη, πολλοί πιστεύουν ότι οι περισσότερες χώρες υποστηρίζουν την Ουκρανία στον πόλεμο. Ωστόσο η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική, όπως αναφέρει η γερμανική Welt, εξηγώντας πως η αντιδυτική συμμαχία γίνεται όλο και πιο ισχυρή, πολιτικά και οικονομικά και πλέον εκτείνεται σε όλο τον κόσμο.

Του Nicolavs Lvpvs

Στη Γερμανία, πολλοί πιστεύουν ότι οι περισσότερες χώρες είναι με το μέρος της Ουκρανίας. Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένα τεράστιο αντιδυτικό μπλοκ, τόσο ισχυρό όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορία, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης

Η Σοβιετική Ένωση ήταν μια «Obervolta (Άνω Βόλτα ένα τέως κράτος της δυτικής Αφρικής, νυν Μπουρκίνα Φάσο) με πυρηνικούς πυραύλους», είπε κάποτε αλαζονικά ο Χέλμουτ Σμιτ, στρατιωτικά ισχυρή αλλά οικονομικά νάνος. Το νέο μπλοκ, από την άλλη πλευρά, ενώνει τις αναδυόμενες οικονομίες, με την Κίνα του Σι Τζινπίνγκ επικεφαλής. Σύμφωνα με το προσαρμοσμένο στην αγοραστική δύναμη ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, η Λαϊκή Δημοκρατία ξεπέρασε ήδη τις ΗΠΑ το 2014, σημειώνει η Welt.

Ήδη από το 2008 το νέο ανερχόμενο μπλοκ έκανε δειλά δειλά την εμφάνιση του, με τη μορφή των BRICS γι αρχή. Οι BRICS να θυμίσουμε ποιοι είναι, Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική.
Επίσης ανερχόμενες οικονομίες όπως το Ιράν και το Πακιστάν. Αλλά μην ξεχνάμε και τη Βόρεια Κορέα με τη Συρία.

Η Ινδία, το Πακιστάν, αλλά και χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ ακόμα και η Τουρκία όχι μόνο δεν επέβαλαν κυρώσεις αλλά καλοβλέπουν τη Ρωσία κυρίως λόγω του φτηνού πετρελαίου.

Ο κόσμος αλλάζει και ο μορφονιός Μωυσής φαίνεται να μην μπορεί να το κατανοήσει.

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'