Η Πολωνία θα χρεώνει τους Ουκρανούς πρόσφυγες για σίτιση και στέγαση

Η ακροδεξιά πολωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες, ότι ετοιμάζεται να χρεώσει τους Ουκρανούς πρόσφυγες για τη σίτιση και τη στέγαση τους μετά από 4 μήνες παραμονής τους σε κρατικές δομές.


Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν καταφύγει στην Πολωνία, μετά την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου, βασιζόμενοι στην οικονομική βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωστόσο, μετά από μια αρχική έκρηξη δημόσιας στήριξης για τους πρόσφυγες, πλέον πόροι εξαντλούνται και οι πρόσφυγες δυσκολεύονται να βρουν διαμερίσματα και να λάβουν υποστήριξη, καθώς η Πολωνία αντιμετωπίζει κρίση πληθωρισμού, αύξηση του κόστους ζωής και πιέσεις στον προϋπολογισμό.

«Οι πολίτες της Ουκρανίας που μένουν στην Πολωνία σε κέντρα φιλοξενίας θα συμμετέχουν στο κόστος στέγασης και σίτισης», ανέφερε ανακοίνωση της ακροδεξιάς πολωνικής κυβέρνησης.

Δείτε επίσης:


Όσοι διαμένουν σε τέτοια καταλύματα, για παράδειγμα σε δωμάτια ξενοδοχείων ή σχολικών κοιτώνων που χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση, για πάνω από 120 ημέρες θα πρέπει να καλύψουν το 50% του κόστους έως και 40 ζλότι (8,87 δολάρια) την ημέρα κατ' άτομο. Μετά από 180 ημέρες θα πρέπει να καλύψουν το 75% του κόστους έως και 60 ζλότι. Σύμφωνα με τον σχιαδιασμό όσοι δεν μπορούν να εργαστούν λόγω ηλικίας ή αναπηρίας θα εξαιρούνται, όπως και οι έγκυες γυναίκες.

Πλέον υπάρχουν φόβοι ότι οι πολίτες των χωρών που δέχθηκαν Ουκρανούς πρόσφυγες θα ξεκινήσουν να αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες ρατσιστικά.

Δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν αρχίσει και λένε για τους άντρες Ουκρανούς, «μα γιατί δεν έκατσαν να πολεμήσουν;».
Τα ίδια που έλεγαν για τους Σύρους και τους Αφγανούς ή άλλους πρόσφυγες.

Η απάντηση βέβαια είναι γνωστή:

Γιατί κανένας λογικός δεν θέλει να πολεμήσει και να ρισκάρει τη ζωή του για τα συμφέροντα των πλουσίων. 

Αόρατα Γεγονότα

 Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'