Η Πολωνία διεκδικεί την δυτική Ουκρανία;


Η Πολωνία προετοιμάζεται να προσαρτήσει εδάφη της δυτικής Ουκρανίας, καθώς περιμένει ανταλλάγματα από το ΝΑΤΟ για την στήριξη που παρέχει στην Ουκρανία αλλά και την πρόσφατη πτώση ουκρανικού πυραύλου στα εδάφη της, την οποία και «έκανε γαργάρα».


Αυτά φέρεται να δήλωσε ο Σεργκέι Ναρίσκιν, διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπως μετέδωσαν το RIA Novosti και η Pravda [1].

Σύμφωνα με τον Ναρίσκιν, η Πολωνία επιταχύνει τις προετοιμασίες για την προσάρτηση των παρακάτω περιοχών της Δυτικής Ουκρανίας

Λβιβ, Τερνόπιλ, Ιβάνο-Φράνκιβσκ, Βόλιν και Ρίβνε.

«Η πολωνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κρατήσει επίμονη στάση, φοβούμενη ότι οι δυτικοί και το ΝΑΤΟ θα προσπαθήσουν να διαπραγματευτούν με τη Ρωσία τον χειμώνα αδιαφορώντας για τα συμφέροντα όχι μόνο των Ουκρανών, αλλά και των Πολωνών», πρόσθεσε ο Ναρίσκιν.

Δείτε επίσης:
Σύμφωνα με τον ίδιο, η πολωνική κυβέρνηση διέρρευσε νωρίτερα τέτοιες ειδήσεις στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης για να δοκιμάσει τις αντιδράσεις του τοπικού πληθυσμού.

Στις 30 Νοεμβρίου, ο Πολωνός πρόεδρος Ντούντα έδωσε εντολή να προετοιμαστεί επίσημη αιτιολόγηση για τις αξιώσεις της Πολωνίας σε όλη τη Δυτική Ουκρανία.

Η Πολωνία που εδώ και τέσσερις ανακοίνωσε ότι οι Ουκρανοί πρόσφυγες θα πρέπει να πληρώνουν για της στέγαση και τη σίτηση τους. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα στο οποίο θα αναφερθούμε σύντομα. 

«Η πολωνική κυβέρνηση, πιστεύει ότι η Πολωνία αξίζει μια «αποζημίωση» από το ΝΑΤΟ για την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, για τη βοήθεια των Ουκρανών προσφύγων και, τέλος, για την επίθεση ουκρανικό πύραυλο στο έδαφος της Πολωνίας, που η κυβέρνηση της σιωπηλά κατάπιε», κατέληξε ο Ναρίσκιν.

Νωρίτερα, ο Σεργκέι Ναρίσκιν είπε ότι οι πολωνικές αρχές έδειξαν νευρική αντίδραση στην δημοσίευση των σχεδίων τους για τον διαμελισμό της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον επικεφαλή της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, η πολωνική κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει τα σχέδια της για την επέκτασή της στα δυτικά της Ουκρανίας.

Αόρατα Γεγονότα

Παραπομπές:
  1. https://english.pravda.ru/news/world/154966-poland_ukraine/

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'