Από τύχη δεν υπήρξε νεκρός

Την προηγούμενη εβδομάδα η αστυνομία επιτέθηκε με ευθεία βολή δακρυγόνου στο κεφάλι φοιτητή.
Είδαμε σοκαριστικές εικόνες και βίντεο από την βάναυση επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές στην Θεσσαλονίκη. Τα αποκαλυπτικά βίντεο κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνουν ευθεία βολή δακρυγόνου από άνδρα των ΜΑΤ προς τους φοιτητές.
Υπήρξε τραυματίας φοιτητής που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Από τύχη δεν υπήρξε κάποιος νεκρός.

Δείτε το ενδεικτικό βίντεο με την ευθεία βολή παρακάτω.

ΝΔ: Το τρις εξ αμαρτείν

Με το που η ΝΔ του Καραμανλή το 2004 αντικατέστησε το σημιτικό ΠΑΣΟΚ, παρατηρήθηκε μια  γεωμετρική αύξηση της αστυνομικής βίας προς τους διαδηλωτές. 
Αρχικά αυτή η αύξηση πέρασε κάπως «απαρατήρητη» αφού χρόνο με το χρόνο και επί ΠΑΣΟΚ η  αστυνομία γινόταν ολοένα και πιο βίαιη.

Όμως απ' τις μεγάλες φοιτητικές διαδηλώσεις του 2006 κατά του νόμου της Μ.Γιαννάκου και μετά, οι αστυνομικές  δυνάμεις πλέον χτυπάνε «στο ψαχνό» με ευθείες βολές δακρυγόνων ή με επιθέσεις σώμα με σώμα όπου δεν διστάζουν να λυντσάρουν ακόμη και 19χρόνες κοπέλες με  πρωτοφανή βία.

Παράλληλα με τις διαδηλώσεις και οι εξακριβώσεις στον δρόμο καταλήγουν πυκνά συχνά σε  ξυλοδαρμούς πολιτών.

Αρκετές φωνές τότε προειδοποιούσαν την αστυνομία πως θα υπάρξει νεκρός έτσι όπως λειτουργούσε  και καλούσαν την κυβέρνηση «να ελέγξει τους αστυνομικούς».

Η τότε κυβέρνηση είτε κώφευε, είτε έβρισκε ευφάνταστες δικαιολογίες για να τους δικαιολογήσει.

Στο τέλος υπήρξε νεκρός το 2008, ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος και το τι επακολούθησε είναι γνωστό.

Με την ανάληψη των καθηκόντων της κυβέρνησης Μητσοτάκη το πρώτο  πράγμα που βίωσαν οι πολίτες ήταν «η επιστροφή στο ξύλο απ την αστυνομία» (όχι πως επι ΣΥΡΙΖΑ δεν έπεφτε  ξύλο αλλά  μετά το 2019 επιστρέψαμε σε «εποχές Καραμανλή»)

Υπάρχει όμως μια ποιοτική διαφορά απ τις πρώτες μέρες διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Πλέον δεν τρώνε πολύ ξύλο απ την αστυνομία όσοι  συγκεντρώνουν «τα κλασσικά  χαρακτηριστικά  υπόπτου» αλλά οι πάντες αφού όλοι πλέον θεωρούνται ή τους βλέπει σαν ύποπτους η αστυνομία.

Δεν λείπουν ακόμη και οι καταγγελίες από νεοδημοκράτες ψηφοφόρους που ξυλοκοπήθηκαν απ την αστυνομία, επειδή ζούσαν ή έτυχε να περνάνε από ύποπτες περιοχές όπως το Κουκάκι ή τα Εξάρχεια  ...και χωρίς αρκετές φορές να χει προηγηθεί κάποιο συμβάν.

Με την καραντίνα του κορωνοϊού τα πράγματα αγρίεψαν κι άλλο με αποκορύφωμα την επίθεση αστυνομικών σε νεαρούς αλλά και σε μανάδες που έβγαλαν βόλτα τα παιδιά τους με το καροτσάκι  στη πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Η απάντηση προειδοποίηση έρχεται μερικές μέρες μετά με την μεγαλειώδη συγκέντρωση και τις συγκρούσεις που έλαβαν χώρα στη Νέα Σμύρνη και η αστυνομία δέχτηκε την αντιβία των διαδηλωτών ως απάντηση στην δίχρονη βία που η ίδια εξάσκησε εναντίον τους.

Για λίγους μήνες τα πράγματα ηρέμησαν...

Η αστυνομία σχεδόν αποτραβήχθηκε απ' τους δρόμους όμως τις τελευταίες ημέρες και ειδικά στην Θεσσαλονίκη με αφορμή τις αντιδράσεις για το κλείσιμο του ιστορικού στεκιού του Βιολογικού  επέστρεψε και έχουμε καθημερινές δολοφονικές επιθέσεις κατά φοιτητών.

Σήμερα (Μαΐου 26, 2022) με μια ακόμη ευθεία βολή δακρυγόνου που σημάδευε στο κεφάλι, ένας νεαρός φοιτητής τραυματίστηκε κι έπεσε αναίσθητος όπου και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ τελικά έχασε την ακοή του.

Αυτό το νέο κύμα δολοφονικών επιθέσεων κατά εκ των πραγμάτων άοπλων διαδηλωτών -μιας και μόνο η αστυνομία φέρει πυροβόλα όπλα- είναι το τρίτο κατά σειρά αλλά μοιάζει να μην απασχολεί τον πρωθυπουργό της χώρας, που δεν έχει σταματήσει να κάνει ταξιδάκια αναψυχής και βολτούλες σε όλο τον πλανήτη με πρόσχημα την ιδιότητα του.
Όμως τα προβλήματα, που η παρουσία του συσσωρεύει είναι πολλά και απασχολούν τον λαό.

Απ' την επιβαλλόμενη απ τον ίδιο και το κεφάλαιο ληστρική ακρίβεια μέχρι τις καταστάσεις ανελευθερίας που άλλοτε θυμίζουν χούντα και άλλοτε λωρίδα της Γάζας, οι πολίτες μοιάζουν να φτάνουν στα όρια τους όμως πόσο μάλλον εξαντλούνται και οι πιθανότητες από τύχη να μην έχουμε νεκρό. 

Θα καταφέρει η ΝΔ να αποφύγει το τρις εξαμαρτείν;



Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'