Ο Elon Musk επιβάλλει υποχρεωτική επιστροφή στο γραφείο


Χθες, ο Elon Musk έστειλε μήνυμα προς το προσωπικό της εταιρείας Tesla, καλώντας το βάλει τέλος στην τηλεργασία.

«Aν δεν εμφανιστείτε, θα θεωρήσουμε ότι έχετε παραιτηθεί. Απαιτείται από όλους να περνούν τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα στο γραφείο. Όσο πιο υψηλή είναι η θέση σας, τόσο πιο ορατή πρέπει να είναι η παρουσία σας. Γι’ αυτό ζούσα επί χρόνια στο εργοστάσιο, για να με βλέπουν στη γραμμή παραγωγής να δουλεύω μαζί τους. Αν δεν το είχα κάνει αυτό, η Tesla θα είχε χρεοκοπήσει προ πολλού», ανέφερε. 
«Απαιτείται από όλους να περνούν τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα στο γραφείο», διεμήνυσε στους εργαζομένους της Tesla.

Οι διαφορές με την πολιτική που ακολουθεί το Twitter, η εταιρεία την οποία ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει ο Musk, είναι τεράστιες. Το διαδεδομένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες που επέτρεψαν τη μόνιμη τηλεργασία για το σύνολο του προσωπικού, ώστε να απαλλάξουν τους υπαλλήλους τους από την επιβάρυνση των καθημερινών μετακινήσεων και να έλξουν ταλέντα από οποιοδήποτε σημείο της Γης.

Ωστόσο ο Elon Musk φαίνεται να μην το συμμερίζεται αυτό. Το Twitter άλλωστε δεν έχει εργοστάσιο.

Κι ίσως έχει κάποιο δίκιο.
Γιατί θα πρέπει ο εργάτης της Tesla να έχει φυσική παρουσία στο εργοστάσιο της εταιρείας και οι μάνατζερς και οι υπάλληλοι των γραφείων με τους μισθούς των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ να δουλεύουν από το σπίτι;
Δεν αποτελλεί κοινωνική διάκριση;

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'