Ανακαλύφθηκε Όνομα σε Τατουάζ Μούμιας

Τατουάζ με το όνομα ανθρώπου ανακαλύφθηκε στο εσωτερικό των μηρών της 1300 ετών μούμιας.Το Βρετανικό Μουσείο βρήκε τη λέξη «Michael» εμποτισμένη με μελάνι στο σώμα μιας γυναίκα από το Σουδάν που πιστεύουν ότι πέθανε γύρω στο 700 μ.Χ.


Ένα τατουάζ με το όνομα ενός ανθρώπου έχει ανακαλυφθεί από τους επιστήμονες στο εσωτερικό των μηρών της 1300 ετών μούμιας.

Οι Αιγυπτιολόγοι στο Βρετανικό Μουσείο έκαναν την εντυπωσιακή ανακάλυψη εξετάζοντας το αρχαίο μουμιοποιημένο σώμα μιας γυναίκα από το Σουδάν, που πιστεύεται ότι πέθανε γύρω στο 700 μ.Χ.

Τα σύμβολα, στο τατουάζ στο δέρμα του εσωτερικού του μηρού του δεξιού ποδιού της μούμιας, αναγνωρίζονται ως οι αρχαίοι ελληνικοί χαρακτήρες M-I-X-A-H-A, τα οποία μεταφράζονται ως Μιχαήλ - Michael.

Αλλά δεν πρόκειται για ένα μυστική ερωμένο, το τατουάζ πιστεύεται ότι είναι ένα προστατευτικό βιβλικό σύμβολο που αντιπροσωπεύει τον αρχάγγελο Μιχαήλ.

Εμφανίζεται στην Καινή Διαθήκη στο βιβλίο της Αποκάλυψης ως ο προστάτης και ο ηγέτης των στρατών του Θεού ενάντια στις δυνάμεις του Σατανά.

Είναι επίσης ο προστάτης του μεσαιωνικού Σουδάν.

Ο Δρ Daniel Antoine είπε στην Daily Telegraph: "Αυτή η μούμια είναι η πρώτη απόδειξη ενός τατουάζ αυτής της περιόδου. Αυτό είναι ένα πολύ σπάνιο εύρημα".

Οι ειδικοί εξακολουθούν να μην γνωρίζουν τι μήκος φούστας ήταν της μόδας στο αρχαίο Σουδάν, έτσι είναι δύσκολο να πούμε αν το τατουάζ ήταν ορατό.

Αλλά χιλιάδες άνθρωποι θα το βλέπουν κάθε μέρα, όταν η μούμια τεθεί σε δημόσια επίδειξη για πρώτη φορά τον Μάιο.

Έρευνα-Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγή:
http://www.mirror.co.uk/news/weird-news/egypt-mummy-tattoo-intimate-ink-3274266 # ixzz2wvVwkVWh

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'