Οι Χάκερς αποκαλύπτουν Πως παίρνουν το αποτύπωμα σας από μια απλής φωτογραφία (ΒΙΝΤΕΟ)

H μεγαλύτερη ένωση χάκερ της Ευρώπης, που είναι γνωστή ως Chaos Computer Club, ανακοίνωσαν ότι έχουν την ικανότητα να αναπαράγουν τα δακτυλικά αποτυπώματα σας απλώς με μια φωτογραφία που εκθέτει τα δάχτυλά σας!


Αυτό ανακοινώθηκε κατά την 31η ετήσια συνέλευση του συλλόγου στο Αμβούργο της Γερμανίας, όπου ο Ian Krissler ισχυρίστηκε ότι αντέγραψε το αποτύπωμα της δικής του υπουργού αμύνης, της Γερμανίας δηλαδή, της Ursula von der Leyen.

Δείτε επίσης:
Ο Krissler εξήγησε ότι χρησιμοποίησε απλώς ένα εμπορικό λογισμικό γνωστό ως VeriFinger για να πάρει εκτύπωση της υπουργού από μια εικόνα που λήφθηκε σε συνέντευξη Τύπου τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους. Χρησιμοποιώντας ένα κοντινό της φωτογραφίας, καθώς και διάφορες άλλες φωτογραφίες που λήφθηκαν από διαφορετικές οπτικές γωνίες, ο Krissler κατόρθωσε να αναπαραγάγει το αποτύπωμα της Υπουργού. Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται μπορεί να είναι από οποιαδήποτε τυπική μηχανή και δεν χρειάζεται επαγγελματικός εξοπλισμός.

Ο Krissler, γνωστός με το ψευδώνυμο ως "Starbug", δήλωσε ότι αναμένει "οι πολιτικοί θα φορούν πιθανώς γάντια όταν μιλούν στο κοινό".

Ενώ τα δακτυλικά αποτυπώματα πάντα χρησιμοποιούνται για τους σκοπούς της εγκληματικότητας και της βιομετρικής πιστοποίησης, έπρεπε να αντιγραφούν με πιο παραδοσιακούς τρόπους, όπως το πραγματικό δάχτυλο που αγγίζει ένα αντικείμενο με γυαλιστερή επιφάνεια για να αφήσει το στίγμα του. Αν οι αξιώσεις του Krissler είναι αλήθεια, οι τομείς της ασφάλειας, χρησιμοποιώντας την αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων μπορεί να χρειαστούν να ξεκινήσουν την επανεξέταση των μέτρων ασφαλείας τους.

Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο για να δείτε πώς γίνεται:


Ενώ η αναγνώριση των δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι μια από τις υψηλότερης ασφαλείας μεθόδους για την προστασία των ευαίσθητων δεδομένων, η έκθεση τους σε κίνδυνος μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα, αλλά εξακολουθούν να είναι πολύ πιο ασφαλή από ότι οι κωδικοί PIN. Το μόνο που μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή, για να αντιμετωπιστεί αυτή η νέα πιθανή παραβίαση, είναι να συνδυάσετε τα δακτυλικά αποτυπώματα με PIN ή κωδικούς πρόσβασης για καλύτερη ασφάλεια.

Συγγραφή-Επιμέλεια Αόρατα Γεγονότα

Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Οι Χάκερς αποκαλύπτουν Πως παίρνουν το αποτύπωμα σας από μια απλής φωτογραφία (ΒΙΝΤΕΟ) από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'