Συνελήφθη αρχιφύλακας που έδινε πλαστά έγγραφα σε εγκληματίες - Υπηρετεί στην αντιτρομοκρατική

Εμπλοκή ενός ακόμα αστυνομικού, του τρίτου συνολικά, στη δράση σπείρας ομογενών από το Καζακστάν που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε βάρος φορτηγών με τσιγάρα αποκάλυψε η έρευνα της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.
Πρόκειται για 46χρονο αρχιφύλακα, που υπηρετεί στην αντιτρομοκρατική, ο οποίος μαζί με τρεις ακόμα ιδιώτες - συνεργούς του που συνελήφθησαν κατασκεύαζαν πλαστά έγγραφα, όπως Δελτία Ταυτότητας, διαβατήρια, άδειες οδήγησης κ.α. Για την ίδια υπόθεση καταζητούνται δύο ακόμα άτομα. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο επίορκος αρχιφύλακας είχε προμηθεύσει με πλαστή ταυτότητα 32χρονο ομογενή από το Καζακστάν, ο οποίος διαφεύγει και αναζητείται ως ηγετικό στέλεχος της σπείρας των ληστών. Για συμμετοχή στην ίδια εγκληματική οργάνωση είχε συλληφθεί 44χρονος ανθυπαστυνόμος που κατηγορήθηκε ότι ενημέρωνε τους κακοποιούς για τις κινήσεις των αστυνομικών. Επίσης, κατά τη διάρκεια προσαγωγής δύο εκ των μελών της σπείρας, σε χρόνο προγενέστερο της σύλληψής τους (την 20η Ιουλίου) αρχιφύλακας αστυνομικού τμήματος είχε κατηγορηθεί ότι είχε αφαιρέσει από τους προσαχθέντες 600 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας, της παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου κατ’ εξακολούθηση, της κατάχρησης εξουσίας και της νομοθεσίας που αφορά στα όπλα. Για την εξιχνίαση υπήρξε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ για την υπόθεση αναζητούνται δυο ακόμα συνεργοί των συλληφθέντων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι είχαν αναπτύξει δίκτυο κατάρτισης πλαστών πιστοποιητικών (Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, διαβατήρια, διπλώματα οδήγησης και άδειες κυκλοφορίας οχημάτων), τα οποία διοχέτευαν στην «αγορά» έναντι αντιτίμου, το οποίο κυμαινόταν από τριακόσια (300) έως χίλια διακόσια (1.200) ευρώ. Μεταξύ των άλλων, είχαν προμηθεύσει έναντι αμοιβής, με πλαστά έγγραφα – πιστοποιητικά και μεγάλο αριθμό αλλοδαπών, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό την παράνομη αναχώρηση τους, από τη χώρα μας προς το εξωτερικό.
Σε έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, φωτογραφίες διαφόρων ατόμων σε μικρά μεγέθη τύπου έκδοσης ταυτότητας ή κρατικών εγγράφων, εκτυπώσεις καρτελών ταυτοτήτων από υπηρεσιακό ηλεκτρονικό αρχείο, πλήθος υπεύθυνων δηλώσεων με ασυμπλήρωτα στοιχεία που φέρουν υπηρεσιακές σφραγίδες, πλαστό έγγραφο άδειας κυκλοφορίας αυτοκινήτου με ασυμπλήρωτα στοιχεία, κινητά τηλέφωνο και κάρτες sim, φορητή μονάδα αποθήκευσης ( usb ), τραπεζική απόδειξη κατάθεσης χρημάτων, κάρτες κινητής τηλεφωνίας.
Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που διατηρούσε στην κατοχή του ο Αρχιφύλακας, το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες και στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, φακός - εκκενωτής ηλεκτρικής ενέργειας (taser), φωτοαντίγραφα στελεχών τραπεζικών επιταγών και ασυμπλήρωτες υπεύθυνες δηλώσεις .
Όλοι οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα (10.09.2013) στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

thebest.gr

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'