Αυτοοργάνωση των υγειονομικών – Αντικαπιταλιστικός, ανυποχώρητος αγώνας


 Ανακοίνωση της Κλαδικής ένωσης Υγείας της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε


Κατά την πάροδο των τελευταίων ετών, γινόμαστε μάρτυρες της κατάρρευσης κάθε εναπομείνασας ψευδαίσθησης περί δημοσίου και δωρεάν χαρακτήρα στον τόσο ευαίσθητο τομέα της Υγείας, εντός των πλαισίων ενός επαίσχυντου και αδυσώπητου πολέμου ο οποίος μαίνεται σε βάρος του κόσμου της εργασίας. Η άρχουσα τάξη παλεύοντας να διαφυλάξει -ή και να αυξήσει- τα κέρδη της, εντός της οικονομικής κρίσης που η ίδια δημιούργησε, θυσιάζει αδιατάρακτα την υγεία και τη ζωή της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας, πλήττοντας τα ήδη υποβαθμισμένα δημόσια νοσοκομεία, τόσο σε έμψυχο υλικό όσο και σε υλικοτεχνικές υποδομές.
Το κλείσιμο τμημάτων και κλινικών που έχουν επιτελέσει ως σήμερα σπουδαίο έργο, οι δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό, υλικά και φάρμακα, οι εφημερίες, τα νυχτερινά και οι αργίες που παραμένουν απλήρωτα, δεν αποτελούν παροδική απορία του μνημονίου αλλά κατηγορηματική επιλογή του Κράτους και του Κεφαλαίου. Η παρούσα συγκυρία εξουθενώνει αφενός καθολικά τους εργαζομένους στην Υγεία και, αφετέρου, αποκλείει από πολύτιμες υπηρεσίες εκατομμύρια εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων και μεταναστών οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν για την επίσκεψη στον γιατρό, τις εξετάσεις, τα φάρμακα, τη νοσηλεία τους. Εν παραλλήλω, με τα ποσοστά ανεργίας και την άμεση και έμμεση φορολογία σε διηνεκή άνοδο, η συνθήκη αυτή αναπόδραστα δυσχεραίνει ουσιωδώς.
Όσο η κατάσταση εντός κι εκτός νοσοκομείων επιδεινώνεται, τόσο υποχωρούν οι αυταπάτες που θέλουν τους εργαζόμενους στην Υγεία -και ιδιαιτέρως τους ιατρούς- να ανήκουν στα προνομιούχα τμήματα της κοινωνίας. Είναι πλέον εξόφθαλμο ότι το Κράτος, τυφλά υποτασσόμενο στη βούληση της αστικής τάξης, επιτίθεται ανελέητα σε όποιον κλάδο και επάγγελμα του υποδεικνύεται κάθε φορά. Τα στρατόπεδα μεταξύ Κεφαλαίου και Εργασίας είναι σαφώς καθορισμένα και εμείς, οι εργαζόμενοι στην Υγεία, δεν έχουμε παρά να συνειδητοποιήσουμε την αναγκαιότητα να ενωθούμε κάτω από τα κοινά μας συμφέροντα στην πλευρά που μας αντιστοιχεί, λαμβάνοντας ενεργό ρόλο ως υποκείμενα στην ιστορία.
Η επιτυχής έκβαση της μάχης για εμάς περνάει μέσα από την ανάπτυξη επίμονου και μαχητικού αγώνα μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, των ενώσεων των ασθενών, των φοιτητών των σχολών υγείας, των συνταξιούχων, των ανέργων, των μεταναστών, όλων αυτών που πλήττονται από την πολιτική που ακολουθείται. Ο κοινός, πανυγειονομικός αγώνας και η πάλη για την υλοποίηση αντικαπιταλιστικής απεργίας διαρκείας συνιστά το μοναδικό εφικτό δρόμο για την οριστική υπέρβαση των απάνθρωπων σχεδιασμών και πρακτικών του καπιταλιστικού συστήματος. Θεωρούμε ουτοπική την επίτευξη δημόσιας και δωρεάν Υγείας εντός Καπιταλισμού. Αντίθετα, ο αγώνας για δημόσια και δωρεάν Υγεία αποτελεί ταυτόχρονα αγώνα ενάντια στο Κράτος και το Κεφάλαιο.
Ως κλαδική εργαζομένων στην υγεία της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε, καλούμε όλους τους εργαζομένους να στηρίξουν με την παρουσία τους τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, την Τετάρτη 17 Απρίλη, διεκδικώντας ουσιαστικά Δημόσια και Δωρεάν υγεία για όλους.
  • Καμία απόλυση
  • Καμία συγχώνευση
  • Κατάργηση κάθε πληρωμής από μέρους των ασθενών
  • Δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους
http://ergasiakodeltio.wordpress.com

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'