Το MATRIX σήμερα


Θυμάστε το Matrix;
Θυμάστε τη «Γυναικάρα με τα Κόκκινα» που απέσπασε για ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΣΤΙΓΜΗ την Προσοχή του Νeo με αποτέλεσμα το Σύστημα σαν Agent Smith να του καρφώσει μια σφαίρα στον εγκέφαλο; Η «Κόκκινη Γυναίκα» (για τους γνώστες των πιο «ειδικών» θεμάτων) ήταν μια «όαση στην βαρετή καθημερινότητα», λίγο χρώμα Πάθους και Ζωής μέσα στη μαυρίλα και το γκρίζο των κουστουμαρισμένων «γιάπηδων».

Ναι… τον ίδιο εγκέφαλο που ο μέσος τηλεθεατής τηγανίζει παρακολουθώντας με τις ώρες δελτία «ειδήσεων» είτε στο ραδιόφωνο, είτε την τηλεόραση, είτε πια και στο Διαδίκτυο.
Ξέρω, ξέρω σας τράβηξε την προσοχή η φωτογραφία που έχω ντύσει το άρθρο μου, αλλά και ο «πιασιάρικος» τίτλος που το έντυσα για να μαζέψω κόσμο να το διαβάσει. Μα… αυτό λέγεται Χειραγώγηση, η γνωστή Προπαγάνδα, ή κάνω λάθος;
Και όμως… έτσι λέγεται. Ας πούμε όμως ότι το ίδιο μαχαίρι που σκοτώνει κάποιον, είναι το ίδιο που σα νυστέρι σώζει τη ζωή κάποιου άλλου. Το μαχαίρι, ή μάλλον η κόψη του, δεν είναι από μόνο του κακό ή καλό… η χρήση του το προσδιορίζει.
Η Δύναμη έχει Κανόνες και Νόμους… ο τρόπος χρήσης Της ορίζει το αν χρησιμοποιείται για Χειραγώγηση ή για Αφύπνιση.
Ο χειραγωγός τρέφεται από την εξουσία που ασκεί στον χειραγωγούμενο… ο αφυπνιστής απλά αδιαφορεί για το αν καν έχει περάσει το Μήνυμα που θέλει να περάσει… το κάνει γιατί απλά γουστάρει. Αν τη δει «Μεσσίας», αυτομάτως μεταλλάσσεται σε χειραγωγό και είτε θα τρέφεται από την ενέργεια του χειραγωγούμενου, είτε από τα …περιουσιακά του στοιχεία.
Ο Neo είναι Αφυπνιστής… ο One είναι Χειραγωγός.
Τέλος πάντων… αυτό είναι θέμα που θα δούμε άλλη στιγμή, αν και το έχω αναπτύξει αρκετά και αλλού. Ας μείνουμε εδώ στο θέμα της Χειραγώγησης από τα Μ.Μ.Ε.
Νοέμβριος 2011 μ.Χ. (για τον ιστορικό του Μέλλοντος, αν υπάρξει). Η Ενέργεια της Προσοχής ενός ολόκληρου Λαού (του Ελληνικού) αλλά και πολλών εκατομμυρίων τηλεθεατών σε όλο τον πλανήτη Γη (και έξω από αυτόν ίσως) είναι εγκλωβισμένη σε μια «Πραγματικότητα» που εκπέμπεται από ένα σύνολο Μαριονεττών που ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι είναι Παίκτες, γιατί πιστεύουν λανθασμένα ότι βρίσκονται από τη σωστή πλευρά των νημάτων.
Το τι γίνεται στην Ελλάδα είναι κομμάτι ενός μεγάλου πειράματος για τη συνέχιση ενός Μεγάλου Σχεδίου, αυτά είναι πλέον γνωστά, τουλάχιστον κατά ένα μεγάλο μέρος. Η Καθημερινότητα όμως μιας «Πολιτικής Κοινωνίας» δε μπορεί να δεσμεύει ολόκληρη την Ύπαρξη του Ανθρώπου σε σκέψεις για ένα ζοφερό, αν όχι ανύπαρκτο Αύριο. Πόσο μάλλον όταν αυτή η «Καθημερινότητα» είναι ένα μεγάλο Θέατρο Σκιών. Στο θέμα με τη Μαύρη Σκιά επάνω από την Ελλάδα του Φωτός έχω αναπτύξει το, κατά την γνώμη μου πάντα, Παρασκήνιο στο οποίο μαίνεται ένας Μεγάλος Πόλεμος. Στο παρόν θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις μου με όσους κάνουν το λάθος να με διαβάσουν (το κακό με τα κείμενά μου είναι ότι για όποιο τα διαβάσει, ο κόσμος γύρω του θα πάψει να είναι πια ο ίδιος, θα έγραφα αν ήθελα να περάσω ένα Μήνυμα σε «κάποιους» που θα ήθελαν να περιορίσω λίγο το γράψιμό μου, ή τουλάχιστον να το κατευθύνω αλλιώς).
Προς Θεού… δεν πιστεύω ότι σχετίζονται μεταξύ τους οι παρακάτω ειδήσεις… σε ένα ευνομούμενο Δημοκρατικό Καθεστώς τα πάντα είναι σε πλήρη διαφάνεια και ο Πολίτης έχει το δικαίωμα να γνωρίζει τα πάντα που τον αφορούν. Απλά, σαν ένα ημερολόγιο, καταγράφω κάποια πράγματα που μπορούν να βρεθούν σε οποιοδήποτε ειδησεογραφικό portal, αν κάποιος σκεφτόταν να με κατηγορήσει σαν «συνωμοσιολόγο». Χμμμ…. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, ας κάνω ένα διάλειμμα από το κυρίως θέμα για να παραθέσω ένα κομμάτι από ένα διήγημα Επιστημονικής Φαντασίας που γράφω. Και σε έναν «τρελαμένο» συγγραφέα που έχει το ακαταλόγιστο… τι να του καταλογίσεις του ταλαίπωρου;
Βρισκόμαστε στον φανταστικό τόπο του Γκλεμάν. Ο ηγέτης του Γκλεμάν ετοιμάζεται να παίξει τον ρόλο του, είπαμε νομίζει ότι είναι Παίκτης, και βάζει μπροστά το σχέδιο για να ΥΠΝΩΤΙΣΕΙ, συγγνώμη χειραγωγήσει ήθελα να γράψω, ολόκληρο τον λαό του, έτσι ώστε να τον πουλήσει μετά σαν σκλάβους στους γειτονικούς ηγεμόνες. Μόνος του δεν μπορεί να το κάνει. Οπότε τι κάνει;
Επισκέπτεται την Υπηρεσία που διαφεντεύει ένα σύστημα επικοινωνίας μεταξύ τους που έχουν οι πολίτες, κάτι σαν το δικό μας Διαδίκτυο. Δεν χρειαζόταν να το κάνει φανερά, απλά ήταν μια επίδειξη δύναμης. Λίγο αργότερα κάνει δημόσιες δηλώσεις για τους τελάληδες που κηρύττουν τα νέα στον κόσμο (κάτι σαν τα δικά μας Μ.Μ.Ε.) ότι είναι διεφθαρμένα και δεν πρέπει να ταράζουν τα νερά. Λίγο αργότερα δηλώνει ότι εγκαταλείπει τη θέση του ηγεμόνα καταμεσής της κρίσης που ξέσπασε και απειλείται πόλεμος με τους γείτονες, έτσι ώστε να δώσει τη θέση του σε έναν παλιό του φίλο που έχει σκοπό να τον κάνει να φανεί πολύ κακός, έτσι ώστε ο λαός να τον ζητάει πίσω γιατί παρότι κακός, ήταν καλύτερος από τον φίλο του.
Μαύρος χαμός και πανικός. Οι τελάληδες για να τα έχουν καλά με τον ηγέτη μιλάνε ΜΟΝΟ για αυτό το θέμα, αν κάποιος πάει να πει και άλλα, η Υπηρεσία που ελέγχει τους τελάληδες θα τους τιμωρήσει, άσε που αν είχαν τράπεζες θα τους έκλειναν και τη στρόφιγγα του δανεισμού. Και κανείς δε μιλάει για τον στρατό των γειτόνων που ήδη έχει παέι θέση έξω από τα τείχη της Πόλης, ενώ πράκτορές τους βρίσκονται ήδη ΜΕΣΑ στην Πόλη. Και οι μεγάλες αποφάσεις στο βασίλειο της ιστορίας μας, λαμβάνονται με Πανσέληνο στον Ταύρο.
Και όλα στη θέση τους. Ο λαός μιλάει ΜΟΝΟ για τον ηγέτη και τον φίλο του που τσακώνονται, την πείνα που απειλεί το βασίλειο και ζουν μέσα στον Φόβο και τον Τρόμο που τους δημιουργούν οι τελάληδες. Κάπου εκεί μέσα έσκασαν μύτη και διάφοροι παραμυθάδες που με τα ωραία τους λόγια, τα ψευδώνυμά τους και τα πλουμιστά τους ρούχα, αν και φορούν πάντα μάσκα για να μη φανεί η ασχήμια τους, «πουλάνε» ένα διαφορετικό παραμύθι. Κάποιοι από τον λαό μαγεύονται από το καινούριο «ξόρκι», σπάει το «ξόρκι» που τους έριξε ο ηγέτης και…
Χμμμ… αυτό θα το δούμε άλλη στιγμή.
Μέχρι τότε…
Ποια είναι η γνώμη σας για την ενημέρωση που έχετε μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που αναπαράγουν αμάσητα κάθε ξόρκι, συγγνώμη «είδηση», που πετάνε σαν τυράκι οι τελάληδες;
Και όσοι αναγνώστες υποψιάζονται το Μήνυμα που περνάω μέσα από ένα φαινομενικά "άναρχο" και "παραληρηματικό" κείμενο, έχουν δίκιο. Δε μιλάω τόσο στη συνείδησή σας, όσο κάπου Αλλού.
Όπως άλλωστε κάνει και ο εχθρός. Μόνο που το κάνουμε για διαφορετικούς λόγους...

© Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος

http://www.arkadian.gr/
thesecretrealtruth.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'