Ένα βήμα ποιο κοντά στο παγκόσμιο mRNA εμβόλιο γρίπης

Οι αρχικές δοκιμές στα ζώα αφήνουν πολλές υποσχέσεις για τη δημιουργία ενός εμβολίου εναντίον όλων των στελεχών της γρίπης. Το εμβόλιο μπορεί να μειώσει σημαντικά τα συμπτώματα και να κάνει τη γρίπη λιγότερο θανάσιμη.

Αναπτύσσεται πλέον ένα εμβόλιο mRNA εναντίον και των 20 ιών γρίπης. Οι αρχικές δοκιμές που έγιναν σε ζώα δείχνουν ότι το εμβόλιο μείωσε τα συμπτώματα της ασθένειας και τα προστάτεψε από τον θάνατο, ακόμα και όταν τα ζώα είχαν εκτεθεί σε ιούς γρίπης που δεν σχετίζονταν με αυτόν που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του εμβολίου.

Η εργασία [1] προτείνει ότι αυτό το εμβόλιο mRNA θα μπορούσε να παρέχει ευρεία προστασία εναντίον όλων των στελεχών γρίπης, συμπεριλαμβανομένων και των θανατηφόρων. Δεδομένου του κινδύνου των πανδημιών γρίπης και των θανάτων από την εποχιακή γρίπη, το εμβόλιο mRNA θα μπορούσε να είναι ένα απίστευτο εργαλείο στο φαρμακευτικό οπλοστάσιο.

Δείτε επίσης:

«Η ιδέα είναι να φτιάξουμε ένα εμβόλιο που θα δίνεισ τους ανθρώπους το βασικό επίπεδο ανοσολογικής μνήμης για διαφορετικά στελέχη γρίπης, έτσι ώστε να υπάρχουν πολλοί λιγότεροι νοσούντες και θάνατοι όταν έρθει η επόμενη πανδημία γρίπης», δήλωσε ο συγγραφέας [2] της μελέτης Δρ. Σκοτ Χένσλεϊ, καθηγητής μικροβιολογίας στην σχολή ιατρικής στο Perelman School of Medicine.


Το εμβόλιο χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία mRNA που πολύ επιτυχημένα επιδείχθηκε με τα εμβόλια του COVID-19. Χρησιμοποιεί ανοσογόνα: αντιγόνα που ενισχύουν την ανοσολογική απόκριση. Το RNA έχει τον κώδικα από μια αβλαβή πρωτεΐνη κλειδί που είναι κοινή σε 18 τύπους ιών Γρίπης Α και 2 τύπους Γρίπης Β. Μόλις γίνει η ένεση τα κύταρα στην περιοχή παράγουν την πρωτεΐνη και το ανοσοποιητικό σύστημα νομίζει ότι δέχεται επίθεση, παράγοντας τα αντισώματα που χρειάζονται.

Με αποτέλεσμα την επόμενη φορά που ο ισός θα μπει στον οργανισμό, το ανοσοποιητικό σύστημα θα μπορέσει να αντιδράσει πιο γρήγορα. Το εμβόλιο δεν είναι αποστηρωτικό, ΔΕΝ σταματάει την μόλυνση από τη Γρίπη, ΔΕΝ σας εμποδίζει από το να κολλήσετε Γρίπη. Αντί γι αυτό προετοιμάζει το σώμα σας έτσι ώστε αν κολλήσετε γρίπη, θα είναι πολύ λιγότερο σοβαρά.

«Θα είναι συγκρήσιμο με τα πρώτης γενιάς εμβόλια mRNA του SARS-CoV-2, τα οποία στόχευαν το πρώτο στέλεχος του κορωνοϊού του Wuhan», ανέφερε ο καθηγητής Χέσλεϊ. «Εναντίον των τελευταίων στελεών όπως το Όμικρον, αυτά τα αρχικά εμβόλια δεν εμπόδιζαν πλήρως τις μολύνσεις του ιού αλλά συνέχησαν να παρέχουν διαρκή προστασία εναντίον της σοβαρής νόσησης και του θανάτου».

Η ομάδα πρόκειται να δοκιμάσιε το εμβόλιο αυτό σε ανθρώπους. Αυτό τον καιρό σχεδιάζουν κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους για να δουν πως συμπεριφέρεται το εμβόλιο σε εμάς. Αν πετύχει αυτό το εμβόλιο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να σταματήσει την διασπορά και τον κίνδυνο της γρίπης σε όλες της ηλικιακές ομάδες, από παιδιά ως και ηλικιωμένους.

«Πιστεύουμε ότι με αυτό το εμβόλιο mRNA θα ελαττώσουμε σημαντικά τις πιθανότητες για σοβαρή μόλυνση από γρίπη», πρόσθεσε ο καθηγητής Χένσλεϊ.

Αόρατα Γεγονότα

Παραπομπές:
  1. https://www.science.org/doi/10.1126/science.abm0271
  2. https://www.pennmedicine.org/news/news-releases/2022/november/penn-develops-mrna-flu-vaccine

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'