Η NASA πιστεύει ότι οι άνθρωποι θα ζουν στη Σελήνη ως το 2030 (ΒΙΝΤΕΟ)

ESA/Foster + Partners
Πηγή Φωτογραφίας: ESA/Foster + Partners
Η επιτυχής τελικά εκτόξευση του Orion και η θετική προς το παρόν εξέλιξη της αποστολής Artemis I κάνουν τη NASA να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη με αποτέλεσμα αρκετά υπεραισιόδοξα στελέχη της να δηλώνουν ότι, «άνοιξε ο δρόμος όχι μόνο της επιστροφής του ανθρώπου στη Σελήνη αλλά της μόνιμης παραμονής του αυτή τη φορά εκεί».


Αυτή τη στιγμή το σκάφος Orion της αποστολής Artemis I συνεχίζει το ταξίδι του στη Σελήνη πλησιάζοντας την επιφάνεια της, χτες σε απόσταση μόλις 128 χλμ. υπεραισιόδοξα στελέχη της NASA σε δηλώσεις τους για την εξέλιξη της αποστολής ανέφεραν ότι είναι πολύ πιθανόν μέσα στην επόμενη οκταετία να επιτευχθεί ένα από τα μεγάλα οράματα του ανθρώπινου πολιτισμού, η εγκατάσταση και μόνιμη διαμονή των ανθρώπων στη Σελήνη.


Στον ανταγωνισμό για την μόνιμη εγκατάσταση ανθρώπων στη Σελήνη βρίσκονται ήδη βέβαια και η Κίνα με τη Ρωσία που σχεδιάζουν και τη δημιουργία σεληνιακής βάσης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Artemis θα πραγματοποιηθούν την προσεχή πενταετία επανδρωμένες αποστολές στη Σελήνη, η δημιουργία ενός διαστημικού σταθμού και η δημιουργία των πρώτων μόνιμων βάσεων εκεί. Όπως φαίνεται από τις δηλώσεις των στελεχών της NASA τα προγράμματα αυτά εξελίσσονται πιο γρήγορα από όσο αναμενόταν για να προχωρούν σε τέτοιου είδους δηλώσεις. Εφόσον ακολουθηθεί πιστά το χρονοδιάγραμμα, το Orion αναμένεται να επιστρέψει στη Γη στις 11 Δεκεμβρίου και να προσθαλασσωθεί στα ανοικτά του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια.

Τι πιστεύετε εσείς;
Θα τα καταφέρουν οι ΗΠΑ;
Ή μήπως θα τους προλάβουν η Κίνα με τη Ρωσία;

Δείτε τα σχετικά βίντεο παρακάτω:





Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'