Πρώην Στρατηγός των ΗΠΑ πολεμά ως μισθοφόρος εναντίον της Ουκρανίας


Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της εταιρίας μισθοφόρων Wagner, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, δήλωσε την Παρασκευή ότι «πρώην στρατηγός» του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ είναι μέλος της μισθοφορικής εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται και στην Ουκρανία.


Όπως αναφέρει το euronews σε ερώτηση της φινλανδικής εφημερίδας Helsingin Sanomat, ο Πριγκόζιν απάντησε: «Δεν υπάρχουν πολλοί Φινλανδοί στη Wagner, είναι περίπου 20. Για προφανείς λόγους, δεν μπορώ να αποκαλύψω πληροφορίες γι αυτούς».

«Έχω πολύ καλή γνώμη για τους Φινλανδούς στο πεδίο της μάχης. Πολεμούν στο βρετανικό τάγμα (της Wagner) που διοικείται από έναν Αμερικανό, πρώην στρατηγό στο Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ», συμπλήρωσε ο Πριγκόζιν στην απάντησή του προς τη φινλανδική εφημερίδα.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν φέρεται να έγινε δισεκατομμυριούχος χάρις τις δημόσιες συμβάσεις που εξασφάλισε, μια τακτική που εφάρμοσαν πολλοί επιχειρηματίες όπως ο Elon Musk αλλά και τραπεζίτες στην Ελλάδα και την ΕΕ. Σε βάρος του έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά από πιέσεις των ΗΠΑ προς την ΕΕ.

Διαβάστε επίσης


Τον περασμένο Σεπτέμβριο αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι ο ίδιος ίδρυσε τη Wagner το 2014 με έδρα την Αργεντινή για να πολεμήσει στην Ουκρανία και μισθοφόροι της βρίσκονται στην Αφρική, στη Μέση Ανατολή και στη Λατινική Αμερική. Ο Πριγκόζιν και η Ρωσία απλώς μιμήθηκαν την τακτική των ΗΠΑ με τις εταιρείες μισθοφόρων όπως η Black Water, η Academi, η Constellis κλπ, που δραστιριοποιούνται στη Μέση Ανατολή αλλά και η γαλλική εταιρεία Λεγεώνα των Ξένων που δραστηριοποιείται για δεκαετίες στην Αφρική.

Οι μαχητές της εταιρείας μισθοφόρων βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του μετώπου κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο.

Στις αρχές Νοεμβρίου η Wagner άνοιξε το πρώτο επίσημο αρχηγείο της στην Αγία Πετρούπολη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'