Έλλειψη ειδικευμένων εργατών στη Γερμανία


Οι μισές γερμανικές εταιρείες αγωνίζονται να βρουν ειδικευμένους εργάτες, με το μέγεθος των ελλείψεων να απειλούν την παραγωγή και να προκαλέσουν πιο μόνιμη ζημιά στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.
Η ανεπτυγμένη βιομηχανία στην καπιταλιστική οικονομία της Γερμανίας χρειάζεται εξειδικευμένους εργάτες για τις βιομηχανικές μονάδες της. Ωστόσο πλέον είναι πολύ δύσκολο καθώς μεγάλο μέρος του εξειδικευμένου προσωπικού, άλλαξε εργασία πχ έγινε ντελίβερι ή κούριερ καθώς επί COVID τα εργοστάσια έδειξαν άθλια συμπεριφορά προς τους εργαζόμενους εκτέθοντας τους καθημερινά στον ιό.

Διαβάστε επίσης:
Τα πρώτα σημάδια της νέας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης εμφανίστηκαν στις ΗΠΑ
Τα Αφεντικά προσπαθούν να παραβιάσουν την Κάρτα Εργασίας


Το ίδιο συνέβη και στα εστιατόρια, ξενοδοχεία και μπαρ που επί COVID οι εργαζόμενοι απολύθηκαν ενώ οι επιχειρήσεις έπαιρναν τα κυβερνητικά επιδόματα. Ωστόσο οι εξειδικευμένοι Σεφ, σερβιτόροι, μπαρτέντερς, καμαριέρες, καθαριστές κλπ, άλλαξαν τομέα εργασίας και δεν επιστρέφουν στην εστίαση πίσω σε αυτούς που τους απέλυσαν.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η έλλειψη είναι ιδιαίτερα έντονη στις υπηρεσίες, όπου το 54% περίπου των επιχειρήσεων επλήγησαν τον Ιούλιο, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Ifo με έδρα το Μόναχο. Περίπου το 45% των βιομηχανιών παραπονέθηκαν για έλλειψη εργαζομένων.

Οι υπηρεσίες κατέγραψαν πάνω από 880.000 κενές θέσεις τον Ιούλιο και σημείωσαν ότι η ζήτηση για εργαζομένους παραμένει πολύ ισχυρή. Γι αυτό το λόγο η Γερμανία επιθυμεί περισσότερους μετανάστες, Ουκρανούς κι άλλους πρόσφυγες να έρχονται σε γερμανικό έδαφος.

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'