Κρήτη: 45χρονος εργάτης σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας


Άλλο ένα εργατικό ατύχημα. 45χρονος εργάτης σκοτώθηκε στην Κρήτη, κατά τη διάρκεια της εργασίας του στη Βιομηχανική περιοχή του Ηρακλείου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 45χρονος εργάτης σκοτώθηκε όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες έσκασε σωλήνα με συνέπεια να τον τραυματίσει σοβαρά στο πρόσωπο και λίγη ώρα αργότερα να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Στο σημείο του συμβάντος μετέβη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ωστόσο ήταν ήδη αργά. Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το εργατικό δυστύχημα, εξετάζει η Αστυνομία.

Δείτε επίσης:
Τα συλλυπητήριά της εκφράζει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, κλιμάκιο της οποίας βρέθηκε στο χώρο του δυστυχήματος.

«Για πόσο ακόμα η υγεία μας, η σωματική μας ακεραιότητα, ή ίδια μας η ζωή θα είναι δευτερεύον ζήτημα για τα αφεντικά και το κράτος τους;», σημειώνει και προσθέτει: «Δεν πέρασαν πάρα μόνο 3 μήνες από την πυρκαγιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στη ΒΙΠΕ, αλλά και το σοβαρό εργατικό ατύχημα που συνάδελφος έχασε το αυτί του μετά από έκρηξη κατά τη διάρκεια της βάρδιας του.

Ωστόσο δεν συγκινήθηκε κανείς! Το ΔΣ του Σωματείου μας εκφράζει την έντονη ανησυχία του, καθώς με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας, συνεχίζεται η παντελής έλλειψη μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες του Σωματείου μας και πολλών εργαζομένων.

Τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς μας στο χώρο εργασίας για την εργοδοσία είναι κόστος, όπως και για την κυβέρνηση, η ευθύνη της οποίας είναι τεράστια. Συνεχίζει στο ίδιο βιολί με τους προηγούμενους κυβερνώντες και διατηρώντας υποστελεχωμένες τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες, ενώ ιδιαίτερα για τη ΒΙΠΕ Ηρακλείου, με συγκεντρωμένους πάνω από 2500 εργατοϋπαλλήλους, δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο εδώ και χρόνια.

Απαιτούμε:

• Την άμεση διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ώστε κάθε εργαζόμενος να μπορεί να επιστρέφει σπίτι του και στα παιδιά του!
• Την άμεση στελέχωση των ελεγκτικών φορέων, της Επιθεώρησης εργασίας
• Την εντατικοποίηση των ελέγχων για τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας».


Παραπομπές:
https://archive.ph/JX4Cf


Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'