O Μεντβέντεφ παρουσίασε χάρτη που μοιράζει την Ουκρανία


Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και πρώην πρόεδρος της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δημοσίευσε στο Telegram χάρτες που απεικονίζουν την εκτίμησή του για την μέλλον των εδαφών της Ουκρανίας μετά τη λήξη του πολέμου. Στους χάρτες αυτούς η Ουκρανία μοιράζεται μεταξύ Ρωσίας, Πολωνίας, Ρουμανίας και Ουγγαρίας.
Όπως έγραψε ο Μεντβέντεφ, η Ουκρανία περιορίζεται στο Κίεβο και στις γύρω περιοχές όταν ολοκληρωθεί η ρωσική επιχείρηση.

Στις 27 Ιουλίου, ο Μεντβέντεφ δημοσίευεσε δύο χάρτες σε ανάρτησή του στο Telegram, ο πρώτος από τους οποίους δείχνει την Ουκρανία πριν από την ουκρανική κρίση του 2014, το οποίο περιλαμβάνει την Κριμαία και τις δύο ανατολικές περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

«Στο μυαλό του προέδρου της Ουκρανίας, κατεστραμμένου από ψυχοτρόπες ουσίες, έτσι θα μοιάζει ο χάρτης του λαμπρού μέλλοντος της χώρας του», έγραψε ο Μεντβέντεφ για τον πρώτο χάρτη στην ανάρτησή του στο Telegram.

Διαβάστε επίσης:
Η Ουκρανία απειλεί με κυρώσεις την... Ελλάδα;

Ο πρώτος χάρτης που ανήρτησε ο Μεντβέντεφ στο Telegram δείχνει την Ουκρανία να έχει απελευθερώσει την Κριμαία, τον Ντονμπάς και το Λουγκάσκ.


Ο δεύτερος χάρτης δείχνει την Ουκρανία να διαμελίζεται και να περιορίζεται σε μια μικρή περιοχή γύρω από το Κίεβο, ενώ επτά περιοχές στα δυτικά έχουν προσαρτηθεί από την Πολωνία και τρεις στα νοτιοδυτικά από την Ουγγαρία και τη Ρουμανία.

Το ανατολικό τμήμα της χώρας έχει απορροφηθεί εξ ολοκλήρου από τη Ρωσία.

Ο δεύτερος χάρτης που ανήρτησε ο Μεντβέντεφ Telegram με την διαμελισμένη Ουκρανία


Όπως απεικονίζεται στον χάρτη, η δυτική Ουκρανία προσαρτάται από την Πολωνία, οι επτά περιοχές που καταλαμβάνει η Πολωνία είναι οι περιοχές Lviv, Lutsk, Ternopil, Ivano-Frankivsk, Rivne, Khmelnytskyi και Zhytomyr. Η Ρουμανία προσαρτά δύο περιοχές, το Chernivtsi και τη Vinnytsia και η Ουγγαρία απεικονίζεται να έχει προσαρτήσει το Uzzhorod.

«Δυτικοί αναλυτές πιστεύουν ότι στην πραγματικότητα θα μοιάζει κάπως έτσι», είπε για τον δεύτερο χάρτη ο Μεντβέντεφ χωρίς όμως να κατονομάσει κάποιον αναλυτή.

Οι διεθνείς αντιδράσεις
Η Ρουμανία απορρίπτει τον χάρτη του Μεντβέντεφ, με επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της, που μιλά για «χάρτη που αποδίδει στη Ρουμανία φανταστικά εδάφη της Ουκρανίας» και προσθέτει «τέτοιες συμπεριφορές αποτελούν μέρος των εργαλείων προπαγάνδας και παραπληροφόρησης που χρησιμοποιεί η Ρωσική Ομοσπονδία για μεγάλο χρονικό διάστημα και το οποίο ενισχύθηκε μετά την έναρξη του παράνομου και επιθετικού πολέμου εναντίον της Ουκρανίας».

Ωστόσο η πιο ευνοημένη από τον ρωσικό χάρτη Πολωνία δεν φαίνεται να έχει απορρίψει τον ρωσικό χάρτη ως τώρα, να πούμε εμείς ίσως ρωσικό σχέδιο.

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'