NASA: «H Κίνα θέλει να καταλάβει τη Σελήνη»


Είναι εντυπωσιακές οι εικασίες που ανέφερε ο διοικητής της NASA Μπιλ Νέλσον σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα Bild. Υποστήριξε αυθαίρετα χωρίς να παρουσιάσει κάποια απόδειξη, ότι η Κίνα έχει σε εξέλιξη στρατιωτικό διαστημικό πρόγραμμα με σκοπό την κατάληψη της Σελήνης.


«Ανησυχούμε ότι η Κίνα θα πραγματοποιήσει επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη και θα πει "Είναι δική μας πλέον και κανείς δεν θα πλησιάσει σε αυτή από εδώ και πέρα"». Ο ηλικιωμένος Νέλσον υποστήριξε επίσης ότι στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος οι κινέζοι αστροναύτες εκπαιδεύονται σε... διαστημικά σαμποτάζ και πιο συγκεκριμένα στην καταστροφή δορυφόρων άλλων χωρών. Σύμφωνα με τον διοικητή της NASA η Κίνα έχει υποκλέψει τεχνολογίες άλλων χωρών τις οποίες θα χρησιμοποιήσει για να καταλάβει τη Σελήνη. Ο διοικητής της NASA φαίνεται να νομίζει ότι όλες λειτουργούν αποικοκρατικά όπως η Μεγάλη Βρετανία ή και ιμπεριαλιστικά όπως οι ΗΠΑ.

Δείτε επίσης
H NASA ιδρύει κι επίσημα τμήμα έρευνας των UFO
Το Πεκίνο δεν αντιμετώπισε με αδιαφορία αυτές τις κατηγορίες. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε, «Η ανάπτυξη της διαστημικής βιομηχανίας της Κίνας είναι αυτόνομη και ανεξάρτητη από το κράτος. Τα δικαιώματα και τα επιτεύγματα της δεν μπορούν να γίνουν με κανένα τρόπο αντικείμενο κριτικής και κατηγοριών. Η Κίνα πάντοτε προωθούσε την ιδέα της δημιουργίας ενός κοινού μέλλοντος για την ανθρωπότητα στο Διάστημα και είμαστε αντίθετοι σε κάθε είδους προσπάθεια στρατικοποίησης και έναρξης μιας διαστημικής κούρσας εξοπλισμού».

Η Κίνα σχεδιάζει επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη το 2023 ενώ η NASA είχε οργανώσει ένα νέο μεγάλο πρόγραμμα επιστροφής των ΗΠΑ στον φυσικό δορυφόρο της Γης. Στο πλαίσιο του προγράμματος Artemis που αποτελεί διάδοχο του θρυλικού προγράμματος Apollo έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί σεληνιακός διαστημικός σταθμός και βάσεις στη Σελήνη που θα υποδέχονται τις επανδρωμένες αποστολές. Η πρώτη εξ αυτών ήταν προγραμματισμένη να γίνει το 2023 αλλά όπως όλα δείχνουν θα καθυστερήσει για τουλάχιστον δύο έτη. Η Κίνα από την πλευρά της έχει ανακοινώσει ότι θα δημιουργήσει βάση στη Σελήνη σε συνεργασία με τη Ρωσία.

Οι επαναδρωμένες απόστολές ΗΠΑ και Κίνας στη Σελήνη θα λειτουργήσουν ως προπομποί για τις επανδρωμένες αποστολές που σχεδιάζουν οι δύο χώρες για τον Άρη στη δεκαετία του 2030 αν και ο Elon Musk φλυαρεί ότι θα τις προλάβει στέλντοντας εκείνος με την διαστημική του εταιρεία, την Space X, τους πρώτους ανθρώπους στον Κόκκινο Πλανήτη εντός της προσεχούς πενταετίας.

Γι άλλη μια φορά η NASA κι εν προκειμένω ο διοικητής της παρακαλάει για χρηματοτόδοτήση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, προβάλλοντας την Κίνα ως φόβητρο.

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'