Οι ρωσικές δυνάμεις αποδεκατίζουν τους Ουκρανούς - Κατέλαβαν και το Λισίτσανσκ


Πρόκειται για την εκκαθάριση και του τελευταίου ουκρανικού θύλακα στο Λουχάνσκ. «Μπορούμε μόνο να πούμε ότι οι Ρώσοι είναι πάρα πολλοί και φτάνουν απ’ όλες τις πλευρές. Υπάρχει απίστευτος αριθμός οχημάτων και πυροβολικού», ανέφερε ο κυβερνήτης του Λισίτσανσκ.
Οι ρωσικές δυνάμεις έφτασαν στο Λισίτσανσκ, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, αναφέροντας την κατάληψη και του τελευταίου οχυρού των Ουκρανών στην περιφέρεια του Λουχάνσκ.

«Οι συμμαχικές δυνάμεις», είπε το υπουργείο στη Μόσχα αναφερόμενο στον ρωσικό στρατό και τις δυνάμεις των ρωσόφωνων αυτονομιστών, «έφτασαν στο Λισίτσανσκ».

Δείτε επίσης
Ξεκάθαρο το πλεονέκτημα της Ρωσίας στην Ουκρανία - Καταστρέφει μεθοδικά τον ουκρανικό στρατό
Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι οι ρωσικες δυνάμεις περικυκλώνουν το διυλιστήριο της πόλης και ότι είχαν ήδη καταλάβει τη βορειοανατολική του πλευρά.

Η πτώση του Λισίτσανσκ, σημαίνει την ολοκληρωτική κατάκτηση της περιφέρειας του Λουχάνσκ από τις ρωσικές δυνάμεις, δηλαδή της ανατολικότερης περιφέρειας της Ουκρανίας. Είχε προηγηθεί η κατάληψη της λεγόμενης δίδυμης προς το Λισιτσάνσκ πόλης του Σεβεροντονέτσκ.

Η πολιορκία του Λισίτσανσκ
Όπως ανέφερε χτες το ΑΜΠΕ ο περιφερειακός Ουκρανός κυβερνήτης ανακοίνωσε ότι η κατάσταση στο Λισίτσανσκ, στην ανατολική Ουκρανία, είναι «εξαιρετικά δύσκολη» καθώς συνεχίζονται οι «πολύ ισχυροί» βομβαρδισμοί που καθιστούν αδύνατη την απομάκρυνση των πολιτών.

«Γίνονται πολλοί βομβαρδισμοί, από πολλές κατευθύνσεις. Ο ρωσικός στρατός πλησιάζει στο Λισίτσανσκ από διάφορες κατευθύνσεις», ανέφερε ο Σέρχι Γκαϊντάι σε βίντεο που ανάρτησε στο Telegram.

Ο κυβερνήτης είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις παραμένουν «στην περιφέρεια» της πόλης και δεν διεξάγονται προς το παρόν μάχες στους δρόμους. Διέψευσε επίσης τους ισχυρισμούς των φιλορώσων αυτονομιστών ότι ελέγχουν τη μισή πόλη. Το Λισίτσανσκ βρίσκεται στην απέναντι όχθη του ποταμού από το Σεβεροντονέτσκ, το οποίο έπεσε στα χέρια των Ρώσων την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον Γκαϊντάι, οι βομβαρδισμοί είναι τόσο ισχυροί που είναι αδύνατον να συνεχιστεί η εκκένωση της πόλης. Στο Λισίτσανσκ απομένουν ακόμη περίπου 15.000 πολίτες, από τους 100.000 κατοίκους που είχε πριν από τον πόλεμο.

«Μπορούμε μόνο να πούμε ότι οι Ρώσοι είναι πάρα πολλοί και φτάνουν απ’ όλες τις πλευρές. Υπάρχει απίστευτος αριθμός οχημάτων και πυροβολικού», κατέληξε.

Το Λισίτσανσκ ήταν η τελευταία μεγάλη πόλη που δεν είχαν καταλάβει ακόμη οι Ρώσοι στην περιοχή του Λουγκάνσκ, τη μία από τις δύο περιφέρειες της λεκάνης του Ντονμπάς που η Μόσχα θέλει να θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό της.

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'