Απολύθηκε από την βουλή της Ουκρανίας η Lyudmila Denisova η αρχιτέκτονας των Ουκρανικών ψεμάτων


Η Ουκρανική Βουλή απέλυσε τη περιβόητη Lyudmila Denisova στις 31/05/2022, με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου  της Ουκρανίας. Η Lyudmila Denisova, ήταν ο άνθρωπος που έβγαζε προς τα έξω διάφορες απίστευτες αλλά ψευδείς «αποκαλύψεις», για τα «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» των ρωσικών στρατευμάτων στο ουκρανικό μέτωπο. Η Lyudmila Denisova είχε την ιδιότητα της επιτρόπου του ουκρανικού Κοινοβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ήταν η «φωνή» της Ουκρανίας που μίλαγε για τις σφαγές εκατοντάδων αμάχων στην Μπούτσα και στο Κραματόρσκ, για ισοπέδωση ολόκληρων πόλεων, ομαδικούς τάφους και κινητά κρεματόρια των Ρώσων που εξαφάνιζαν χιλιάδες νεκρούς αμάχους. Από το στόμα της ακούστηκαν και οι ιστορίες για μαζικές απαγωγές παιδιών και στρατόπεδα συγκέντρωσης «τύπου Μπούχενβαλντ», για ανατιναγμένα μαιευτήρια και θέατρα στη Μαριούπολη, ακόμα και για τον συστηματικό βιασμό χιλιάδων Ουκρανών γυναικών, έως και νεογέννητων βρεφών από Ρώσους διεστραμμένους στρατιώτες... 
Όλα αυτά τα ψεύδη που ακούμε κάθε μέρα στις ειδήσεις.

Ωστόσο τώρα που απολύθηκε, πιστεύετε ότι οι ειδήσεις στις τηλεοράσεις μας θα σταματήσουν τα ψεύδη;

Διαβάστε επίσης:

Η απόφαση
Η ουκρανική Βουλή, με συντριπτική πλειοψηφία 234 ψήφων υπέρ και μόλις 9 κατά, και με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου της χώρας Zelensky, την απέλυσε με συνοπτικές διαδικασίες από το πόστο της. Η Lyudmila Denisova εστάλη σπίτι της επειδή:

«προωθούσε ψέματα και κατασκευασμένες από την ίδια ειδήσεις... που μόνο ζημιά έκαναν στην Ουκρανία μας... για αφύσικα σεξουαλικά εγκλήματα και κακοποιήσεις παιδιών και βρεφών, που δεν υποστηρίζονταν από κανένα στοιχείο», σύμφωνα με τον Pavlo Frolov, βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος.

Το κόμμα της Yulia Tymoshenko, «κόμμα της πατρίδας», και το κόμμα του πρώην προέδρου Petro Poroshenko, «κόμμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» ψήφισαν εναντίον. Ελάχιστοι μπόρεσαν να προβλέσουν την απόλυση της Denisova.

«Ζούσε στη ζεστή και ειρηνική Ευρώπη!»
Ο Pavlo Frolov κατηγόρησε επίσης την Denisova ότι πέρασε αρκετό χρόνο στο εξωτερικό μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα στις 24 Φεβρουαρίου. Όπως είπε, αντί να ταξιδέψει στη Ρωσία ή τη Λευκορωσία, όπου θα μπορούσε να είχε εργαστεί για να απελευθερώσει Ουκρανούς κρατούμενους ή να ανακουφίσει τον πόνο των ανθρώπων στην κατεχόμενη Χερσόνα, η Ντενίσοβα διέμενε στη «ζεστή, ειρηνική δυτική Ευρώπη»!


Δικαιολογώντας τα ψέματα
Η ίδια η Denisova πάντως έσπευσε να υπερασπιστεί τον εαυτό της δηλώνοντας ότι ήταν αναγκασμένη να υπερβάλει «για να πετύχω το στόχο μας», όπως είπε χαρακτηριστικά! Κι έφερε και παράδειγμα από την παρέμβασή της στην ιταλική Βουλή: 

«...υπήρχε ένα κόμμα, τα Πέντε Αστέρια, που αρχικά ήταν ενάντια στην αποστολή όπλων προς εμάς. Οπότε τους μίλησα για τρομερά πράγματα, ώστε με κάποιο τρόπο να τους πιέσω να πάρουν τις αποφάσεις που χρειαζόταν η Ουκρανία και ο ουκρανικός λαός... Και όντως, μετά την ομιλία μου, ένα ηγετικό στέλεχος του κόμματος είπε ότι θα στηρίξει την αποστολή όπλων»! 

Και πιο κάτω: 

«Η Ρωσία πρέπει να τιμωρηθεί… Ναι, το λεξιλόγιο που χρησιμοποίησα ήταν πολύ σκληρό και βίαιο, μπορεί και να υπερέβαλα… Αλλά έπρεπε να πετύχω τον σκοπό μας, να πείσω τον υπόλοιπο κόσμο να μας δώσει όπλα και στήριξη»!

Παραπομπές:
https://www.newsweek.com/lyudmila-denisova-ukraine-commissioner-human-rights-removed-russian-sexual-assault-claims-1711680
https://www.dw.com/en/why-ukraines-human-rights-chief-lyudmila-denisova-was-dismissed/a-62017920

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'