Η Κίνα πιθανόν εντόπισε σήμα εξωγήινου πολιτισμού


Το κινεζικό υπουργείο επιστήμης και τεχνολογίας στη σελίδα του ανακοίνωσε και στη συνέχεια «κατέβασε» μια δημοσίευση που έγραφε ότι το τηλεσκόπιο Sky Eye εντόπισε ύποπτα σήματα στο διάστημα. Η είδηση έγινε viral κι έκανε τον γύρο του διαδικτύου, ωστόσο λίγο αργότερα διεγράφη.

Σύμφωνα με το Bloomberg η είδηση δημοσιεύτηκε στη σελίδα Science and Technology Daily του υπουργείου επιστήμης και τεχνολογίας, αλλά αργότερα φαίνεται να κατέβηκε το δημοσίευμα και οι αναρτήσεις σχετικά με την ανακάλυψη.

Τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα που εντοπίστηκαν από το Sky Eye - το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο στον κόσμο - διαφέρουν από προηγούμενα που είχαν καταγραφεί και η ομάδα τα ερευνά, σύμφωνα με τον Zhang Tonjie, επικεφαλή επιστήμονα της ομάδας αναζήτησης εξωγήινων πολιτισμών που συγκροτήθηκε από το πανεπιστήμιο Beijing Normal, το Εθνικό Αστρονομικό Παρατηρητήριο της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Berkeley.

Διαβάστε επίσης:

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg δεν έχει γίνει γνωστό γιατί κατέβηκε η είδηση από την ιστοσελίδα Science and Technology Daily, της επίσημης εφημερίδας του κινεζικού υπουργείου επιστήμης και τεχνολογίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω είδηση είχε ήδη αρχίσει να γίνεται viral στο κοινωνικό δίκτυο Weibo, ενώ αναρτήθηκε και από άλλα Μέσα Ενημέρωσης, καθώς και κρατικά Μέσα Ενημέρωσης της Κίνας.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, το Sky Eye, το οποίο βρίσκεται στη νοτιοδυτική επαρχία Guizhou της Κίνας και έχει διάμετρο 500 μέτρα, ξεκίνησε επίσημα την αναζήτηση εξωγήινης ζωής. Το 2020 η ομάδα εντόπισε δύο σειρές δυνητικά «ύποπτων» σημάτων, κατά την επεξεργασία δεδομένων που είχαν συγκεντρωθεί το 2019 και βρήκε άλλο ένα πιθανό σήμα το 2022 από δεδομένα παρατήρησης εξωπλανητικών στόχων, ανέφερε ο Zhang, σύμφωνα με την έκθεση.

«Το τηλεσκόπιο Sky Eye είναι εξαιρετικά ευαίσθητο στη ραδιοφωνική ζώνη χαμηλών συχνοτήτων και παίζει κρίσιμο ρόλο στην αναζήτηση εξωγήινων πολιτισμών», δήλωσε ο Zhang.

Μάλιστα δήλωσε ότι τα σήματα θα μπορούσαν να είναι και ραδιοπαρεμβολές, κάτι που απαιτεί περαιτέρω έρευνα.

Οι αρθρογράφοι του Bloomberg προσπάθησαν να έρθουν σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους της ιστοσελίδας Science and Technology Daily χωρίς όμως επιτυχία.

* Στη φωτογραφία το τηλεσκόπιο Sky Eye.

Παραπομπές:
https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-06-15/china-says-it-may-have-detected-signals-from-alien-civilizations

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'