Καταδίκη σε θάνατο για μισθοφόρους του ουκρανικού στρατού


Τρεις αιχμάλωτοι στρατιώτες του ουκρανικού στρατού καταδικάστηκαν σε θάνατο από το Ανώτατο Δικαστήριο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ με την κατηγορία για τη δράση τους ως μισθοφόροι με σκοπό την κατάληψη της εξουσίας εν καιρώ πολέμου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντoνέτσκ (ΛΔΝ) καταδίκασε σε θάνατο έναν Μαροκινό και δύο Βρετανούς μισθοφόρους, οι οποίοι συνελήφθησαν πολεμώντας στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων στη Μαριούπολη, σύμφωνα με την ρωσική ιστοσελίδα της εφημερίδας RBK, και το πρακτορείο Reuters όπως επικαλείται το πρακτορείο Ria Novosti.

Πρόκειται για τους Βρετανούς Σον Πίνερ και Έϊντεν Άσλιν και τον Μαροκινό Σααντούν Μπραχίμ.

Φαίνεται ότι οι νατοϊκοί ακολουθούν την ίδια αποτυχημένη συνταγή με τον πόλεμο στη Σύρια κατά τον οποίο χρησιμοποίησαν πολλούς δυτικούς αλλά και  Άραβες -φανατικούς ισλαμιστές σε πολλές περιπτώσεις) μισθοφόρους.

Υπενθυμίζουμε ότι και κατά την περίφημη αραβική άνοιξη οι νατοϊκοί χρησιμοποίησαν πάλι μισθοφόρους.

Μισθοφόρος της Blackwater συνελήφθει στο Ιράκ ως υπεύθυνος για θανάτους πολιτών


Εναντίον τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες ότι δρούσαν ως μισθοφόροι (με βάση το άρθρο 440 του ποινικού κώδικα της ΛΔΝ) και για βίαιη κατάληψη εξουσίας από ομάδα προσώπων (βάσει των άρθρων 32 και 323 του ΠΚ της ΛΔΝ). Τη θανατική ποινή προβλέπει το τελευταίο άρθρο, δεδομένου το έγκλημα διαπράχθηκε εν καιρώ πολέμου. Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε στις 7 Ιουνίου.

Οι μισθοφόροι της Blackwater δρουν στην Ουκρανία από το 2014 για λογαριασμό του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ και Μεγάλης Βρετανίας. [2] [5]

Όπως ανέφερε η μαρξιστική βρετανική εφημερίδα «Morning star» οι μισθοφόροι του ΝΑΤΟ εντοπίστηκαν στην Ουκρανία από τον Ιανουάριο του 2022 να εκπεδεύουν Ουκρανούς κι άλλους ακροδεξιούς και νεοναζί. [1] 

Είναι γενικά γνωστό ότι το ΝΑΤΟ έχει μισθοφόρους βαφτισμένους ως εθελοντές στην Ουκρανία [3] [4].

Δείτε επίσης:

Ο Έϊντεν Άσλιν υπηρετούσε στην 36η ταξιαρχία πεζοναυτών των Ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας από το 2018, επισημαίνει η ιστότοπος Mediazona. Στην Ουκρανία έμεινε λόγω της αρραβωνιαστικιάς του. Σύμφωνα με τις αναρτήσεις του στο Twitter, αιχμαλωτίσθηκε στα μέσα Απριλίου. Επίσης τότε στην «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ» βρέθηκε και ο φίλος του, ο 48χρονος Σον Πίνερ πρώην στρατιωτικός του Βασιλικού τάγματος της Βρετανίας που ήταν στην ίδια ταξιαρχία. Οι συγγενείς του Πίνερ επισήμαιναν ότι και ο Πίνερ και ο Άσλιν επίσημα υπηρετούσαν στον ουκρανικό στρατό με βάση την νομοθεσία και δεν ήσαν μισθοφόροι.

Ο 21χρονος Μπραχίμ Σααντούν, έφθασε στην Ουκρανία το 2019, όπου φοιτούσε στη σχολή αεροδυναμικών και διαστημικών τεχνολογιών του πολυτεχνείου του Κιέβου. Πριν ένα χρόνιο εγκατέλειψε τις σπουδές του και πήγε να υπηρετήσει με συμβόλαιο επίσης στην 36η ταξιαρχία πεζοναυτών. Αιχμαλωτίσθηκε κατά τη διάρκεια μαχών στην πόλη Βολνοβάχα.

Και οι τρεις άνδρες δήλωσαν ότι θα υποβάλουν έφεση, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Παραπομπές:
1. https://morningstaronline.co.uk/article/blackwater-mercenaries-training-far-right-militia-ukraine-donetsk-military-commander-claims
2. https://www.dailysabah.com/economy/2014/05/12/around-400-usled-mercenaries-deployed-to-ukraine
3. https://www.kyivpost.com/ukraine-politics/notorious-blackwater-founder-wanted-private-army-in-ukraine.html
4. https://muslimmirror.com/eng/analysis-blackwater-mercenaries-natos-secret-weapon-in-ukraine-war/
5. https://www.telesurenglish.net/news/Blackwater-Mercenaries-Spotted-in-East-Ukraine-20150421-0042.html

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'