Όταν το Βέλγιο είχε Ζωολογικό κήπο... ανθρώπων


Στις 17 Απριλίου 1958, το Βέλγιο ανοίγει την παγκόσμια έκθεση για τα «Επιτεύγματα της Τεχνολογίας, του Πολιτισμού», η οποία περιελάμβανε έναν «ανθρώπινο ζωολογικό κήπο» με μαύρους άνδρες, γυναίκες και παιδιά που βρέθηκαν στο Κονγκό, τότε βελγική αποικία. 

Τα άτομα που χρησιμοποιήθηκαν κακοποιήθηκαν και χλευάστηκαν από λευκούς θεατές, οι οποίοι πέταξαν χρήματα και μπανάνες πάνω από τον φράχτη από μπαμπού προσπαθώντας να προκαλέσουν την αντίδρασή τους. 

Οι Κονγκολέζοι στεγάστηκαν σε ένα απομονωμένο κτίριο, σε μικρά καταλύματα με περιορισμούς στην υποδοχή επισκεπτών ή τη δυνατότητα αποχώρησης, μέχρι να τελειώσει η έκθεση τον Οκτώβριο.

Δείτε επίσης:

Επρόκειτο να είναι ο τελευταίος «ανθρώπινος ζωολογικός κήπος» που θα λάμβανε χώρα οπουδήποτε στον κόσμο, αν και νωρίτερα είχαν παρουσιαστεί άλλοι σε μέρη όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Νορβηγία. Η βελγική αποικιοκρατία στο Κονγκό εκτιμάται ότι σκότωσε 8 έως 15 εκατομμύρια ανθρώπους.

Πρόκειται για μια γενοκτονία που αγνοείται εσκεμμένα από την ευρωπαϊκή αστική τάξη και τις Βρυξέλες. Όμως δεν είναι λίγοι οι πολίτες στο Βέλγιο που γνωρίζουν τα εγκλήματα της βελγικής αστικής τάξης και του βασιλιά Λεοπόλδου.
 
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'