Άγνωστη πόλη των Μάγια με παλάτια και πλατείες ανακαλύφθηκε κατά λάθος (Βίντεο)


Άγνωστη πόλη των Μάγια ανακαλύφθηκε κατά λάθος στο Μεξικό, ενώ έσκαβαν για την κατασκευή βιομηχανικού πάρκου.

Κατά τη διάρκεια εργασιών στην περιοχή Xiol κοντά στην πρωτεύουσα της χερσονήσου Γιουκατάν στο Μεξικό για την δημιουργία βιομηχανικού πάρκου, ήρθαν στο φως αρχαιολογικά ευρήματα με αποτέλεσμα να διακοπούν οι εργασίες και να ξεκινήσουν αρχαιολογικές ανασκαφές για να διαπιστωθεί τι ακριβώς υπάρχει εκεί. 

Δείτε επίσης

Οι ανασκαφές αποκάλυψαν τελικά τα ερείπια μιας άγνωστης πόλης των Μάγια. «Εκτιμούμε ότι ζούσαν εδώ περισσότεροι από 4 χιλιάδες άνθρωποι μεταξύ του 600 KE-900 KE. Όπως φαίνεται υπήρχε κοινωνική διαστρωμάτωση. Υπήρχαν ιερείς και κρατικοί λειτουργοί που ζούσαν σε μεγάλα παλάτια αλλά και οι απλοί πολίτες που ζούσαν σε μικρές κατοικίες», δήλωσε  στο πρακτορείο Reuters ο Carlos Peraza Lope, μέλος της ομάδας των αρχαιολόγων που πραγματοποιεί τις ανασκαφές. 

Πιθανόν η πόλη να αποτελούσε κάποιο διοικητικό ή και οικονομικό κέντρο αφού μέχρι στιγμής βρέθηκεν ερείπια μεγάλων παλατιών και πλατειών, ο αριθμός και τα μεγέθη των οποίων είναι δυσανάλογα με τον πληθυσμό που πιστεύεται ότι ζούσε εκεί. Έχουν εντοπισθεί επίσης ταφικά μνημεία στα οποία οι νεκροί θάβονταν με διαφόρων ειδών προσωπικά και άλλα αντικείμενα. Άλλα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η βασική ασχολία αλλά και πηγή διατροφής των κατοίκων της πόλης ήταν η γεωργία, αλλά ασχολούνταν σε μικρότερο ποσοστό και με την αλιεία αφού η θάλασσα ήταν σε κοντινή απόσταση για να συμπληρώνουν με ψάρια το διαιτολόγιο τους. 

Όπως έγινε γνωστό πάντως όταν οι ανασκαφές ολοκληρωθούν θα συνεχιστούν οι εργασίες δημιουργίας του βιομηχανικού πάρκου, οι εγκαταστάσεις του οποίου θα διαμορφωθούν πλέον σε συνδυασμό με τα αρχαιολογικά ευρήματα. 

*KE: Κοινής Εποχής

Στη φωτογραφία εικονίζονται τα ερείπια ενός κτιρίου της άγνωστης πόλης των Μάγια που ανακαλύφθηκε στο Μεξικό.

Δείτε επίσης



Παραπομπές:
https://www.reuters.com/world/americas/archaeologists-discover-ancient-mayan-city-construction-site-2022-05-27/

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'