Το κέρατο, ο Πικέ, η Σακίρα και... η Αριστεία


Οι επιλογές μας είναι το θέμα στη ζωή μας. Εμείς πάντα έχουμε την επιλογή στη ζωή μας. Πάντα υπάρχει η επιλογή. Οι επιλογές μας είναι αυτές που μας χαρακτηρίζουν. Και η ιστορία των σελέμπριτις της αστικής τάξης θα γράψει ότι η Σακίρα σαγηνεύτηκε από τον πολυεκατομμυριούχο ποδοσφαιριστή και φελλό Πικέ.


Γράφει ο NICOLAVS LVPVS

Το οποίο σημαίνει ότι όλα τα χρόνια που έζησαν μαζί η Σακίρα δεν ήταν καλύτερη του.

Το 2002, πολύ πριν η Σακίρα γνωρίσει τον Πικέ, είχε γράψει ένα άρθρο γι αυτήν ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές στον Γκάρντιαν [1]
Ναι, o Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές, ο γνωστός, o Γκάρντιαν ο γνωστός επίσης και η σύνταξη είναι σωστή: Έγραψε ένα άρθρο γι αυτήν. 

Ωστόσο το 2002 η Σακίρα είχε σχέση με τον πολυεκατομμυριούχο Αργεντινό δικηγόρο Antonio de la Rúa [2] και γιο του πρώην προέδρου της Αργεντινής de la Rúa [3] που το έσκασε με το ελικόπτερο. Δηλαδή κάτι σαν να τα έχεις με τον γιο του Σαμαρά ή τον Κώστα Μπακογιάννη ή με τον γιο του Μητσοτάκη.
Δηλαδή η Σακίρα επέλεξε να κάνει σχέση με έναν πολυεκαττομυριούχο ποδοσφαιριστή και πιο πριν με ένα πολυεκατομμυριούχο γιο πολιτικού που άρμεξε την Αργεντινή.

Δείτε επίσης:

Ο Μαρκές, ο «σπουδαιότερος Κολομβιανός που έζησε ποτέ» (που είναι όντως), ο οποίος πήρε το Νόμπελ το 1982, για όσους διαβάζουν είναι ο Μαρκές. Για όσους δεν διαβάζουν είναι αυτός που έγραψε τα «100 Χρόνια Μοναξιά» και όχι μόνο. 
Γιατί να μπει αυτός ο άνθρωπος στη διαδικασία να γράψει ένα άρθρο για μια, 26χρονη τότε, τραγουδίστρια της λάτιν ποπ, αντί για άλλο ένα αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας;
Το εξηγεί ο ίδιος: Τη θαύμαζε. 
Για την επιμονή της, τη δουλειά που έριχνε, την αποφασιστικότητά της, το ταλέντο της, αλλά κυρίως για το μυαλό της και την προσωπικότητά της...
Το πρωί πριν την πρώτη της συναυλία στις ΗΠΑ, είχαν μιλήσει και του είπε: «Όλο το βράδυ χθες έκλαιγα, πιστεύω ότι δεν θα τα καταφέρω». Εννοείται ότι τα κατάφερε. 
Ο Μαρκές θαύμαζε τη Σακίρα επειδή αναγνώρισε σε εκείνη την ιδιοφυία και τη δημιουργικότητά της, ξέρετε, it takes one to know one: 17 μηνών ήξερε το αλφάβητο, στα τρία μετρούσε, στα τέσσερα χόρευε και στα επτά συνέθετε. Περίπου όσο και ο Μότσαρντ δλδ, άσχετο το είδος της μουσικής.  
«Ακούς συχνά κάποιον να σου λέει "αν δεν τραγουδήσω θα πεθάνω", αλλά στην περίπτωση της Σακίρα είναι γεγονός: Όταν δεν γράφει τραγούδια και δεν τραγουδάει, είναι σχεδόν νεκρή», γράφει ο Μαρκές. «Όταν ανεβαίνει στη σκηνή είναι μόνη της ανάμεσα στο πλήθος, η ίδια λέει ότι αισθάνεται σαν ένα λιοντάρι στη ζούγκλα. Η μουσική είναι το πεπρωμένο της».
Ο Μαρκές σημειώνει ότι παρά το τεράστιο ταλέντο της, η Σακίρα έγινε αυτό που είναι κυρίως χάρη στην ωριμότητά της: 
«Δίνει 40 συνεντεύξεις τη μέρα και δεν επαναλαμβάνεται ποτέ», γράφει ο Μαρκές με θαυμασμό: «Έχει πολύ δικές της αντιλήψεις για το θάνατο, την ύπαρξη του Θεού, την Τέχνη και τη ζωή. Σε μια εποχή που όλα είναι φευγαλέα, εκείνη επιμένει στην ουσία και δεν αποφεύγει τις ερωτήσεις, δίνοντας εύκολες αποκρίσεις».  
«Το θέμα που αποφεύγει πιο πολύ είναι η αγάπη», καταλήγει ο Μαρκές: «"Η αλήθεια είναι", λέει, "ότι φοβάμαι πιο πολύ το γάμο παρά το θάνατο". Αναφέρεται σε όλους τους πρώην της χωρίς θυμό ή πίκρα, με τρυφερότητα, μοιάζει να τους θυμάται σαν εφήμερα φαντάσματα που κρέμασε στη ντουλάπα της». 
Δεν είναι το θέμα ότι χώρισε από τον Πικέ η Σακίρα, ούτε αν αυτός την απάτησε, ούτε καν ο γελοίος τρόπος με τον οποίο το έκανε. 
Αναμενόμενη ήταν και η εξέλιξή του και η επιλογή του: Κάποτε θαμπώθηκε από μια τέτοια γυναίκα, τελικά κατέληξε στα πραγματικά του κυβικά. 
Το θέμα είναι ότι όταν θα ξεσκονίζουν τις ντουλάπες τους και τις ζωές τους αυτοί οι δύο, μετά από χρόνια, αυτός θα βγάλει κάτι κόπι πέιστ άρθρα που του έγραψαν στα βάριους αθλητικά, για το πόσο καλά κλωτσάει το τόπι και για τα οπίσθια της νέας του συντρόφου και επιλογής. Πουλάει αυτό. Και ο «πόνος» της Σακίρα. 
Αυτή, πάλι, από τη ντουλάπα της θα βγάλει κάτι εφήμερα φαντάσματα και -ανάμεσα στα άλλα- ένα άρθρο που έγραψε στον Γκάρντιαν γι αυτήν ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές. [4]

Άσχετα με το τι έγραψε γι αυτήν ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές. Το πρόβλημα είναι οι επιλογές μας. 
Η Σακίρα ως σπουδαία περσόνα και καλλιτέχνης επικυρωμένη από τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές σαγηνεύτηκε από τον φελλό ποδοσφαιριστή Πικέ, πιθανότατα λόγω της διασημότητας του και των εκατομμυρίων του. Το ότι ο Πικέ είναι φελλός προκύπτει από το οτι δεν είναι καν Σώκρατες όπως και η πλειοψηφία των επαγγελματιών αθλητών. 

Οι επιλογές μας είναι αυτές που μας χαρακτηρίζουν. Και η ιστορία των σελέμπριτις της αστικής τάξης θα γράψει ότι η Σακίρα σαγηνεύτηκε από τον φελλό. Και πιο πριν από τον γιο του πρώην προέδρου και παρασίτου της Αργεντινής.

 Ο πολυεκατομμυριούχος Αργεντινός δικηγόρος Antonio de la Rúa, Πηγή: Wikipedia


Το οποίο σημαίνει ότι όλα τα χρόνια που έζησαν μαζί δεν ήταν καλύτερη του.
Άλλωστε ελεύθερη οικονομία έχουμε και όλοι μας παίρνουμε ότι μας αξίζει.
Η Σακίρα πήρε τον Πικέ γιατί μέχρι εκεί έφτανε.

Ο έρωτας εμπίπτει στις επιλογές μας. Προφανώς η Σακίρα δεν θα μπορούσε να ερωτευτεί ένα σκουπιδιαρη ή έναν εργάτη οικοδομής, όχι γιατί δεν μπορούσε, αλλά γιατί δεν ήθελε.
Οπότε η επιλογή της ήταν λάθος. Άλλωστε συνήθως οι γυναίκες επιλέγουν τους συντρόφους τους κι όχι οι άντρες.
Συνήθως πλούσιους και πετυχημένους.

Από τον γιο του προέδρου της Αργεντινής στον Πικέ ένα τσιγάρο δρόμος.
Κι ένας σκασμός οφσόρ.

Η Σακίρα είναι στα paradise papers [5], όπως και η Μάρεβα [6].
Η Σακίρα είναι και στα Pandora papers [7].

Δεν πρόκειται μόνο για ιδιοφυΐα. Αλλά για αριστεία. Είναι η άριστη των αρίστων...

*Τον Απρίλιο του 2013 ο de la Rúa μήνυσε τη Σακίρα, ζητώντας 100 εκατομμύρια δολάρια που πίστευε ότι του χρωστούσε αφού η Σακίρα τερμάτισε ξαφνικά την επιχειρηματική της συνεργασία μαζί του τον Οκτώβριο του 2011.[8] Η αγωγή του απορρίφθηκε από δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κομητείας του Λος Άντζελες τον Αύγουστο του 2013.

Παραπομπές:
[1] https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2002/jun/08/shopping.colombia
[2] https://www.billboard.com/music/music-news/court-dismisses-shakira-lawsuit-filed-by-ex-boyfriend-5628676/#:~:text=Shakira%20Isabel%20Mebarak%20Ripoll&text=charts%20and%20news-,Antonio%20de%20la%20Rua%20sued%20his%20ex%2Dgirlfriend%20in%20April,pair%20broke%20up%20in%202011.
[3] https://www.tovima.gr/2011/12/18/world/argentini-10-xronia-eta-to-elikoptero-tis-egalis-fygis/
[4] https://www.koutipandoras.gr/article/otan-o-gkampriel-gkarsia-markes-apotheone-ti-shakira 
[5] α. https://www.kathimerini.gr/politics/933568/i-apantisi-tis-mareva-gkrampofski-mitsotaki-gia-tin-etaireia-sta-paradise-papers/
β. https://www.documentonews.gr/article/kai-h-mareba-sta-paradise-papers-to-documento-eixe-apokalypsei-thn-offshore-apo-ton-febroyario/
[6] https://www.icij.org/investigations/paradise-papers/6069/
[7] https://www.icij.org/investigations/pandora-papers/shakira-sachin-julio-celebrities-use-offshore/
[8] https://www.eonline.com/news/445191/shakira-wins-ex-boyfriend-s-lawsuit-dismissed-singer-could-not-be-happier-now

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'