Μεγάλες απώλειες για τους Ουκρανούς στο Λουγκάνσκ - Υποχωρούν από το Σεβροντονέσκ


Μετά από τη συντριπτική ήττα στη μάχη του Σεβεροντονέτσκ στην ανατολική επαρχία Λουγκάνσκ, η Ουκρανία αποφάσισε να αποσύρει τα στρατεύματά της από την πόλη για να διασώσει ότι προλαβαίνει καθώς τα ουκρανικά στρατεύματα υφίστανται μεγάλες απώλειες.


Στην πόλη Σεβροντονέσκ εδώ και ένα μήνα διεξάγονταν σφοδρές οδομαχίες και πυκνοί βομβαρδισμοί από την πλευρά της Ρωσίας

Διαβάστε επίσης:

Ο κυβερνήτης της επαρχίας, Σέρχι Γκαϊντάι, δήλωσε ότι οι υπερασπιστές της πόλης έλαβαν εντολή από την ανώτερη στρατιωτική διοίκηση να αναδιπλωθούν σε ασφαλέστερες θέσεις μάχης. Επιπλέον, επιβεβαίωσε ότι οι Ρώσοι κατέλαβαν το χωριό Μικολάιβκα, νότια της πόλης Λισιτσάνσκ, στην απέναντι όχθη του ποταμού που τη χωρίζει από το Σεβεροντονέτσκ. Λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε από ουκρανικής πλευράς και η απώλεια της Χίρσκε, κωμόπολης στα νότια του Λισιτσάνσκ, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο περικύκλωσής του. Τα εδαφικά κέρδη των Ρώσων επισφράγισαν μια από τις πιο δύσκολες εβδομάδες του πολέμου για τους Ουκρανούς. Η κατάληψη των πόλεων Σεβεροντονέτσκ και Λισιτσάνσκ από τους Ρώσους σημαίνει τον ολοκληρωτικό έλεγχο της επαρχίας Λουγκάνσκ.




Την ίδια στιγμή στο μέτωπο του Ντονμπάς, μετά την εντολή του Κιέβου να υποχωρήσει ο στρατός από το Σεβεροντονιέσκ οι Ρωσοι προωθούνται προς το Λισιχάνσκ από τα δυτικά και τα νότια.<

Πληροφορίες, μάλιστα, κάνουν λόγο για αεραποβαση κοντά στο μεγάλο διυλιστήριο δυτικά του Λισιχάνσκ.

Οι Ουκρανικές δυνάμεις κινδυνεύουν να κυκλωθούν
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ρωσική πλευρά, για να υποχωρήσουν οι ουκρανικές δυνάμεις από το Λισιχάνσκ θα πρέπει να περάσουν από ένα διάδρομο πλάτους επτά χιλιομέτρων περίπου ο οποίος ελέγχεται δια πυρός από τους Ρώσους.

Οι Ρώσοι, παράλληλα, κινούνται προς την κατεύθυνση του Σλαβιάνσκ προετοιμάζοντας την επίθεσή τους και σε αυτή την πόλη καθώς έχουν ήδη εισέλθει στην κωμόπολη Σιντόροβο.

Όσον αφορά το θέμα με τον αποκλεισμό του Καλίνινγκραντ από τη Λιθουανία, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, τόνισε ότι ,«η Μόσχα είναι απολύτως αποφασισμένη να σπάσει τον αποκλεισμό του Καλίνινγκραντ που έχει επιβάλει η Δύση», ενώ για την προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στην Ε.Ε. περιορίστηκε να πει ότι είναι εσωτερική υπόθεση των Ευρωπαίων. 

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'