Έξαρση μυστηριώδους εντερικής ασθένειας στη Βόρεια Κορέα - Καλά θα πάει κι αυτό



Μια άγνωστη γαστρεντερική νόσος βρίσκεται σε έξαρση στη Βόρεια Κορέα, που ήδη αντιμετωπίζει έξαρση του COVID-19.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο KCNA, η κυβέρνηση απέστειλε φάρμακα, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στην παραθαλάσσια πόλη Χαετζού και στην κομητεία Καγνκριόνγκ για να βοηθήσει περίπου 800 οικογένειες που πάσχουν από την «οξεία εντερική πανδημία».

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τι ακριβώς ασθένεια είναι αυτή και πόσα ακριβώς άτομα έχουν μολυνθεί. Ωστόσο, αξιωματούχος της εχθρικής Νότιας Κορέας υποθέτει ότι πρόκειται για επιδημία χολέρας ή τύφου.

Διαβάστε επίσης:

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας υπογράμμισε την ανάγκη να περιοριστεί η επιδημία αυτή άμεσα και να εφαρμοστούν μέτρα, όπως η καραντίνα των κρουσμάτων και η επιβεβαίωση τους μέσω επιστημονικών τεστ και επιδημιολογικής εξέτασης.

Παράλληλα, όπως αναμεταδίδει το KCNA, ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζήτησε από τις αρχές «να κάνουν το καθήκον τους και να απαλλάξουν τον πόνο των ασθενών όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Σημειώνεται ότι η επαρχία Κανγκριόνγκ, όπου εντοπίστηκαν ύποπτα κρούσματα της άγνωστης ασθένειας, βρίσκεται σε μια από τις κύριες γεωργικές περιοχές της Βόρειας Κορέας, δημιουργώντας έτσι φόβους για προβλήματα με ελλείψεις τροφίμων.

Την ίδια ώρα, το σύστημα υγείας Βορείου Κορέας δέχεται πίεση και από την πανδημία του κορωνοϊού.
Οι ΗΠΑ και η Δύση συνεχίζουν να έχουν εμπάργκο εναντίον της Βορείου Κορέας.

Η Βόρεια Κορέα δεν ανακοινώνει επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19, αλλά τον αριθμό των ασθενών με «συμπτώματα πυρετού». Την Παρασκευή, το KCNA μετέδωσε ότι 23.160 άτομα με «συμπτώματα πυρετού» εντοπίστηκαν στη χώρα.

Νέος ιός; Καλά θα πάει κι αυτό.

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'