Τα πρώτα σημάδια της νέας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης εμφανίστηκαν στις ΗΠΑ


Σε μια οικονομική κρίση η ανεργία και οι απολύσεις αποτελούν ένα πολύ σοβαρό σημάδι. Αυτό συνέβη στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ. Σε υψηλό 11 μηνών οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας. Δηλαδή σε υψηλό 11 μηνών οι απολύσεις, δηλαδή σε υψηλό 11 μηνών η ανεργία.

Τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων 11 μηνών εμφάνισαν οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, οι οποίες ενισχύθηκαν κατά 27.000 και έφθασαν τις 229.000 για την εβδομάδα 29 Μαΐου – Ιουνίου.

Τα στοιχεία, τα οποία καταδεικνύουν μια (πρώτη) επιδείνωση στην αγορά εργασίας της Νο.1 οικονομίας του πλανήτη, ξεπέρασαν όλες τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με τον μέσο όρο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων να σημειώνει άνοδο κατά 8.000 και να ανέρχεται σε 215.000.

Δείτε επίσης:

Παρότι τα εν λόγω στοιχεία εξακολουθούν να κυμαίνονται κοντά στο προ-πανδημίας χαμηλά, εντούτοις προμηνύουν χειροτέρευση των συνθηκών στην αγορά εργασίας για τους επόμενους μήνες.

Άλλωστε, με την αύξηση των επιτοκίων (ήδη βρίσκονται στο 0,75%), η κεντρική τράπεζα προσπαθεί να αμβλύνει τη ζήτηση σ΄ όλους τους τομείς της οικονομίας -συμπεριλαμβανομένης της εργασίας- σε μια προσπάθεια αναχαίτισης του ιστορικά υψηλού πληθωρισμού (8,3%).

Κι αναπόφευκτα, αυτή η στρατηγική μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας και επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης, όπως προειδοποιούν οι αναλυτές.

Ας σημειωθεί ότι τα αυξημένα επιτόκια ναι μεν βοηθούν στην άμβλυνση των πληθωριστικών πιέσεων, αλλά ταυτόχρονα υπονομεύουν τις προοπτικές ανάπτυξης. Αντίθετα, τα μειωμένα επιτόκια ενισχύουν την πορεία της οικονομίας, αλλά οδηγούν σε τόνωση του πληθωρισμού.

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'