Τροπικό ψάρι που εντοπίστηκε στο Ναύπλιο απειλεί τις ελληνικές θάλασσες (ΒΙΝΤΕΟ)

Τροπικό ψάρι, το είδος Φιστουλαρία, μετά την Κεφαλλονιά βρέθηκε και στη παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο. Είναι ένα από τα είκοσι οκτώ ψάρια που προέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα και πέρασαν στη Μεσόγειο διασχίζοντας τη διώρυγα του Σουέζ.


Το επικίνδυνο δηλητηριώδες ψάρι που απειλεί τους ανθρώπους και την αλιεία εντοπίστηκε και στην Κεφαλλονιά.

Δείτε επίσης
• Στα σαγόνια του λαγοκέφαλου! Κοπάδι λαγοκέφαλων επιτέθηκε σε ψαροντουφεκά
• Ψαράς στη Σύρο έπιασε έναν μικρό λευκό καρχαρία
• Το ψάρι «βρικόλακας» κατακτά τα ποτάμια της Αγγλίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Το συγκεκριμένο ψάρι ονομάζεται Φιστουλάρια και ψαρεύτηκε από ψαροντουφεκά του νησιού πριν μήνες στην παραλία του Αθέρα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα inkefallonia.gr, η Φιστουλάρια είναι ένα ιδιαιτέρως επικίνδυνο είδος ψαριού που αν καταναλωθεί από τον άνθρωπο μπορεί να προκαλέσει ακόμη και θάνατο.

Εξαιτίας της δηλητηριώδους ουσίας που περιέχει, αν φαγωθεί μπορεί να επιφέρει θάνατο, αφού προκαλεί μυϊκή παράλυση, αναπνευστικές διαταραχές και ανεπάρκεια στο κυκλοφορικό σύστημα.

Το είδος Φιστουλάρια, ένα από τα 28 είδη που προέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα κι έφτασαν στη Μεσόγειο διασχίζοντας τη διώρυγα του Σουέζ. Η Φιστουλάρια, (το συγκεκριμένο είδος ονομάζεται Fistularia tabacaria) ανήκει στην οικογένεια των Τετραοδοντοειδών (Tetraodontidae) και το μήκος της φθάνει μέχρι τα δύο μέτρα.

Έχει ασημί-κυανό χρώμα και μαύρες κηλίδες στη ραχιαία πλευρά, χωρίς λέπια, ενώ τα τέσσερα μπροστινά δόντια του είναι μεγαλύτερα από τα υπόλοιπα.

Εκτός από επικίνδυνο για τον άνθρωπο, το συγκεκριμένο ψάρι, που έχει πολύ γρήγορη ανάπτυξη και εξαπλώνεται ραγδαία, έχει αρνητική επίδραση στην αλιεία, αφού κατατρώει τον γόνο από εμπορεύσιμα είδη ψαριών.


Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'