Οι Αποκαλύψεις του Περίανδρου για την επίθεση στον Κουσουρή

Αποκαλύψεις για την επίθεση χρυσαυγιτών στον Κουσουρή

«Δεν μπορούν να μου κάνουν τίποτα… Με τρέμουν… Αν ανοίξω το στόμα μου για τα επεισόδια του ΄98 στέλνω φυλακή τον Παναγιώταρο για φυσικό αυτουργό και τον Μιχαλολιάκο για ηθικό αυτουργό…».



Τα λόγια αυτά που αφορούν την αιματηρή επίθεση που είχε δεχθεί από φάλαγγα χρυσαυγιτών ο τότε φοιτητής Δημήτρης Κουσουρής ανήκουν στον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο, κατά κόσμον Περίανδρο, πάλαι ποτέ νούμερο 2 της Χρυσής Αυγής και δεξί χέρι του αρχηγού της.

Πρόκειται για απόσπασμα από έναν διάλογο που πραγματοποιείται λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ενώ ήδη η έρευνα για τα στελέχη και τα μέλη της ΧΑ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Εκείνο το διάστημα η Διεύθυνση Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Αντιτρομοκρατική) της ΕΛ.ΑΣ έχει λάβει τις απαραίτητες άδειες άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου για άτομα που σχετίζονται με τη ΧΑ. Κάποια από τα τηλεφωνήματα που καταγράφονται αφορούν τον Περίανδρο και τις συνομιλίες που έχει ο ίδιος με αγνώστους ως προς τη δικογραφία.

Σε αυτές μιλάει εκτενώς για τον Παναγιώταρο και τον Μιχαλολιάκο, ο οποίος αναφέρεται ως «Κάτμαν» ή «Κατέλης» από τα πάλαι ποτέ «Παρατράγουδα» της Αννίτας Πάνια. Οι διάλογοι αυτοί ως ηχητικά ντοκουμέντα συμπεριλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία που συνέταξαν οι ανακρίτριες Κλάπα – Δημητροπούλου, παρότι ούτε ο Ανδρουτσόπουλος ούτε οι συνομιλητές του δεν βρίσκονται ανάμεσα στους κατηγορούμενους της υπόθεσης.

Δείτε επίσης:

Τα γεγονότα του 1998
Στους διαλόγους αυτούς ο Περίανδρος αναφέρεται συχνά στα γεγονότα του Ιουνίου του 1998, όταν ομάδα χρυσαυγιτών είχε επιτεθεί εναντίον των τότε φοιτητών Δημήτρη Κουσουρή και Ηλία Φωτιάδη, όπως και κατά του εκπαιδευτικού Γιάννη Καραμπατσόλη.

Η επίθεση είχε στόχο τον Δ. Κουσουρή, μέλος τότε της συντονοστικής επιτροπής κατάληψης της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ και μέλος της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Βασικός κατηγορούμενος υπήρξε ο Ανδρουτσόπουλος, ο οποίος μέχρι το 2005 διέφευγε τη σύλληψη. Τελικά, παραδόθηκε στις Αρχές. Τον Σεπτέμβριο του 2006 καταδικάστηκε ομόφωνα για τις τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε 21 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή. Και μπορεί μέλη της ΧΑ να βρέθηκαν στο πλευρό του, ωστόσο η επίσημη ηγεσία της οργάνωσης έλαμψε δια της απουσίας της.

Τρία χρόνια μετά το Εφετείο άλλαξε το κατηγορητήριο σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και η ποινή του μειώθηκε στα 12 χρόνια. Τότε πολλά στελέχη της Χρυσής Αυγής τον κατηγόρησαν ότι συνεργάστηκε με τις Αρχές, προκειμένου να πέσει «στα μαλακά». Λίγο αργότερα αποφυλακίστηκε, έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση:



Αόρατα Γεγονότα
Από το Έθνος της Κυριακής

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'