Το Γυαλί στον Πλανήτη Άρη δείχνει Πυρηνικό Πόλεμο; (ΒΙΝΤΕΟ)

Το αίνιγμα που προβληματίζει τους επιστήμονες για κάποια περίεργα σκοτεινά σημεία στον Άρη μπορεί τελικά να λύθηκε.


Σε ένα έγγραφο, που δημοσιεύτηκε στις 26 Μαρτίου 2012 στο ακαδημαϊκό περιοδικό Γεωλογίας, οι συγγραφείς της μελέτης Briony Horgan και James Bell του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Arizona στο Tempe βρήκαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι κηλίδες του Άρη είναι πιθανό να είναι κατασκευασμένες από άμμο όμοια με τα σωματίδια γυαλιού, παρόμοια σε σύνθεση με οψιανό.

Για τους συγγραφείς, το γυαλί είναι κάτι περισσότερο από διακόσμηση, η παρουσία του μπορεί να υπαινίσσεται νερό πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία σε υγρή μορφή κατά το παρελθόν του Άρη.

Κατ 'αναλογία με τους πλούσιους σε γυαλί αμμόλοφους που βρέθηκαν στην Ισλανδία, η Horgan και ο Bell πρότειναν ότι το Αρειανό γυαλί, που συγκεντρώνεται στην περιοχή που είναι γνωστή ως οι βόρειες πεδιάδες, μπορεί να έχει προκύψει από μια εκρηκτική ηφαιστειακή εκδήλωση, η οποία πιθανότατα συνέβη όταν το μάγμα ήρθε σε επαφή με πάγο ή νερό.

"Αν αυτά τα πράγματα δημιουργήθηκαν από τις αλληλεπιδράσεις τους μάγματος με τον πάγο, θα προκαλούσαν τεράστιες εκροές ζεστού, χημικά πλούσιου νερού σε υγρή μορφή, το οποίο θα δημιουργούσε ένα κατοικήσιμο περιβάλλον, το οποίο είναι και ένας από τους μεγάλους στόχους για το Πρόγραμμα του Άρη σήμερα", ανέφερε η Horgan στο Discovery News.

Φυσικά το γυαλί στην άμμο δεν δημιουργείται μόνο από ηφαίστεια όπως στην περίπτωση της Ισλανδίας αλλά και από τις Πυρηνικές εκρήξεις καθώς γυαλί σχηματίζεται στις αμμώδεις ερήμους που τελούνται οι πυρηνικές δοκιμές.

Μήπως κάποτε έγινε Πυρηνικός Πόλεμος στον Πλανήτη Άρη;


Aόρατα Γεγονότα
Αναφορές:
  1. http://geology.gsapubs.org/content/early/2012/03/23/G32755.1
  2. http://news.discovery.com/space/mars-dark-spots-120402.html
Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Το Γυαλί στον Πλανήτη Άρη δείχνει Πυρηνικό Πόλεμο; από τον δημιουργόΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'