ΣΟΚ! Σε Καραντίνα Πόλη 30.000 κατοίκων στην Κίνα λόγω Πανούκλας

ΣΟΚ! Σε Καραντίνα Πόλη 30.000 κατοίκων στην Κίνα λόγω Πανούκλας Αόρατα Γεγονότα
Ως προληπτικό μέτρο μετά τον θάνατο ενός ανδρός πέθανε από βουβωνική πανώλη την περασμένη εβδομάδα, μια μικρή πόλη στην Κίνα έχει αποκλειστεί και 151 άτομα έχουν τεθεί σε καραντίνα, αναφέρει η Guardian.


Σύμφωνα με την Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας (CCTV), ο 38χρονος άνδρας πέθανε από την ασθένεια της Πανώλης την περασμένη Τετάρτη, η οποία ήταν πιθανόν το αποτέλεσμα της επαφής του με μια νεκρή μαρμότα, έναν μεγάλο επίγειο σκίουρο που βρίσκεται συνήθως σε ορεινές περιοχές.

Σε μια προσπάθεια να αποτραπούν περαιτέρω περιπτώσεις, το CCTV είπε ότι οι 30.000 κάτοικοι της Yumen, που βρίσκεται στη βορειοδυτική επαρχία Gansu, δεν επιτρέπεται να φύγουν από την πόλη και η αστυνομία έχουν στήσει οδοφράγματα γύρω από την πόλη, προκειμένου να αποτρέψει τους οδηγούς από την είσοδο. Επιπλέον, τέσσερις τομείς καραντίνας έχουν συσταθεί στην πόλη για τα άτομα που έχουν έρθει σε επαφή με τον άνθρωπο που πέθανε, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί άλλες περιπτώσεις.

"Η πόλη έχει αρκετό ρύζι, αλεύρι και λάδι για τον εφοδιασμό όλων των κατοίκων της έως και για ένα μήνα", αναφέρει το CCTV. "Οι κάτοικοι της περιοχής και εκείνοι που είναι σε καραντίνα όλοι σε σταθερή κατάσταση."

Δείτε επίσης:
Η Πανώλη, μία από τις αρχαιότερες ασθένειες που είναι γνωστή στον άνθρωπο, είναι διαβόητη και έχει σίγουρα αφήσει το στίγμα της στην ιστορία. Η νόσος προκαλείται από το βακτήριο Yersinia pestis που μολύνει πολλά διαφορετικά ζώα όπως αρουραίους, σκίουρους και αδέσποτους σκύλους. Τα βακτήρια διατηρούν την ύπαρξή τους σε ένα κύκλο που περιλαμβάνει και τα ζώα και τους ψύλλους τους.

Το Y.pestis μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο με τρεις τρόπους: τσιμπήματα ψύλλων, την επαφή με μολυσμένα υγρά ή μολυσματικά σταγονίδια από βήχα από άτομο με την ασθένεια. Υπάρχουν διάφορες κλινικές μορφές πανώλης, αλλά οι πιο κοινές είναι η βουβωνική, η σηψαιμική και η πνευμονική.

Υπήρξαν πράγματι τρεις μεγάλες πανδημίες πανούκλας καταγεγραμμένες στην ιστορία. Η πρώτη τεκμηριωμένη πανούκλα, είναι η "Πανώλη του Ιουστινιανού", που ξεκίνησε το 541 μ.Χ. και συνεχίστηκε για περίπου 200 χρόνια, τελικά σκότωσε πάνω από 100 εκατομμύρια ανθρώπους. Η πιο γνωστή είναι ο "Μαύρος Θάνατος" που εμφανίστηκε τον 14ο αιώνα, αφανίζοντας το 60% του ευρωπαϊκού πληθυσμού. Η τελευταία πανδημία που συνέβη ξεκίνησε στην Κίνα στη δεκαετία του 1860 και σκότωσε περίπου 10 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η Πανώλη παραμένει ενδημική σε πολλές περιοχές του κόσμου, είναι ευρέως κατανεμημένα σε τροπικές και υποτροπικές περιοχές και βρίσκεται συνήθως στην υποσαχάρια Αφρική και τη Μαδαγασκάρη. Επίσης, εξακολουθεί να εμφανίζεται στις ΗΠΑ, μεταξύ του 1900 και του 2010, 999 επιβεβαιωμένα κρούσματα είχαν καταγραφεί. Είναι εξαιρετικά μεταδοτική και σοβαρή, αν δεν δοθεί άμεσα ιατρική βοήθεια, αλλά συνήθως τα διαθέσιμα αντιβιοτικά μπορούν να θεραπεύσουν αποτελεσματικά την ασθένεια.

Έρευνα-Συγγραφή-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένων Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:
http://www.theguardian.com/world/2014/jul/22/chinese-city-yumen-sealed-bubonic-plague-death
http://www.who.int/csr/disease/plague/en/
http://www.cdc.gov/plague/


Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο ΣΟΚ! Σε Καραντίνα Πόλη 30.000 κατοίκων στην Κίνα λόγω Πανούκλας από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'