Πέθανε ο Γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, κατά το βιβλίο Guinness World Records (ΦΩΤΟ)

Στις 8 Μαΐου απονεμήθηκε στον Δρ.Imich ο τίτλος του γηραιότερου ανθρώπου (άντρα) εν ζωή, του Guinness World Records, σε ηλικία 111 ετών και 93 ημερών.

Αυτός φέρεται να πέθανε ειρηνικά το πρωί της Κυριακής 8/6/2014, σύμφωνα με τους φίλους που τον φρόντιζαν σε μια κατοικία στο Upper West Side της Νέας Υόρκης.


Ο Δρ.Imich γεννήθηκε στη σημερινή Częstochowa, στην Πολωνία, που ήταν τότε μέρος της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, στις 4 Φεβρουαρίου, του 1903. Το 1951, ο ίδιος και η σύζυγός του, Wela, μετανάστευσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Σοβιετική Ένωση και έχει ο Imich ζούσε στο Μανχάταν μόνος από τότε που η σύζυγος του έφυγε από τη ζωή το 1986.

Ο Δρ.Imich ήταν παραψυχολόγος και συνταξιούχος χημικός.

Ενώ η δική του μακροζωία εξέπληξε ακόμα και τον εαυτό του, αυτός πίστευε ότι η μακροζωία του οφειλόταν στα καλά γονίδια και σε ένα συνολικά μέτριο, υγιεινό τρόπο ζωής, καθώς έτρωγε ελάχιστα λιπαρά όλη του τη ζωή.

Το πάθος και η περιέργεια του για την παραψυχολογία σχημάτισε το σύνθημά του, το οποίο είναι ότι "θα πρέπει να κάνουμε πάντα αυτό που αγαπάμε και είμαστε παθιασμένοι μαζί του".

Ο Craig Glenday, επικεφαλής, του Guinness World Records, είπε: "Τι απίστευτη ζωή, ο Δρ.Imich ηγήθηκε την καταπολέμηση των Μπολσεβίκων ως έφηβος, κέρδισε το διδακτορικό του δίπλωμα το 1920, επέζησε σε ένα σοβιετικό στρατόπεδο εργασίας, έχασε μεγάλο μέρος από την οικογένειά του από τους Ναζί και ακολούθησε μια επιτυχημένη καριέρα ως χημικός και παραψυχολόγος."

"Το να ζήσεις μια τέτοια εξαιρετικά μακρά και πλούσια ζωή, είναι μια απόδειξη για τα καλά γονίδια, έναν υγιή τρόπο ζωής και μια θετική νοητική στάση. Ο Δρ.Imich αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους όσους επιθυμούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο το περιορισμένο χρόνο τους στη Γη."

Το Guinness World Records διερευνά πιθανούς διαδόχους για τον τίτλο του γηραιότερου ζωντανού ανθρώπου και ο νέος κάτοχος του τίτλου του γηραιότερου ανθρώπου που ζει θα δοθεί μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία επαλήθευσης.

Επί του παρόντος, η 116χρονη γυναίκα, Misaw Okawa από την Ιαπωνία, είναι αναγνωρισμένη από το Guinness World Records ως το γηραιότερο Ζωντανό Πρόσωπο του κόσμου. Γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου του 1898 και ζει στην Οσάκα.

Η μεγαλύτερη πλήρως επικυρωμένη ηλικία στην οποία ο άνθρωπος έφτασε ποτέ είναι τα 122 χρόνια, 164 ημέρες από την Jeanne Louise Calment στη Γαλλία, η οποία πέθανε το 1997.

Όποιος ενδιαφέρεται να διεκδικήσει κάποιο ρεκόρ θα πρέπει να αιτηθεί, μπορεί να το κάνει στη παρακάτω φόρμα του Guinness εδώ.

Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένων στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Αναφορές:

  1. http://www.guinnessworldrecords.com/news/2014/6/dr-alexander-imich-confirmed-as-new-worlds-oldest-man-at-111-57253-57918/
  2. http://www.guinnessworldrecords.com/news/2014/3/happy-birthday-misao-okawa!-world%E2%80%99s-oldest-living-person-is-116-years-old-today-55656/


Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Πέθανε ο Γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, κατά το βιβλίο Guinness World Records (ΦΩΤΟ) από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'