Στη Μόσχα τον Οκτώβριο ο Αλ. Τσίπρας


O κ. Τσίπρας εξέφρασε την πολιτική βούληση για ανάπτυξη των διμερών ελληνορωσικών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα - Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με την πρόεδρο της Ανω Βουλής της Ρωσίας

Άνοιγμα στον ρωσικό παράγοντα επιχειρεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, καθώς οριστικοποιήθηκε το ταξίδι του στη Μόσχα για τον Οκτώβριο. 


Την πληροφορία για το ταξίδι την έδωσε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας σε συζήτηση, που είχε με δημοσιογράφους, αμέσως μετά τη συνάντησή του με την πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βαλεντίνα Ματβιένκο, το μεσημέρι της Τρίτης στη Βουλή.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήθελε από καιρό να βάλει στο πρόγραμμά του ένα ταξίδι στη Μόσχα και μία απευθείας επαφή με τη ρωσική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της διεθνούς εξόρμησης, που πραγματοποιεί εδώ και καιρό.

Η συνάντηση με την κυρία Ματβιένκο έδωσε αυτή την ευκαιρία, όπως και την ευκαιρία να έχουν μία συζήτηση εφ'  όλης της ύλης για διμερή και περιφερειακά θέματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πολιτική βούληση για ανάπτυξη των διμερών ελληνορωσικών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα, θέση που εξέφρασε και η Ρωσίδα αξιωματούχος, τονίζοντας ότι η Μόσχα επιθυμεί την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ δύο κυρίαρχων κρατών, στηριζόμενες στον αλληλοσεβασμό.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαφορετική προσέγγιση από την κυβέρνηση στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, σημείωσε, όμως, ότι είναι θετικός στις διακρατικές συνέργειες που μπορούν να συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη και τη διμερή συνεργασία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι το κόμμα του δεν ζητά και δεν πρόκειται να εξαρτήσει την ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία από τις θέσεις που εκφράζουν τρίτες πλευρές, όπως η ΕΕ.

Η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και έτσι θα μείνει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα διαπραγματευθεί με τους εταίρους και θα ζητά την άδεια τρίτων για να συνεργαστεί με άλλες χώρες, διευκρίνισε

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'