Και όμως το κατάφεραν... η Χρυσή Αυγή, με την πλάτη στον τοίχο, να σέρνει τις πολιτικές εξελίξεις

Κάποιοι είχαν προβλέψει εδώ και μήνες ότι θα συμβεί και όμως... κάποιοι άλλοι δεν το πίστευαν. Μπορεί η Χρυσή Αυγή, μετά τα όσα ακολούθησαν τη στυγερή δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, να έχει βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, αφού η Δικαιοσύνη βρίσκεται ένα βήμα πριν στοιχειοθετήσει την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος της και όμως... η Χρυσή Αυγή σέρνει κυριολεκτικά τις πολιτικές εξελίξεις.


Η ώρα της Δικαιοσύνης

Σύμφωνα με το zougla.gr, οι αποκαλυπτικές καταθέσεις που έδωσαν δύο μάρτυρες-κλειδιά ξετύλιξαν το κουβάρι της δράσης αλλά και της δομής της οργάνωσης, προκειμένου να στοιχειοθετηθεί η κακουργηματική κατηγορία.



Αξιοποιώντας τα στοιχεία αλλά και λαμβάνοντας υπόψη επιπλέον ευρήματα των διωκτικών αρχών, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χ. Βουρλιώτης, θα είναι σε θέση να προχωρήσει άμεσα στη σύνταξη του σχετικού πορίσματος για να το παραδώσει στην κ. Γκουτζαμάνη.

Νέα δεδομένα στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Νέα δεδομένα στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα προκύπτουν μετά τις καταθέσεις δύο μαρτύρων.

Σύμφωνα με τους δύο αυτόπτες μάρτυρες, ο δολοφόνος του 34χρονου δεν ήρθε μόνος του αλλά συνοδευόταν από άλλο ένα άτομο στο αυτοκίνητο.

Οι μάρτυρες σύμφωνα με πληροφορίες δεν γνωρίζονται μεταξύ τους. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι μάρτυρες οι οποίοι από την αρχή κατέθεσαν ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς ήρθε μόνος του στο σημείο της δολοφονίας. 

Άνοιξαν τα στόματα

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η κατάθεση του πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Η κατάθεση ελήφθη στο γραφείο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Γκουτζαμάνη, η οποία ήταν παρούσα καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής του πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής ο οποίος έχει τεθεί σε καθεστώς προστασίας.  

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αποχώρησε ο μάρτυρας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε λεπτομέρειες για τη δράση της Χρυσής Αυγής αλλά και αποκαλυπτικά στοιχεία για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 

Τα στοιχεία του προσώπου αυτού δεν πρόκειται να γίνουν γνωστά και εφόσον η υπόθεση φτάσει στο ακροατήριο πιθανότατα να μην εμφανιστεί ο ίδιος για να καταθέσει ενώ ακόμη κι αν εμπλέκεται σε παράνομες ενέργειες τις οποίες όμως αποκάλυψε ο ίδιος, βάσει του νόμου δεν θα διωχθεί.

Πάντως φαίνεται ότι αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα πρόσωπα από την οργάνωση καθώς σύμφωνα με πληροφορίες και άλλος μάρτυρας δηλώνει πρόθυμος να καταθέσει εφόσον τεθεί και αυτός σε καθεστώς προστασίας.

Το ΣΔΟΕ σπάει τους κουμπαράδες της Χ.Α.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα του ΣΔΟΕ για τις πηγές χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με αυτές από τους πρώτους ελέγχους, έχουν προκύψει στοιχεία για χρηματοδότηση παράνομων δραστηριοτήτων από μεγάλους επιχειρηματίες, εφοπλιστές, αλλά και ιερωμένους.

Τα στοιχεία δείχνουν διασύνδεση μελών και τοπικών οργανώσεων της Χρυσής Αυγής με επιχειρηματίες της νύχτας και του αθλητισμού.

Το ΣΔΟΕ έχει ήδη ζητήσει το άνοιγμα λογαριασμών από τις Τράπεζες, ώστε να πιστοποιηθούν τα στοιχεία που έχει στα χέρια του. 

Τι θα επικαλεστούν οι Χρυσαυγίτες για να αλλάξουν την ατζέντα!

Τo newsBomb.gr από πλευράς του αποκαλύπτει τι κρύβεται ως σκεπτικό πίσω από τα σενάρια που διακινούνται τις τελευταίες ώρες για μαζική παραίτηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, στο γραφείο του Νίκου Μιχαλολιάκου διακινείται έντονα το επιχείρημα τις τελευταίες ώρες για μία «ηρωϊκή έξοδο» της Χρυσής Αυγής από το δύσκολο κλίμα στο οποίο έχει περιέλθει. Ως μία κίνηση για να βρει διέξοδο στο πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται μετά και τα όσα βλέπουν τα τελευταία 24ωρα το φως της δημοσιότητας για την δράση της οργάνωσης, εκτιμάται ότι μπορεί να είναι μία μαζική παραίτηση των Χρυσαυγιτών βουλευτών.

Αυτό σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα μπορέσει να το επιτύχει μόνο αν πείσει τους ψηφοφόρους της ότι αυτό που λέει ότι δηλαδή «φτύνει το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα», το εννοεί και είναι αποφασισμένη να το αποδείξει εμπράκτως ακριβώς μέσω των βουλευτικών παραιτήσεων της Κ.Ο. της. Η Χρυσή Αυγή- αν τελικά επιβεβαιωθούν τα σενάρια των τελευταίων ωρών- θα επιχειρήσει να «πουλήσει» την κίνηση αυτή ως μία απόδειξη ότι οι Χρυσαυγίτες δεν είναι «κολλημένοι  σε βουλευτικές καρέκλες και αξιώματα όπως οι βουλευτές των διεφθαρμένων πολιτικών κομμάτων που μέχρι σήμερα έχουν ψηφίσει ένα σωρό επαχθή μέτρα και μνημόνια».

Ποιός ο ρόλος των εφοπλιστών;

Σε αυτό το σκεπτικό που για τα «μάτια» των Χρυσαυγιτών έχει βάση και μπορεί να αποδειχθεί πειστικό για την εκλογική βάση της Χ.Α., έρχεται να προστεθεί συν τοις άλλοις και ο ρόλος των διαφόρων - εφοπλιστικών κατά κύριο λόγο- συμφερόντων. Τα συμφέροντα αυτά μετά την εξαναγκαστική υποχώρηση της κυβέρνησης σχετικά με την τροπολογία που θα τους έδινε το δικαίωμα να μην δηλώνουν στο πόθεν έσχες τις ναυτιλιακές μετοχές, είναι σφόδρα δυσαρεστημένα με τον Σαμαρά. Είναι λοιπόν έτοιμα να υποκινήσουν μία εκλογική και πολιτική αναταραχή στην χώρα με «Δούρειο Ίππο» την κίνηση της Χρυσής Αυγής για μαζική παραίτηση των βουλευτών της.

Πάντως πολλοί πιστεύουν πως τα παραπάνω σενάρια, που πιθανότατα θα επικαλεστεί η Χρυσή Αυγή, να διαρρέουν επίτηδες προκειμένου να μην τεθεί το κόμμα εκτός νόμου.  

«Στροφή 180 μοιρών» από τους δανειστές μας για πρόωρες εκλογές!

Αυτό που μέχρι πρότινος θεωρούνταν δεδομένο ως στάση και θέση της Τρόικας, δηλαδή το «όχι» σε πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, πλέον είναι ένα θέμα που συζητούν!  

Προσοχή: Δεν συζητείται ως κάτι που οι δανειστές προκρίνουν αλλά ως μία πιθανότητα την οποία ως εξέλιξη δεν απορρίπτουν πλέον!  Έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό  που αναφέρουμε σήμερα  αλλά και ο τρόπος που διατυπώνεται προς αποφυγήν παρεξηγήσεων: επαναλαμβάνουμε λοιπόν,  ότι δεν θέλουν οι δανειστές πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα.  Κανείς δεν ισχυρίζεται- ούτε πολύ περισσότερο εμείς- ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο. ΑΛΛΑ: αφουγκράζονται και κατανοούν πλέον το σκεπτικό με το οποίο κάποιοι εισηγούνται την προσφυγή σε πρόωρες κάλπες.

Και το σκεπτικό τους είναι το εξής: πιστεύουν ότι αν ο κ. Σαμαράς πάει σε εκλογές τώρα, η δεδομένη συγκυρία θα ήταν η προσφορότερη προκειμένου να θέσει το δίλημμα «διασφάλιση της Δημοκρατίας ή φασιστική εκτροπή».

Οι δανειστές ανησυχούν  σφόδρα για τον κίνδυνο φασιστικής εκτροπής στην Ελλάδα, και πιστεύουν ότι ο κ. Αντώνης Σαμαράς θα μπορούσε να παίξει το χαρτί των εκλογών για να αποδυναμώσει εκλογικά την εσχάτως απαξιωμένη Χρυσή Αυγή.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, η Τρόικα θα κατανοούσε την περίπτωση που ο κ.  Σαμαράς αποφάσιζε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, υπό τις δεδομένες περιστάσεις, καθώς ενδόμυχη επιθυμία των δανειστών είναι το νέο Μνημόνιο που προαλείφεται για την Ελλάδα να υλοποιηθεί από μία κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή.

Στην περίπτωση αυτή η Τρόικα θέλει να διασφαλίσει ότι δεν θα επαναληφθεί η χρήση του επιχειρήματος που μετέρχονταν πολλοί το 2010-2011 για το πρώτο μνημόνιο, ότι δηλαδή ο Παπανδρέου δεν είχε λαϊκή εντολή για να το υπογράψει.

Λέμε ξανά και αυτό που σας λέμε κρατείστε το: είναι η πρώτη φορά που από το ρεπορτάζ καταγράφεται η ανοχή της Τρόικας στην περίπτωση διεξαγωγής πρόωρων εκλογών. Και αυτό είναι ένα δεδομένο που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην τελική απόφαση που θα λάβει ο κ.  Αντώνης Σαμαράς υπό το βάρος των εισηγήσεων που δέχεται για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες...


Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'