ΤοΜαράκι


arxigramma-etonνα τόσο όμορφο όνομα, θα μπορούσε νά ‘ναι βάρκα. Αραγμένη δίπλα στο κύμα, μέσα στην άμμο καί τους αστερίες (μαϊμού σκηνικό τουριστικών φωτογραφιών), ακτινοβολούσα αναμνήσεις, ενώ ο καπετάνιος της πίνει ούζο εκεί δίπλα – σε παραδοσιακό ουζερί.
Αλλά δεν είναι.
Αντ’ αυτού, είναι γυναίκα. Νέα…
- Τί λες, ρε Εργοδότη;! “Νέα”;
- Ναί, ρέ σείς, νέα! Κάθε γυναίκα είναι νέα, πάρ’ τε το χαμπάρι!

…Ωραία…
- “Ωραία”; Άντε, καλά, εσύ παλάβωσες ντίπ!
- Ρέ σείς! Πόσες φορές θα σας το πώ! Όλες οι γυναίκες είναι ωραίες, καταλάβετέ το!
…Αλλά καθόλου μοιραία. Θα ήταν καί το τελευταίο, αν οι αισθητικές της επιλογές δεν έβγαζαν μάτια. (Μόνο που δεν της το λέμε, γιά να μην την πληγώσουμε.)
Τέλος πάντων, ΤοΜαράκι είναι μία γυναίκα εντελώς του μέσου όρου, μάλλον δειλή καί φοβισμένη, καί χωρίς πολλά-πολλά προσόντα. Έ, ‘ντάξ’ έχει ένα πτυχιάκι, απ’ αυτά που παίρνουν όλοι. Καί κάτι μεταπτυχιακούλια, απ’ αυτά που ένα πράσινο κυβερνητικό κόμμα επέτρεπε αφειδώς να τα παίρνουν οι “δικοί του” (καί κανένας άλλος). Γιά διορισμό της πχ ως συμβασιούχου στο δημοτολόγιο, καλά είναι. Αλλά γιά να υποκαταστήσουν μόρφωση κι εξυπνάδα, όπως πιστεύουν οι ηλίθιοι νεοέλληνες, γιόκ. Ουδόλως. Παρ’ όλ’ αυτά, μπορώ να πω πως, ως “πακέτο”, εμένα μου είναι μάλλον συμπαθής.
Όμως, ουδείς άσφαλτος. ΤοΜαράκι έχει ένα ελάττωμα, ότι έχει πολλές (καί …σφαλτωμένες) γνώμες γιά πολλά. Που μάλιστα τις εκσφενδονίζει όλες μαζί. Όπως πχ κάτι μαμάδες μαθητών, που μαζεύονται σε συγκεντρώσεις γονέων καί κηδεμόνων, καί φωνάζουν: “- Τίιι;;; Δεν έχει πετρέλαιο το Γυμνάσιο; Πού θα πάει αυτή η κατάσταση; Τί Παιδεία είν’ αυτή; Τα παιδιά μας, που είναι μικρά,…” (κτλ κτλ κτλ). Καί βέβαια, όταν τα παιδιά τους πάνε στο Λύκειο (που έχει πετρέλαιο), λήγουν αυτομάτως καί οι όποιες μεταφυσικές αναζητήσεις τους περί της Παιδείας των Γυμνασίων του ψευτορωμαίϊκου, ή της τιμής του πετρελαίου.
Σε τέτοιες περιπτώσεις, κατά κανόνα λες ένα: “- Δε γ.μιέται!’, θυμάσαι το αμερικάνικο ρητό γιά τις γνώμες, κι αφήνεις την κάθε κυράτσα να πετάξει κι αυτή τα λεκτικά της βλήματα (στα πλαίσια της πλέριας δημοκρατίας) – έστω, από ευγένεια. Αλλά εδώ, ρέ παιδί μου, με ΤοΜαράκι, οι νεοέλληνες ξηγήθηκαν πολύ άσχημα. Τί της έχουνε σύρει της γυναικούλας, δε λέγεται. Βρισιές, συκοφαντίες κι ανυπόστατα πράγματα!
  • Πχ την αποκαλούν “προδότρα”.
Λες κι αυτή άφησε τους λαθρομετανάστες να μπούνε μέσα στην Ελλάδα.
  • Βγάλανε τη βρώμα πως είναι βουλευτίνα. (Παναπεί, εντελώς ανυπόληπτο πρόσωπο.)
Μπάαα… Μιά φορά είπα κι εγώ να δω στην τηλεόραση τους βουλευτές ακίνητους, να τους μετρήσω, τότε που τήρησαν ενός λεπτού σιγή γιά τη γενοκτονία των Ποντίων, αλλά δεν την είδα πουθενά.
  • Μετά βγάλανε άλλη ανυπόστατη βρώμα, ότι βγήκε βουλευτίνα επειδή την ψήφισαν κάπου 1,600 άτομα.
Ρέ κακομοιραίοι νεοέλληνες, έτσι βγαίνει βουλευτής κάποιος; Με την ψήφο χιλιοεξακοσίων νοματαίων; Άντε-άντεεεε!… άμα ήταν τόσο εύκολο να βγεί κανείς βουλευτής, θά ‘βγαινα κι εγώ! Τί λέτε τώρα; Χρειάζεται καμιά δεκαπενταριά χιλιάρικα κόσμο, τουλάχιστον. Ήτοι, δέκα φορές τόσο, όσο ισχυρίζονται οι ανεύθυνες φήμες. Καί μετά, μονάχα τα σκάτς καί τους “ξηρούς καρποί” (που λέει κι ο Χάρρυ Κλύνν) να σκεφτείς ότι πρέπει νά ‘χεις στο εκλογικό σου κέντρο γιά όλους αυτούς, το αποτέλεσμα είναι αποτρεπτικό! Δεν είναι τα βουλευτιλίκια γιά όποιον-όποιον.
Καί μ’ αυτά καί μ’ αυτά, μαράζωσε ΤοΜαράκι, καί δε σπάει ούτ’ ένα χαμόγελο. Σα δέ ντρέπεστε, ρέ! Εδώ ολόκληρη Ευρώπη έβγαλε κοινοτικές οδηγίες κατά του bullying, κι εσείς δε λέτε να συμμορφωθείτε! Πάει, τη φάγατε τη γυναίκα, γρουσούζηδες!
Όμως, εγώ θα προτείνω καί λύσεις στο αδιέξοδο – εφ’ όσον τη συμπαθώ.
Μία λύση είναι η κατεπείγουσα εύρεση ανδρός συνοδού, διότι μέχρι στιγμής είναι ασυνόδευτη. Ο οποίος θα τη συνοδεύει έξω, σε χοροεσπερίδες, χασαποταβέρνες, κτλ, ώστε να χαμογελάσει το χειλάκι της, της έρμης της γυναίκας. Τί να κάνουμε; στα ενήλικα άτομα χρειάζεται οπωσδήποτε συνοδεία από άτομο του ετέρου φύλου. Μην προστεθεί στα ως άνω ανυπόστατα καί συκοφαντικά καί η βδελυρή ταμπέλλα της γεροντοκόρης!
Οίκοθεν νοείται, πως ο συνοδός πρέπει να το προχωρήσει το πράγμα, όπως επιτάσσει η Μαμά Φύση: καί στο κρεββάτι! Τώρα, θα μου πεις ότι η κοπέλλα ντρέπεται. Αλλά καί γι’ αυτό υφίσταται λύση. Θα της πεί ο συνοδός της ότι: “- Εσύ, ως αγνή χωριατοπούλα, σίγουρα έχεις δεί τί κάνει ο τσομπάνος ο τράγος στην κατσίκα, άρα εσύ θα βγάλεις τα ρούχα σου, θα πέσεις στο πάτωμα στα τέσσερα, καί θα κάνεις την κατσίκα. Καί τα υπόλοιπα, άσ’ τα πάνω μου!” Έτσι ξηγιένται οι πραγματικοί άντρες!
Μιά που μιλάμε γιά σέχ κι έρωτα, μία άλλη λύση είναι η τόνωση της ερωτικής της αυτοπεποίθησης – πράγμα που πρέπει να γίνεται σε κάθε (νέα καί ωραία) γυναίκα. Δηλαδή, πρέπει να βρεθεί κάποιος με πολλά λεφτά, καί να προσπαθήσει να πείσει ΤοΜαράκι να φωτογραφηθεί γυμνή καί ξυπόλητη. Κι από μπρός, κι από πίσω. Έ, στην αρχή θ’ αρνηθεί, αλλά άμα ανεβεί το ποσόν πχ στις εκατό χιλιάδες γιούροζ, θα δεχθεί.
Φυσικά, όπως κάθε (νέα καί ωραία) γυναίκα, θα θέσει όρο οι φωτογραφίες να είναι “καλλιτεχνικές”. Θα είναι, αλλά μετά η ταρίφα πρέπει ν’ ανεβεί κι άλλο, ώστε να βγούν καί οι πρόστυχες φώτοζ. Διότι έτσι γίνεται συνήθως: πρώτα βγαίνουν οι καλλιτεχνικές, καί μετά οι “θού Κύριε”. Πχ με διακόσιες χιλιάδες γιούροζ, να στηθεί σε πόζα να κατουράει με τα πόδια ορθάνοιχτα, κοιτώντας ταυτόχρονα τον φακό με λαγνεία.
Τί γελάτε, ρέ; Αστείο είναι, διακόσιες χιλιάδες γιούροζ γιά ένα καλλιτεχνικό κατούρημα;Τόσα λεφτά δεν δίνει ούτε ο Σόρος! Να τά ‘χα να μου περίσσευαν, καί σας έλεγα εγώ!
- Ρέ Εργοδότη, πάει, τό ‘καψες τελείως! Με τί ασχολείσαι, ρέ! Σε ποιά δίνεις τόση σημασία!
- Εγώ, ρέ σείς; Ή διάφοροι ηλίθιοι ανά την Ελλάδα, που κάνανε ΤοΜαράκι φίρμα;

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'