Kότες - Η κατάσταση στα ελληνοαλβανικά ΔΕΝ οδηγείται στα άκρα καθώς η ελληνική κυβέρνηση έκανε πίσω

Στα άκρα καθώς φαίνεται θέλουν οι Αλβανοί να οδηγήσουν τα πράγματα...


Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ οι αστυνομικές αρχές της Κακαβιάς, αυτή τη φορά ο αλβανός διοικητής Admir Abrija, έδωσαν εντολή να μην περάσει προς Αλβανία κανένας έλληνας πολίτης ο οποίος δεν έχει πρόσκληση ή δεν δικαιολογεί το ταξίδι του στην Αλβανια.

Αυτό γίνεται, ισχυρίζονται οι αλβανικές αρχές, διότι η ελληνική αστυνομία Κακαβιάς έχει εμποδίσει αδικαιολόγητα εκατοντάδες αλβανούς υπηκόους να μπουν στη χώρα. Ωστόσο όλα τα τηλεοπτικά και ηλεκτρονικά αλβανικά ΜΜΕ μεταδίδουν την είδηση με ιδιαίτερη ικανοποίηση καθώς η αλβανικά πλευρά εφάρμοσε πλέον την αρχή της αμοιβαιότητας.

Κι αυτό, που ίσως πρέπει να παρατηρήσει κανείς, η αρχή αμοιβαιότητας έχει αφεθεί στο χέρι ενός αστυνομικού διευθυντή ενώ κανένας ανώτερος επίσημος δεν έχει πάρει ακόμα θέση.

Μέχρι αυτή τη στιγμή 4 Έλληνες πολίτες δεν τους επιτράπηκε να ταξιδέψουν προς Αλβανία.

deropoli.com

Χρειάστηκαν λίγες μόνο ώρες για να αντιληφθούν οι ελληνικές αρχές ότι η απόφασή τους για απαγόρευση εισόδου Αλβανών πολιτών στη χώρα ήταν από ερασιτεχνική έως ανόητη.... Κι αυτό γιατί μόλις οι Αλβανοί, το μεσημέρι της Τετάρτης, απάντησαν με το ίδιο νόμισμα, απαγορεύοντας να εισέλθουν στη γείτονα τέσσερις Έλληνες πολίτες και στη συνέχεια μπλοκάροντας κι ένα Ελληνικό λεωφορείο, πήραν άρον άρον πίσω την απόφαση.

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες το απόγευμα της Τετάρτης έφτασε νέα εντολή για άρση των απαγορευτικών μέτρων....

Μέσα σε δύο ημέρες λοιπόν κάποιοι κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα χάος και στη συνέχεια να γελοιοποιήσουν και τη χώρα, δείχνοντας ότι είναι εντελώς αδύναμη να αντιδράσει μόλις οι Αλβανοί αποφάσισαν να λειτουργήσουν με αμοιβαίες διαδικασίες.

Μπορεί κάποιοι λοιπόν στην Αθήνα να θέλησαν να δείξουν εθνική πυγμή με τη διαφορά ότι για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να μπορεί να το υποστηρίξει η χώρα. Διαφορετικά λειτουργεί ως μπούμερανγκ, όπως ακριβώς συνέβη στην περίπτωση αυτή.

Πρόκειται εξάλλου για ένα μέτρο το οποίο έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν και έχει αποδειχθεί όχι μόνο ως αναποτελεσματικό αλλά ορισμένες φορές είχε και πολύ δυσμενείς συνέπειες σε βάρος της μειονότητας.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών αποδεικνύει κατώτερη των περιστάσεων και εμφανίζεται ανίκανη ακόμη και να συνεννοηθεί με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης...

Η εθνική πυγμή λοιπόν στην Κακαβιά κατέρρευσε μόλις οι Αλβανικές αρχές αποφάσισαν να ακολουθήσουν αμοιβαίες διαδικασίες και με ρητή εντολή «να μην περνά κανείς Έλληνας πολίτης "που δεν δικαιολογεί την είσοδό του".

Και αυτό το ακολούθησαν απαρέγκλιτα τις τελευταίες ώρες γεγονός που υποχρέωσε την ελληνική πλευρά να προβεί σε άτακτη υποχώρηση.
http://www.epiruspost.gr

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'