ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΠΩΛ ΣΛΗΜΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ

Ο Αγαμέμνων και η Ναντίν Σλήμαν μετά από ένα γάμο χωρίς παιδιά προχώρησαν σε διαζύγιο, η ελληνική γραμμή του Ερρίκου Σλήμαν τελείωσε στη χώρα αυτή.
Ο Σεργκέυ Σλήμαν είχε έναν γιο με το όνομα Πωλ; Οι Γερμανοί Έρνστ Μάγιερ και Εμίλ Λούντβιχ αναφέρουν οτι δεν υπάρχει τέτοιος απόγονος.
Το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιντούτο στην Αθήνα, το οποίο έχει πιο εκτεταμμένα αρχεία, δεν γνωρίζει κάποιον Πωλ Σλήμαν.
Κατά το καλοκαίρι του 1976, είχα επαφές στην Αθήνα με καταξιωμένους Έλληνες ιστορικούς και κανείς τους δεν ήξερε για την ύπαρξη του Πωλ Σλήμαν. Επιστολές του Ερρίκου Σλήμαν (επιμέλεια Ερνστ Μάγιερ) δεν κάνουν κάποια αναφορά σ' ένα τέτοιο εγγονό πόσο μάλλον στην Ατλαντίδα.

Ο πρώτος γάμος του Ερρίκου Σλήμαν με την Αικατερίνα είχε μια τέτοια αλλοτρίωση και διχόνοια που ο Ερρίκος απαγόρευσε στον γιο του να γράφει επιστολές στα ρωσικά. Η οικογένεια του σχεδόν είχε καταστραφεί.

Ο καθηγητής Γεώργιος Κορρές, μέλος της Φιλοσοφικής Σχολής του  Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι ίσως ο κορυφαίος για τον Σλήμαν στην Ελλάδα, λέει: 

"Έχω ακούσει πράγματι το όνομα Πωλ Σλήμαν ωστόσο είναι πολύ ασταθές. Δεν υπάρχουν ημερομηνίες γέννησης ή θανάτου του, δεν υπάρχουν επιστολές απ' αυτόν ή επιστολές που απευθύνονται σ'αυτόν και άλλα που θα θελα να ξέρω. Ειλικρινά αμφιβάλλω αν υπήρξε ποτέ." [13]

Η μόνη άμεση απόγονος του Ερρίκου Σλήμαν, στη δεκαετία του '70 του περασμένου αιώνα - ερευνήθηκε από τον Έμπον για το βιβλίο του - που ήταν ακόμα ζωντανή, ήταν η κα Λίλιαν Μελά.
"Η ασπρομάλλα χήρα  κα Μελά μου είπε οτι σίγουσα θα πρεπε να γνωρίζει κάτι για τον Πωλ Σλήμαν, αν αυτός ο εγγονός υπήρχε πραγματικά και νομίζει οτι πρόκειται για ένα φαντασικό πρόσωπο της οικογένειας της".[14]

Ο Έγκερτον Σάικς επιμένει οτι ο Πωλ Σλήμαν δεν υπήρξε. Ο σκεπτικιστής Σάικς παρά την ανοχή στ' αποτελέσματα των άλλων ερευνητών για την Ατλαντίδα σχετικά με το έργο του Πωλ Σλήμαν μια μέρα παρέδωσε ένα όχι μάλλον ασήμαντο επιχείρημα για την γνησιότητα του προσώπου του Πωλ Σλήμαν: 

"Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε γιατί στα χρόνια που μεσολάβησαν, δεν υπάρχει ούτε επιβεβαίωση ούτε διάψευση των δικηγόρων, των τραπεζιτών και άλλων που έλαβαν οτι δεν συμμετέχουν στην εκτέλεση της βούλησης του Ερρίκου Σλήμαν. Κάθε απουσία αρνητικών στοιχείων φαίνεται να επιβεβαιώνει την ακρίβεια της ιστορίας".[15]

Εξακολουθεί να είναι απαραίτητη μια σε βάθος έρευνα στη διατριβή του Σάικς για την βιογραφία του Αγαμέμνονα Σλήμαν και την ταύτιση του με τον Πωλ Σλήμαν, ώστε είτε να αποδειχθεί είτε να διαψευσθεί. 

Μέχρι τότε χωρίς απτές αποδείξεις θεωρείται αυτό που είπε η Λίλιαν Μελά, ένα φανταστικό πρόσωπο.   

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'