F.T: ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΣΩΣΑΝ ΤΑ BONUS ΤΩΝ GOLDEN BOYS

Οι fund managers της Ευρώπης θα πρέπει σε τελική ανάλυση να ευχαριστήσουν τους δυο «σταλινικούς» έλληνες ευρωβουλευτές για το γεγονός ότι «γλίτωσαν» από την επιβολή πλαφόν στην παροχή μπόνους, υποστηρίζουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.

Οι δύο κομμουνιστές ευρωβουλευτές, Γιώργος Τούσσας και Χαράλαμπος Αγγουράκης, θα συνέτριβαν τον καπιταλισμό και τις όποιες διατάξεις που θα μπορούσαν να προστατέψουν τους επενδυτές, σχολιάζει με ειρωνική διάθεση η βρετανική εφημερίδα.
Αντ' αυτού, αποτελούν τις μισές ψήφους μιας πολιτικής νίκης που αποτελεί ορόσημο για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, διαλύοντας ένα σχέδιο για την επέκταση των περιορισμών στις αμοιβές πέραν του τραπεζικού κλάδου.
«Αυτοί οι Σταλινικοί, ήταν το μισό πρόβλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Sven Giegold, μέλος των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο των οποίων η πρόταση για καταστολή των μπόνους και των προμηθειών απόδοσης, καταψηφίστηκε.
Η Sharon Bowles, η οποία προεδρεύει της Επιτροπής Οικονομικών και καταψήφισε την πρόταση για την επιβολή πλαφόν, προειδοποίησε για το ενδεχόμενο εφησυχασμού.

«Η χρηματοπιστωτική βιομηχανία θα έπρεπε να γνωρίζει ότι υπάρχουν συνέπειες όταν αγνοείται το ευρωκοινοβούλιο. Μπορεί αυτή τη φορά να γλίτωσαν από την επιβολή του πλαφόν, ωστόσο αν η πρόταση επανέλθει, κανείς δεν θα σταθεί στο πλευρό τους», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

5 Σχόλια

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ε, ότι κι οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς θέλουν να κοπούν τα μπονους των γκόλντεν μπόις δε θα το πίστευα. Κάποιο λάκκο έχει εδώ η φάβα. Μήπως κάτι άλλο ψηφίστηκε και οι φαϊνάνσιαλ τάιμς απ' την τσαντίλα τους το δείχνουν έτσι; Θα δείξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά, ούτε η χρυσή αυγή δεν αναφέρει τίποτα στο σάιτ της. Κι η χρυσή αυγή έχει λυσσάξει με το ΚΚΕ. Γιατί; Αλλά ούτε και σε άλλα σάιτ διάβασα κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. διαλύοντας ένα σχέδιο για την επέκταση των περιορισμών στις αμοιβές πέραν του τραπεζικού ;;; τι εννοούν εδώ οι ευρωεθνοπατέρες μας; ότι θέλαν να ψηφίσουν να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί των εργαζόμενων; Γιατί δεν μιλάνε για γκόλντεν μπόις αλλά γενικά κι αόριστα. ΄Η εγω δεν το καταλαβαίνω; ΄Αλλωστε τα γκόλντεν μπόις τα παίρνουν και κάτω απ' το τραπέζι. Αν είναι έτσι καλά κάναν και δεν το ψηφίσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή τους ξέρουμε τους πονηρούς τους ευρωβουλευτές, μήπως στην ίδια τροπολογία είχαν βάλει κι άλλες διατάξεις που δεν ήταν προς το συμφέρον των εργαζόμενων; Οι Φαϊνάνσιαλ τάιμς δεν είναι μια όποια κι όποια εφημερίδα. Υπερασπίζεται συγκεκριμένα μεγαλοσυμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαψεύστηκε από το ΚΚΕ και ο συντάκτης της «είδησης» παραδέχτηκε το σφάλμα του στο Twitter (1ο tweet, 2o tweet).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

'