Οταν ο Αριστοτέλης μας δίδασκε πώς να κατασκευάσουμε ένα...Αστρόπλοιο! ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ

Ο Γεώργιος Γκιόλβας και οι εφευρέσεις του που...απλώς "χάθηκαν"

Για τον μεγάλο αυτόν επιστήμονα, ό,τι και να γράψει κανείς είναι λίγο. Η ευφυΐα του υπήρξε παροιμιώδης. Εγώ προσωπικά, θα μπορούσα να τον χαρακτηρίσω ως τον...αληθινό "Τόνυ Στάρκ", παρ' ότι αυτό θα μπορούσε να είναι ...ιερόσυλο! Ομως, επειδή οι νεώτερες γενιές Ελλήνων δεν γνώρισαν τον Γκιόλβα, αλλά - αντιθέτως! - γνώρισαν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τον...χάρτινο ήρωα της ποπ υπο-κουλτούρας της MARVEL, γι' αυτό "τολμώ" να κάνω τις παρομοιώσεις αυτές.
Εξ άλλου, επειδή οι Αμερικάνοι δεν είχαν ποτέ έναν Γκιόλβα στ' αλήθεια, θα έπρεπε να τον...κατασκευάσουν. Εμείς όμως τον είχαμε. Και αυτόν, αλλά και τον Σταύρο Κατράκη και άλλους προγενέστερους (Κων/νος Καραθεοδωρής) και μεταγενέστερους (Σ. Φώσκολος του παν/μίου Κρήτης). Και νοιώθουμε ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ γι αυτό, εκτός ίσως απο τους άδειους τενεκέδες που λέγονται ...πολιτικοί.

Ο Γκιόλβας υπήρξε ένα ΣΥΜΒΟΛΟ. Οχι μόνο ως επιστήμων που η πολιτική αλητεία που κυβερνούσε την Ελλάδα τα τελευταία 50 με 60 χρόνια απαξίωσε και σε κάποιες φορές εκμεταλλεύτηκε και ξεπούλησε, αλλά και ως ένας ΗΡΩΑΣ πατριώτης, που αφιέρωσε όλο το έργο του και την ίδια του τη ζωή στη πατρίδα του. Ο Γκιόλβας ήθελε διακαώς να δεί την Ελλάδα ΜΕΓΑΛΗ. Ο ίδιος μπορούσε, μέσα απο τις εφευρέσεις του, πράγματι ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ. Κάποιοι όμως ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ και γι αυτό τον απαξίωσαν, μέσα απο τις σύγχρονες μεθόδους επικοινωνιακής τακτικής που χρησιμοποιούσαν. Οι εφευρέσεις του είχαν τη δύναμη όχι μόνο να αλλάξουν οριστικά και αμετάκλητα την Ελλάδα και να την καταστήσουν ως ηγέτιδα περιφερειακή ΥΠΕΡ-ΔΥΝΑΜΗ, αλλά, στην κυριολεξία, και ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Το πρώτο του δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που έλαβε από το Διεθνές Γραφείο Ευρεσιτεχνιών για τις πρωτοποριακές έρευνες σχετικά με τη σύντηξη της ύλης και τη φωτοδέσμη πλάσματος, (θέματα που τον απασχολούσαν από τα φοιτητικά του χρόνια) φέρει την υπογραφή του ...ίδιου του Αινστάιν! Αυτό τα λέει ΟΛΑ!

Διαβάζουμε μέσα απο άρθρο που δημοσίευσε το ιστολόγιο elladatora.org:

"Ήδη από το 1948 είχε συντελέσει στην κατασκευή βελτιωμένων αλωνιστικών μηχανών σε σχέση με τις αγγλικές RUSTON που χρησιμοποιούνταν τότε στην Ελλάδα. Με τις νέες μηχανές είχε πετύχει διπλασιασμό της απόδοσης και μείωση της απώλειας των καρπών από 20% σε 2%.

Εκτός των πυλών ίδρυσε το ΣΚΕΜ (Στρατιωτικό Κέντρο Επιστημονικών Μελετών) μαζί με τους καθηγητές Δημ. Χόνδρο και Παν. Δελμούζο. Αργότερα ίδρυσε το Κέντρο Εφαρμοσμένων Επιστημονικών Ερευνών το 1956.

Το 1955 πέτυχε την παρασκευή ραδιενεργώς ενεργοποιημένου αερίου που έδινε κίνησε σε διάφορους τύπους οχημάτων και σε άρματα μάχης. (σ.σ. Στο Λιτόχωρο, διασταυρωμένο, παρουσιάστηκε εδώ και προσωπική μαρτυρία). Την επίδειξη είχαν παρακολουθήσει παράγοντες του Ελ.στρατού και του ΝΑΤΟ και οι εργασίες είχαν γίνει με την επίβλεψη του καθ.φυσικής Ε.Μ.Π. Δημ.Χόνδρου. Επί του θέματος είχε αναφερθεί τότε ο κ.Χόνδρος στην εφημερίδα «Το Βήμα» (Μάιος 1955). Για την εκμετάλευση του ραδιενεργού αερίου του ζητήθηκαν επίμονα τα σχέδια και στοιχεία. Εκείνος αρνήθηκε την αποκάλυψη του «μυστικού» και έθεσε μόνος του και αυτοβούλως τότε σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα ερευνών, με σκοπό τη δημιουργία ειδικών κινητήρων παραγωγής ενεργείας. Σκοπός του επιστήμονα ήταν να καταφέρει να μην εξαρτάται η παραγωγή της ενέργειας ούτε καν από την προμήθεια ραδιενεργών μετάλλων! Ήθελε να υλοποιηθεί το όραμα του αυτό χωρίς να υποχρεωθεί να αποκαλύψει τα σχέδια του, επειδή φοβόταν για την τύχη τους…

Το 1963, ο Γ. Γκιόλβας παρουσίασε ένα σύστημα ακριβούς τηλεκατεύθυνσης, το οποίο δεν επηρεαζόταν από παρεμβολές άλλων πομπών και εφαρμόστηκε πειραματικά στην τηλεκίνηση και τηλεκατεύθυνση της βολής πολεμικών πλοίων και αρμάτων μάχης. Πραγματοποιήθηκε μάλιστα τηλεκατευθυνόμενη πτήση εκπαιδευτικού αεροσκάφους τύπου «Σιφτ» από την Ελευσίνα στη Ρόδο, ενώ κινήθηκε και ένα τανκ χωρίς τα «κλασικά» καύσιμα.

Η επινόηση αυτή, καθώς και τα σχέδια της χαρακτηρίστηκαν απόρρητα και προοριζόμενα αυστηρά για πολεμικούς σκοπούς και παρεδόθησαν στο NATO…

To 1965, προχώρησε στην κατασκευή αυτόματης ηλεκτρικής συσκευής ασφάλισης των ισόπεδων διαβάσεων των σιδηροδρόμων. (σ.σ. Υπάρχει σχετική σειρά κατοχυρωμένων πατεντών). Την εκμετάλλευση ανέλαβε η γερμανική εταιρία TYSSEN…
Το 1970, ο Γ. Γκιόλβας παρουσίασε μια συσκευή παραγωγής ηχητικών κυμάτων υπερχαμηλής συχνότητας σε hertz. Η επινόηση αυτή παρελήφθη από ινστιτούτο ραδιοακουστικής Ευρωπαϊκού κράτους-. Υπάρχει, όμως, το πρακτικό μυστικότητας που είχε τότε υπογραφεί… (σ.σ. ήδη παρουσιάστηκε εδώ η πατέντα με την ένδειξη «μυστική»)

Ανακάλυψε, επίσης, ένα σύστημα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος από ραδιενεργά απόβλητα. Φανταστείτε πόσο σημαντικό θα ήταν να γλιτώναμε από την καταστροφή του περιβάλλοντος και, παράλληλα, να είχαμε δωρεάν ηλεκτροδότηση! Αλλά γι” αυτό ακριβώς δεν προωθήθηκε ούτε αυτή η εφεύρεση. Σημειώνουμε, όμως, ότι τα σχετικά πειράματα έγιναν και υπό την επίβλεψη του Πανεπιστημίου Θράκης. Και έκτοτε, αγνοείται, βεβαίως, η τύχη του εγχειρήματος ή η πιθανή εξέλιξη του…

Το αντιαεροπορικό υπερόπλο "Αρτεμις" και πώς ξεπουλήθηκε και αχρηστεύτηκε...

Η πιο γνωστή - στο ευρύ κοινό - εφεύρεση του Γκιόλβα, ήταν αναμφισβήτητα το απίστευτο υπερ-όπλο "Αρτεμις", ένα εκπληκτικό, απίστευτο πράγμα, βγαλμένο θαρρείς μέσα απο ταινία επιστημονικής φαντασίας των στούντιο του Χόλυγουντ!

To θρυλικό υπερ-όπλο "Αρτεμις" που ξεπουλήθηκε εν μία νυκτι στην ισραηλινή ΜΟSSAD... Οπωσδήποτε ο Γκιόλβας για να φτιάξει ένα τέτοιο όπλο, ΕΙΧΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ την τεχνογνωσία που συνάχθη μέσα απο την αποκρυπτογράφηση του βιβλίου του Αριστοτέλη "ΤΟ ΟΡΓΑΝΟΝ". Το έχει ομολογήσει άλλωστε και ο ίδιος αρκετές φορές σε συνεντεύξεις του, οτι οι εφευρέσεις του που σχετιζόταν με τη τεχνολογία της σύντηξης της ύλης και της δέσμης πλάσματος, είχαν ως αφετηρία τον ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ και τα...συγγράμματά του.

H κατάθεση του "Μπέβατρον" στο Υπουργείο Εμπορίου απο τον Γκιόλβα και η περιγραφή του απο τον ίδιο καθώς και οι υπογραφές και οι σφραγίδες του Υπουργείου
Το "Μπέβατρον", ένα άλλο υπερόπλο που μελετούσε την ίδια περίοδο κατα την οποία βρισκόταν σε εξέλιξη και η τελική αποκρυπτογράφηση του ΟΡΓΑΝΟΥ μέσα απο τον ίδιο, την Ομάδα του Κατράκη και τον Λευκοφρύδη, είναι μια τρανή απόδειξη των όσων ελεγε μετά για το θέμα αυτό.

Το "Αρτεμις" λοιπόν, ήταν ένα όπλο το οποίο είχε ως βάση του τη δέσμη πλάσματος, η οποία και κατηύθυνε τις σφαίρες ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕΙ στόχευση! Και εκτόξευε έναν πακτωλό αντιαεροπορικών πυρών, έτσι ώστε να δημιουργείται στην κυριολεξία ΜΙΑ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ που όποιος ή ό,τι προσπαθούσε να τη διαπεράσει, τελείωνε επι τόπου!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΠΗΓΕΣ
Βιβλιογραφία
Γιώργος Λευκοφρύδης, "Κοσμοσκάφος Στα-Γυρο Εψιλον", έκδοση 1977Περιοδικο ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ, τεύχος 38,
"Η Ομάδα Εψιλον"Σαράντης Λαβράνος, "Η Γνώση που χάθηκε", έκδόσεις Ζήδρος, 2003Ανέστης Κεραμυδάς, "Ομάδα Έψιλον, Η τελική αναμέτρηση Δελφών και Σιών" έκδοση 1988, Θεσ/νίκηΑνέστης Κεραμυδάς, "2011-2014 η Αποκάλυψη των Ε", εκδόσεις Ιερά Ελλάς 2005, Θεσ/νίκη
Γιάννης Φραγκούλης, "Το χρονικό ενός κλωνοποιημένου Θεού", έκδοση 2005, Θεσ/νίκηΔημήτρης Φραγκιάς, "Το χρονικό ενός βιβλίου", εκδόσεις Εσοπτρον 1993, ΑθήναΙωάννης Φουράκης, "Τα προ-μηνύματα των Δελφών", εκδόσεις Τάλως, 1988, Αθήνα
Λίνκ
Ιστοσελίδα invisiblelycans.gr, "Ομάδα Κατράκη"
Ιστοσελίδα irakleitos.blogspot.com, "Γεώργιος Γκιόλβας, αντιαεροπορικό "Αρτεμις"
Ιστοσελίδα andromedios.blogspot.com, "Άρτεμις-30: Μια πονεμένη ελληνική ιστορία" 
ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣστον φίλο και συμφοιτητή μου Γιώργο Δεσποτέλλη, στην Αγγέλα Κοτζαμάνη και στον - Ελληνάρα - Μανώλη Γ.Κ. για τις επιπρόσθετες πληροφορίες που μου παρήχαν.

pirinoslogios
thesecretrealtruth
diadrastiko

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'