To WIKILEAKS αποκαλύπτει τον καταδότη του Ασάνζ στο FBI !!!

Ο πρώτος πληροφοριοδότης του FBI μέσα στα γνωστά Wikileaks, έγινε γνωστός από τα έγγραφα που ο γνωστός ιστοχώρος έδωσε στη δημοσιότητα! Είχε πάει από μόνος του στην αμερικανική πρεσβεία στο Ρέιγκιαβικ της Ισλανδίας και πρόσφερε τις υπηρεσίες του, δίνοντας αντίγραφο του διαβατηρίου του ιδρυτή, Τζούλιαν Ασάνζ!

Πρόκειται για τον 18χρονο Σιγκουρντούρ «Σίγκι» Θόρνταρσον, ο οποίος «καρφώθηκε» από τα έγγραφα του FBI που υποκλάπηκαν, μερικά εκ των οποίων αναφέρονταν στον πληροφοριοδότη της υπηρεσίας! Είχε γίνει δεκτός στα Wikileaks ένα χρόνο νωρίτερα, όταν ήταν ακόμα 17 χρονών, ως εθελοντής, υποτίθεται γοητευμένος από την αποκάλυψη των εγγράφων με τη δράση τραπεζών που οδήγησαν σε χρεοκοπία τη χώρα του.
Φαίνεται όμως ότι τον γοήτευε περισσότερο η καριέρα του πράκτορα και προσήλθε μόνος του προσφέροντας τις υπηρεσίες του (walk-in agent)… Ο νεαρός δούλεψε για τρεις μήνες και εισέπραξε ένα ποσό περί τα 5.000 δολάρια,σύμφωνα με τις αποκαλύψεις.
Το FBI τον έστειλε τέσσερις φορές ταξίδι για συνάντηση με πράκτορές του, τη μία φορά στην Ουάσιγκτον, όπου παρέδωσε οχτώ σκληρούς δίσκους και άλλα χρήσιμα υλικά για τις έρευνες…
Ο Τζούλιαν Ασάνζ τον έβαλε κυριολεκτικά δίπλα του, τον έκανε δεξί του χέρι, παρότι είχε δεχθεί προειδοποιήσεις από συναδέλφους του, ότι «κάτι δεν πάει καλά» με τον νεαρό… Ποιος ξέρει τι άλλες λεπτομέρειες έχει η υπόθεση…
http://www.defence-point.gr

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'