Πάτρα: Πεδίο "πολέμου" το κέντρο της πόλης τη νύχτα- Επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ – Φωτιές σε κάδους και ζημιές σε Τράπεζα και σε Ι.Χ. στη Ρήγα Φεραίου

Με αφορμή ένα πάρτι
3.52: Ηρεμία αυτή την ώρα στην πλατεία Όλγας. Στο κάτω μέρος παραμένουν δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Και αρκετός κόσμος.


3.40: Μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι δυνάμεις της Αστυνομίας κινήθηκαν με μάλλον ακραίο τρόπο την στιγμή που, νωρίτερα, ζητούσαν να μην γίνει το πάρτι που είχε προγραμματιστεί, με αποτέλεσμα να υπάρξει αντίδραση και έτσι να ξεκινήσουν τα επεισόδια.
3.31: Περίοικοι αναφέρουν στο thebest.gr ότι από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Οι νεαροί πέταγαν πέτρες στους αστυνομικούς και εκείνοι "απαντούσαν" με χημικά. Για πολλή ώρα στην περιοχή επικρατούσε πανδαιμόνιο...
3.25: Μοτοσικλετιστές της Αστυνομίας περιπολούν όλη την περιοχή από την Καρόλου έως την Έλληνος Στρατιώτου ενώ περιπολικά βρίσκονται έξω από τραπεζικά καταστήματα στην οδό Κορίνθου.
3.22: Ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας βρίσκεται στην πλατεία Όλγας. Συνεργεία του Δήμου στην οδό Ρήγα Φεραίου καθαρίζουν τον δρόμο από τις πέτρες και τους καμμένους κάδους.
3.00: Μολότοφ έπεσε στην διασταύρωση Αράτου και Μαιζώνος. Ανδρες των ΜΑΤ καταδιώκουν ομάδα αντιεξουσιαστών. Έχουν προκληθεί ζημιές σε Ι.Χ. και σε δίκυκλα. Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.
2.55: Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η οδός Ρήγα Φεραίου, από την πλατεία Όλγας έως την οδό Καρόλου. Καμμένοι κάδοι απορριμμάτων, σπασμένα πεζοδρόμια, πέτρες παντού και σοβαρές ζημιές στην Άλφα Μπανκ που βρίσκεται στην Καρόλου και Ρήγα Φεραίου (έπεσαν μολότοφ).
Σε επιφυλακή δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Αρκετός κόσμος είναι συγκεντρωμένος αυτή την ώρα στο κάτω μέρος της πλατείας Όλγας. Έχει γίνει μια προσαγωγή στην Ασφάλεια.
1.15: Μπαρούτι μυρίζει η νύχτα στην πόλη της Πάτρας καθώς λίγο πριν από τα μεσάνυχτα επικράτησε ένταση μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών με αφορμή πάρτι που διοργανώνουν κάθε Παρασκευή οι αντιεξουσιαστές στην πλατεία Όλγας. Οι Αρχές, μετά από παράπονα κατοίκων, ζήτησαν από τους νεαρούς να το αναβάλουν, εκείνοι φαίνεται ν' αντέδρασαν κι έτσι άρχισε το «γαϊτανάκι» της έντασης.
Η Αστυνομία έκανε χρήση χημικών. Από την πλευρά τους οι νεαροί πέταξαν μολότοφ, σύμφωνα με πληροφορίες μια από αυτές προκάλεσε φωτιά σε υποκατάστημα τράπεζας στη διασταύρωση των οδών Ρήγα Φεραίου και Καρόλου. Επίσης οι αντιεξουσιαστές άναψαν φωτιές σε κάδους σε διάφορα σημεία της πόλης ενώ υπήρξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ζημιές και σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα.
Περίπου στις 2:00 τα ξημερώματα οι νεαροί πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ λίγο αργότερα η κατάσταση φαίνεται πως άρχισε να εκτονώνεται.

http://www.thebest.gr

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'