Η Αθήνα ως τζαμοχανείον – III

arxigramma-Tων ανωτέρω ειπωθέντων, ας δούμε τους πιθανούς συνδυασμούς 15 θέσεων, ή 14+1.
Στην πρώτη περίπτωση, οι πιθανοί συνδυασμοί είναι:
2plo-8gwno

(α) Κανονικό οκτάγωνο μέσα σε κανονικό οκτάγωνο, μείον τέσσερεις (2+2) κορυφές. Το 15ο τζαμί σημειώνεται με τον μπορντώ κύκλο, στην τομή των ευθυγράμμων τμημάτων από τις έξω και έσω κορυφές χιαστί. Τα υπόλοιπα 14 βρίσκονται στις κορυφές των οκταγώνων.
Σημειώστε πως το μέσα οκτάγωνο το σχεδίασα κατά 1/φ (61.8%) μικρότερο σε διάμετρο. Γιά Πυθαγόρα δεν μιλήσαμε; :-)
Επίσης, το “κεντρικό” τζαμί (15ο) θυμίζει εκείνους τους κλασικούς μωαμεθανικούς επαίνους του στύλ: “διαμάντι στο στέμμα του Προφήτη”, κτλ κτλ.
8gwno-7gwno
(β) Επτάγωνο μέσα σε οκτάγωνο. Εδώ τοποθέτησα το 15ο τζαμί σε μία απ’ τις κορυφές του επταγώνου (και όχι του οκταγώνου), διότι η όλη ιστορία θυμίζει τον Ήλιο και τους έξι εσώτερους πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος. (Η “ιερή επτάδα”.) Γιά τον ίδιο λόγο, αποκλείω τον συνδυασμό “επτάγωνο έξω απ’ το οκτάγωνο” – μιλάμε γιά τους εσώτερουςπλανήτες (συμβολισμός Καρυατίδων).
Στην δεύτερη περίπτωση, δηλ. στην “14+1″, οι συνδυασμοί είναι:
8gwno-5gwna-kentro
(γ) Οκτάγωνο με δύο επάλληλα πεντάγωνα σε δύο απέναντι πλευρές του, συν κέντρο.
6gwna-kentro
(δ) Η “κυψέλη” (όχι η συνοικία! :-) ) : τρία επάλληλα εξάγωνα, συν κέντρο.
8gwno-6gwno-kentro
Και (ε) εξάγωνο μέσα σε οκτάγωνο, συν κέντρο. (Εδώ το σκίτσο είναι προχειροφτιαγμένο, διότι ο εσώτερος κύκλος δεν έχει ως ακτίνα το 1/φ του εξώτερου. Είναι λίγο μεγαλύτερος. Απλά, ήθελα να δείξω τον συνδυασμό.)
Αυτοί είναι οι συνδυασμοί, και μόνον αυτοί – προς το παρόν.
Η επόμενη εργασία μας, είναι να τοποθετήσουμε τα σχήματα επάνω στο τοπογραφικό του δήμου Αθήνας. Εννοείται, ότι πρώτα πρέπει να τα μεγεθύνουμε, ή να τα σμικρύνουμε, ώστε να ταιριάξουν στα όρια των … γκαγκαραίϊκων “αρροντισμάν”. :-)
Ίσως χρειαστεί και να τα στρίψουμε κατά x μοίρες αριστερά ή δεξιά.
Πιστεύω ότι με λίγη προσπάθεια μπορούμε να βρούμε ποιός είναι ο υποψήφιος που φτάνει μέχρι τον τελικό, και παίρνει το μεγάλο βραβείο (των πετροδολλαρίων)!
Μπορείτε κι εσείς να κάνετε τις δοκιμές σας, μιά που τα σχήματα είναι .png, άρα καλώς επιδεκτικά μεγεθύνσεων και σμικρύνσεων. (Βέβαια, πρέπει πρώτα να μετατρέψετε το άσπρο φόντο σε διαφανές – γιά να τα τοποθετήσετε επάνω στο τοπογραφικό της Αθήνας.) Βρείτε και τις γωνίες στροφής, αν χρειαστεί, κι εδώ είμαστε. Θα δείτε και τη δική μου απάντηση.
Όμως… υπάρχει κι ένα “όμως”.
Δεν είναι μονάχα ότι πρέπει να στρίψετε τα σχήματα (αν χρειαστεί). Διότι, ίσως υποκρύπτεται κι άλλος περιορισμός: ένας από τους βασικούς άξονες συμμετρίας των σχημάτων πιθανόν να επιδιώκεται να συμπίπτει με κάποια βασικά ley lines της Αθήνας.
Όπως πχ την ευθεία Αθήνα-Ελευσίνα, αν πιάνετε το υπονοούμενον.
Αλήθεια… Μήπως μπορεί κανείς να μου βρεί και τίποτε λεξαρίθμους σχετικούς με μωαμεθανικά πράγματα, που να έχουν άθροισμα πχ 861 (8γωνο, 6γωνο, κέντρο) – ή οποιοδήποτε άθροισμα σχηματιζόμενο από τους αριθμούς των πολυγώνων των λοιπών σχημάτων; Ίσως έτσι φτάσουμε στη λύση του προβλήματός μας ευκολώτερα!
Σας προειδοποιώ, όμως, είναι δύσκολο. Διότι ανακατεύονται πολλά ωμέγα (πχ “Μωάμεθ”), που έχουν αξία 800 – και μπορούμε εύκολα να υπερβούμε τον αριθμό-στόχο.
Κι αν νομίζετε πως απλά λέω παλαβωμάρες, σας προειδοποιώ πάλι, ότι έχουμε να κάνουμε με πολύ πονηρές κεφαλές σχεδιασμού -“θίνκ τάνκζ”, να πούμε-, κρυπτόμενες όπισθεν του όντως γιά τα πανηγύργια Χαμίνη! Άρα, πρέπει να σκεφτούμε όλα τα ενδεχόμενα!
(συνεχίζεται)
http://ergdhmerg.wordpress.com

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'