Παράξενα ολισθήματα στο χρόνο -Αληθινές ιστορίες που αμφισβητούν την αντίληψη μας για το χρόνο

Ανωμαλίες του χρόνου;   
Παραφυσικά μυστήρια; 
Τι είναι ο χρόνος;
Μπορούμε να τον  μετρησούμε  σε χιλιετίες ή νανοδευτερόλεπτα, και μπορούμε να αισθανθούμε την εμπειρία μας μέσα από αυτό που τον λέμε χρόνο.


Μπορεί να την ορίσουμε ως μια «συνειδητή 
εμπειρία της διάρκειας, η περίοδος κατά την οποία μια ενέργεια ή συμβάν πραγματοποιείται.." και μπορούμε ακόμη  αφηρημένα να υποθέτουμε  την τέταρτη διάσταση. Αλλά το μόνο που πραγματικά δεν έχουμε είναι  μια αληθινή κατανόηση του τι είναι ο χρόνος ... ή πώς λειτουργεί.
Αυτό που έχουμε είναι μερικές πολύ ιδιαίτερες ιστορίες σπάνιες περιπτώσεις όπου ο χρόνος δεν φαίνεται να ρέει με τον τρόπο που βιώνουμε κανονικά.
 Οι άνθρωποι αναφέρουν κενά στον χρόνο, άλματα μέσα στο χρόνο, χαμένος χρόνος, και ίσως ακόμη και ματιές στο παρελθόν ή στα μελλοντικά γεγονότα.

Σύμφωνα με μεγάλους επιστήμονες, όπως ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο χρόνος δεν είναι τόσο σταθερός όσο  πιστεύουμε. Παρατηρούνται ανωμαλίες στον χρόνο διάρκειας μόνο λίγων δευτερολέπτων.


Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τους περισσότερους συνήθως πρόκειται για παραίσθηση του ανθρώπινου εγκεφάλου. Κατά το πέρασμα του χρόνου διάφοροι άνθρωποι έχουν ισχυριστεί ότι έχουν δει παλιά αεροπλάνα να σταθμεύουν σε 
μέρη που κάποτε ήταν αεροδρόμια Ρωμαίους στρατιώτες να  παρελαύνουν.
Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, το άτομο που βιώνει την ολίσθηση του χρόνου, είναι τρομαγμένο όταν διαπιστώσει πως ότι έβλεπε έχει πλέον εξαφανιστεί σε δευτερόλεπτα.
Ωστόσο, φωτογραφίες έχουν συλλάβει αυτές τις ανωμαλίες.
Στην πραγματικότητα, οι μεγαλύτεροι χρόνοι έκθεσης στις κάμερες έχουν αποκαλύψει παραδοξότητες, όπως η εικόνα που είχε  τραβήξει το Google Earth που δείχνει εικόνες βομβαρδιστικών αεροπλάνων που πετούν πάνω από τη Βρετανία από τον  Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Είναι αυτό μια απόδειξη του χρόνου ή απλά κάποιο λάθος στο Google ; Ίσως είναι μια ανακατασκευή  και μια αεροπορική επίδειξη;
όλες αυτές οι περιπτώσεις  είναι σύντομες και να έχουν υπάρξει περιπτώσεις όταν  άνθρωποι έχουν εισέλθει σε ένα δωμάτιο και τρομάζουν όταν διαπιστώσουν  ότι είναι σε μια εντελώς διαφορετική εποχή.

Μία υπόθεση καταγράφηκε από τον κ.Archie που οδηγούσε στο Μπέρμιγχαμ στο Λονδίνο το 1953, όταν σταμάτησε για ένα ποτό σε ένα χωριό κοντά στο Cotswold Borton σταμάτησε  έξω από την τοπική παμπ  για ένα ποτό.
Σοκαρίστηκε όταν είδε τους ανθρώπους που ήταν μέσα στο μπαρ! Φαινόταν σαν να ήταν από έναν παλιότερο αιώνα. Οι προσπάθειές του να επικοινωνήσει αγνοήθηκαν και μετά από λίγο το σκηνικό διαλύθηκε και ο Archie βρέθηκε να τον ρωτάει ο μπάρμαν αν ήταν εντάξει. Νόμιζε ότι είχε δει φαντάσματα, αλλά πιθανώς είχε μια ολίσθηση του χρόνου.

Μια στιγμιαία πτώση από την  πραγματικότητα


Το 1991, ο Glenn ήταν φοιτητής στο πανεπιστήμιο στη Σκωτία.
Αυτό που ξεκίνησε ως ένα συνηθισμένο ταξίδι με το λεωφορείο πίσω στην πατρίδα του για να επισκεφθεί τους γονείς του, μετατράπηκε σε μια σύγχυση με διαστρέβλωση του χρόνου και του χώρου.

«Κάθισα στο πίσω μέρος του λεωφορείου και δεν υπήρχε κανείς γύρω μου», λέει ο Γκλεν, αλλά υπήρχε μια οικογένεια που καθόταν πίσω από τον οδηγό στο μπροστινό μέρος.
Η διαδρομή με το λεωφορείο ήταν αδιατάρακτη έως ότου φθάσαμε κοντά στην πατρίδα των γονιών μου. Κοιτούσα έξω από το παράθυρο και είδα το εργοστάσιο ελαστικών της Michelin, όπως ανεβαίναμε μια ανηφόρα. Όταν το λεωφορείο έφθασε στην κορυφή του λόφου, είχα ένα περίεργο συναίσθημα, και για κάποιο άγνωστο λόγο άρχισα να φαντάζομαι πολλούς ανθρώπους μέσα στο λεωφορείο, στη συνέχεια υπήρξε μια στιγμιαία πτώση στην πραγματικότητα και το λεωφορείο ήταν ξαφνικά περίπου ένα μίλι πίσω στην εθνική οδό! Βλέποντας το εργοστάσιο ελαστικών που είχαμε προσπεράσει  και πάλι! Αυτό με τρόμαξε και παρατήρησα ότι η οικογένεια που καθόταν στο μπροστινό μέρος, που μιλούσαν δυνατά πριν, ήταν πλέον ήσυχοι.

aplanon.gr

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'