21 AΠΡΙΛΙΟΥ 1967: ''ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ'' ΜΕ ΧΟΡΗΓΟ ΤΗΝ MOSSAD

Ο ρόλος του Σιωνισμού στην επιβολή Δικτατορίας στις 21 Απριλίου 1967, με στόχο την ανεξαρτητοποίηση της Κρήτης από την Ελλάδα. Η σχέση με τον πόλεμο των έξη ημερών τον Ιούνιο του 1967. 


Σκόπιμα, μας έχουν πεί ότι η δικτατορία του Απριλίου του ’67 έγινε γιατί τον Μάιο θα γινόντουσαν εκλογές που ήταν βέβαιο πως θα τις κέρδιζε η Ένωση Κέντρου πράγμα που τόσο οι αμερικανοί όσο και η χούντα ήθελαν να αποτρέψουν στο όνομα του ελλοχεύοντος κομμουνιστικού κινδύνου.



Από τα μέχρι τώρα στοιχεία και ντοκουμέντα, βγαίνει το συμπέρασμα πως οι Αμερικάνοι το χρονικό αυτό διάστημα δεν πιέζονταν από καμμία σημαντική στρατηγοπολιτική ή άλλη ανάγκη που θα τους ανάγκαζε να επιδιώκουν δικτατορία. Γιατί οι εκλογές που θα γινόντουσαν τον Μάιο ήταν βέβαιο πως δεν θα αποτελούσαν κίνδυνο για τα οποιαδήποτε συμφέροντα καί προνόμια που είχαν στην Ελλάδα. Από τότε ήταν γνωστό στους πολιτικούς κύκλους των Αθηνών και φυσικά στην Αμερικανική κυβέρνηση, πως τα δύο μεγάλα κόματα, δηλαδή η Ένωση Κέντρου και η Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση είχαν από το Μάρτιο συμφωνήσει και υπογράψει σχετικό πρωτόκολλο γιά να σχηματίσουν κοινή μετεκλογική κυβέρνηση, ανεξάρτητα από την διαφορά εδρών που θα είχαν μεταξύ τους. Αυτή επομένως η συνεργασία διασφάλιζε απόλυτα, όχι μόνο την αποτροπή του οποιουδήποτε δήθεν κομμουνιστικού κινδύνου, αλλά και ΟΛΑ τα αμερικανικά συμφέροντα και προνόμια.

Συνέχεια εδώ
http://ristorante-verona.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'