ΑΔΕΡΦΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 19 - 26 ΕΤΩΝ - Τσετσένοι από την Τουρκία οι βομβιστές της Βοστόνης


Τσετσένοι από την Τουρκία οι βομβιστές της Βοστόνης
Στη δημοσιότητα αρχίζουν να βγαίνουν τα πρώτα στοιχεία για την ταυτότητα των βομβιστών που αιματοκύλησαν το Μαραθώνιο της Βοστώνης. 



Οι δύο βομβιστές -ένας εκ των οποίων είναι ήδη νεκρός ύστερα από καταδίωξη, ενώ ο δεύτερος καταζητείται σε όλη τη Βοστόνη, θεωρείται δε ιδιαίτερα ένοπλος και επικίνδυνος- είναι αδέλφια, φέρουν το επώνυμο Τσαρνάεφ και είναι Τσετσένοι από την Τουρκία.

Το όνομα του καταζητουμένου είναι Τζόκαρ Τσαρνάεφ, ηλικίας 19 ετών, γεννήθηκε στο Κιργιστάν και διαθέτει αμερικανικό δίπλωμα οδήγησης. Οι δύο ύποπτοι βρίσκονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2002 ή το 2003, κρίνεται ότι έλαβαν στρατιωτική εκπαίδευση, έχουν διεθνείς διασυνδέσεις, ενώ διέμεναν νόμιμα στις ΗΠΑ.

Νεώτερες πληροφορίες για την ταυτότητα του νεκρού βομβιστή ανέφεραν ότι το όνομα του νεκρού υπόπτου είναι Τάμερλαν Τσαρνάεφ, ηλικίας 26 ετών, ο οποίος γεννήθηκε στην Ρωσία.


Το χρονικό 

Ο 19χρονος καταζητούμενος Τσοκάρ Τσαρνάεφ.
Ο 19χρονος καταζητούμενος Τσοκάρ Τσαρνάεφ.


Περίπου πέντε ώρες μετά τη δημοσιοποίηση από το FBI των φωτογραφιών των δύο υπόπτων για τη βομβιστική επίθεση στη Βοστόνη με την οποία οι αρχές αναζητούσαν περισσότερες πληροφορίες, ένας αστυνομικός έπεφτε νεκρός από πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο ΜΙΤ της Μασαχουσέτης.

Λίγο αργότερα, η αστυνομία λάμβανε αναφορά για μια κλοπή αυτοκινήτου από δύο άνδρες οι οποίοι επί μισή ώρα κρατούσαν τον οδηγό του όμηρο. Οι δύο άνδρες ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά ενώ είχαν στην κατοχή τους πολλά όπλα. Οι αστυνομικοί τους χαρακτήρισαν «οπλισμένους και εξαιρετικά επικίνδυνους»

Μόλις οι δράστες απελευθέρωσαν τον οδηγό του αυτοκινήτου οι αρχές τον συνέλαβαν ως ύποπτο για να τον αφήσουν ελεύθερο λίγες ώρες αργότερα.

Παράλληλα η αστυνομία εντόπισε και άρχισε να καταδιώκει το κλεμμένο αυτοκίνητο μέχρι την περιοχή του
Watertown, όπου οι δύο ύποπτοι πέταξαν εκρηκτικά από το αυτοκίνητο προς τους αστυνομικούς. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών.

Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών ο πρώτος ύποπτος τραυματίστηκε σοβαρά και συνελήφθη ενώ ο δεύτερος κατάφερε να διαφύγει εγκαταλείποντας το αυτοκίνητο. Αμέσως ξεκίνησε το ανθρωποκυνηγητό. Ακολούθησαν χαώδεις σκηνές καταδίωξης στην περιοχή του Κέμπριτζ και του Watertown, οι οποίες συνεχίζονται ακόμη.
 Ο βαριά τραυματισμένος άνδρας διακομίστηκε στο Ιατρικό Κέντρο «Μπεθ Ίσραελ» της Βοστόνης. Έφερε ακαθόριστο αριθμό τραυμάτων από πυροβολισμούς καθώς και άλλα πιθανότατα από εκρήξεις.
«Ο άνδρας ήρθε στο νοσοκομείο έχοντας υποστεί καρδιακή ανακοπή», δήλωσε ο γιατρός.


Στη συνέχεια οι αρχές επικεντρώθηκαν στην αναζήτηση του δεύτερου υπόπτου, ο οποίος στις φωτογραφίες της ημέρας του Μαραθωνίου απεικονιζόταν να φορά λευκό καπέλο.

Αμέσως απέκλεισαν μια περιοχή ενώ ζήτησαν από τους κατοίκους του Watertown, στα περίχωρα της Βοστόνης να παραμείνουν μακριά από τα παράθυρα των σπιτιών τους, να μην ανοίγουν την πόρτα τους, να αποφεύγουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις μετακινήσεις τους, να μην πάνε στη δουλειά τους καθώς και να έχουν κλειστά τα κινητά τους τηλέφωνα.

«Πιστεύουμε ότι είναι τρομοκράτης. Πιστεύουμε ότι είναι ένας άνθρωπος που ήρθε εδώ για να σκοτώσει. Πρέπει να τον συλλάβουμε», δήλωνε κατά τη διάρκεια της καταδίωξης στον λογαριασμό του στο Twitter ο αρχηγός της αστυνομίας της Βοστόνης Εντ Ντέιβις.

Παράλληλα σταμάτησε η λειτουργία όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς στη Βοστόνη, ενώ κλειστά παραμένουν, κατόπιν εντολής των αρχών, τα καταστήματα, τα πανεπιστήμια και τα σχολεία της περιοχής.


Η αστυνομία έκανε νέα σύσταση στους κατοίκους του Γουότερταουν, του Νιούτον, του Κέμπριτζ, του Μπελμοντα και των γύρω περιοχών να παραμείνουν στα σπίτια τους.

ΕΘΝΟΣ
http://infognomonpolitics.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'