1821 έως σήμερα - σχόλια IIβ



α προσθέσω εδώ, γιά να γελάσουμε λιγάκι (αν και τότε τά 'χα πάρει στο κρανίο με το γεγονός), την προσωπική μου εμπειρία με τους ποδίτσες και την ιεραρχία τους:
Σε συμφοιτήτριά μου (δεν δίνω άλλα στοιχεία της, όχι επειδή τη σέβομαι, αλλά γιά να μην αυτοκαρφωθώ), εντελώς μα εντελώς ζώον, παρουσιάστηκε το φαινόμενο η συντριπτική πλειοψηφία των καθηγητάδων να στέκεται μπροστά της προσοχή! (Εννοείται, τα δεκάρια σ' αυτήν πέφτανε βροχή - σε άτομο, του οποίου όσο ακούσατε εσείς οι αναγνώστες τη φωνή, άλλο τόσο την άκουσα κι εγώ επί τέσσερα χρόνια. Μιλάμε, ντίπ μουγγό - εκτός από καθυστερημένο.)

Τότε, δεν μπορούσα να την εξηγήσω αυτή τη συμπεριφορά, αλλά ουδέν κρυπτόν υπό τον Ήλιον. Την εξήγηση -αργότερα- μου την έδωσαν (α) το γεγονός ότι οι προσκυνούντες προφέσσορες ήταν και Βένετοι, και Πράσινοι (άρα, το πολιτικό μέσον δεν ήταν η λύση του γρίφου), και (β) η συστηματική μελέτη της ποδιτσο-ιστορίας και της ποδιτσο-ιεραρχίας των εν Ελλάδι στοών.
Αυτά, σε συνδυασμό με την καταγωγή του εν λόγωι ζώου, με οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι ο πατέρας της ήταν ο "σεβάσμιος" μίας πολύ συγκεκριμένης -και ...σεβάσμιας- στοάς... πράγμα που επιβεβαίωσα ακόμη αργότερα.



Συνοψίζω: Τους τρεις τελευταίους αιώνες, ό,τι διαμορφώνει παγκοσμίως σύνορα, ιδεολογίες, πεποιθήσεις, συνειδήσεις (με το συνακόλουθο λουτρό αίματος, που συνεπάγονται αυτές οι "διαμορφώσεις"), είναι μονάχα ο ελευθεροτεκτονισμός. Όλοι οι λοιποί παράγοντες, είτε έχουν σαφώς μικρότερη εμβέλεια, είτε είναι "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε": προκαλύψεις των πραγματικών ενόχων. Επομένως, οι μόνοι, τους οποίους μπορεί δικαίως να βρίζει και να καταριέται η ανθρωπότητα, είναι μόνον οι τέκτονες.
Μιά που έγραψα "τρεις αιώνες"... όντως, σε πέντε χρόνια από σήμερα οι "ποδίτσες" έχουν επέτειο ακριβώς τριών αιώνων απ' το 1717! (Δεν ξέρω αν ετοιμάζουν γιορτές και πανηγύρια, αλλά και δεν μ' απασχολεί.) Ίσως γι' αυτό ο σιχαμερός Κίσσινγκερ φέρετ' ειπών: "- Καλότυχοι, όσοι ζήσουν μετά το 2016!". Πιθανόν, αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα ισχύσει όπως το εννοεί αυτός.

Ο τεκτονισμός, όμως, παρά την εισχώρησή του παντού...

(...Κι όταν γράφω "παντού", εννοώ παντού! Εδώ, στη νεκρολογία του Τένγκ Χσιάο Πίνγκ, γράψανε επισήμως τα κίτρινα συντρόφια ότι "ο πατέρας του -...μακαριστού :-) - συντρόφου πρωθυπουργού ανήκε σε μία μυστική οργάνωση". Με δεδομένο, τώρα, ότι μυστικές οργανώσεις στην Κίνα του τέλους του 19ου αιώνα μπορούσαν να είναι μόνο οι παραδοσιακές "τριάδες" και οι "ποδίτσες" -απ' τα "καλά" που κουβάλησαν οι Άγγλοι στην Κίνα, μαζί με το όπιο-, και με δεδομένο ότι ο μπαμπάς του νεκρού συντρόφου είχε φωτογραφηθεί με ευρωπαϊκό κουστούμι κι όχι με κινέζικα παραδοσιακά ρούχα, καταλαβαίνουμε πως ήτο "αδ.:" ποδίτσας! Άρα, ο σύντροφος Τένγκ ποιόν θα είχε στην καρδιά του μιά ζωή - με ό,τι αυτό συνεπαγόταν γιά την τεράστια χώρα του; Το κόμμα, ή τις διδαχές του μπαμπά του;

Σημειώστε ακόμη πως, σε πάλαι ποτέ συνέντευξή του στο αμερικάνικο Πλαιημπόϋ -περιοδικό ντίπ γιά την ανακύκλωση, εκτός απ' τις συνεντεύξεις που φιλοξενεί-, ο αρχηγός των "Σαντινίστας" της Νικαράγουας εξομολογήθηκε πως μεγάλωσε από πιτσιρίκι στα σκαλιά μίας τεκτονικής στοάς της Μανάγκουα, όπου του έκανε τακτικά μάθημα περί ζωής και κοινωνίας ένα μέλος της, που αγαπούσε τα έξυπνα παιδιά σαν αυτόν.)

...Δεν θα μπορούσε να επικρατήσει, αν δεν στηριζόταν σε χρήμα και σε όπλα.

Και τα δύο αυτά, του τα παρείχαν εν αφθονίαι ολόκληρες κρατικές δομές, ολόκληρα κράτη. Προεξαρχόντων των αγγλοφώνων. Όχι επειδή γιά ιστορικούς λόγους ο τεκτονισμός ιδρύθηκε "επίσημα" στην Αγγλία, αλλά επειδή τότε η Αγγλία ήταν στα πάνω της. Λίγο η επέκταση προς τις αποικίες, λίγο η βιομηχανική επανάσταση που ακολούθησε, η ιεραρχικώς κορυφαία "έδρα" των τεκτόνων παραμένει ακόμη και σήμερα στο Λονδίνο. (Θα επανέλθω επ' αυτού.)
Οπότε, με ιστορικώς τετριμμένες και χιλιοδοκιμασμένες τακτικές (διαίρει και βασίλευε, διαφθορά συνειδήσεων, εκφοβισμός, πόλεμος, χρηματιστηριακά παιχνίδια, κτλ κτλ κτλ) επικρατεί ο τεκτονισμός παγκοσμίως, έχοντας σήμερα την εξής ιεραρχία - αρχίζοντας από πάνω:


  • Αγγλία - ιδεολογικώς και ιστορικώς.
  • ΗΠΑ - πρακτικώς.
  • Λοιπά κράτη.
Εδώ, ίσως με ρωτήσετε γιατί δεν αναφέρω το Ισραήλ, ως ισχυρό μέλος της ιεραρχίας. Την απάντηση θα τη δείτε παρακάτω. Επίσης, σίγουρα θα με ρωτήσετε γιατί προηγείται η Αγγλία των ΗΠΑ, μιά που ξέρουμε ποιός κάνει κουμάντο παγκοσμίως σε όπλα και χρήμα από το 1950 και μετά.

Προηγείται, επειδή των τεκτόνων προηγούνται οι (θεωρητικώς ανύπαρκτοι σήμερα, καθ' ό ιστορικώς εκλιπόντες) Ναΐτες Ιππότες. Και χρονικώς, και σε δύναμη.



Εδώ ανοίγει ένα τεράστιο θέμα, στο οποίο πάλι θα προσπαθήσω να είμαι τηλεγραφικός. Όντως, οι τέκτονες θεωρούν ότι κατά 90% αποτελούν τη συνέχεια των Ναϊτών, αν κι έχουν συμπεριλάβει στοιχεία και άλλων πολιτισμών στα "τυπικά" τους (πχ αιγυπτιακού αποκρυφισμού). Θυμηθείτε, όμως, αυτό που έγραψε ο οικοδεσπότης, περί της ιστορικής συνέχειας. Η Ιστορία δεν είναι σαλάμι, να την κόψεις σε φέτες!
Εάν, λοιπόν, από το 1750... από το 1800, ουσιαστικά, έως σήμερα ταλαιπωρούν την Ελλάδα οι τέκτονες, ίσως πρέπει να ψάξουμε γιά το αν την ταλαιπώρησαν από το 1119 έως το 1800 οι Ναΐτες (με τη μία ή την άλλη μορφή). Στο σημείο αυτό, όμως, το ιστορικό μου υπόβαθρο είναι ασθενέστατο, οπότε καλείται ο οποιοσδήποτε αναγνώστης να συνεισφέρει. Γνωρίζω μόνον:
  • Ότι, κατά φήμες (διότι δεν συμφωνούν οι χρονολογίες), το γνωστό βρωμερό καθήκι Ψελλός διετέλεσε δάσκαλος του Ούγο ντε Παγιέν, του ιδρυτή και πρώτου μεγάλου μαγίστρου των Ναϊτών. (Γειά σου Φωτεινή!) Βέβαια, γιά να είναι αληθής αυτή η πληροφορία, ή ο ντε Παγιέν ήταν οκτώ χρονών ηλικίας κι έπαιρνε μαθήματα δίπλα στον σχεδόν ετοιμοθάνατο Ψελλό, ή -το πιθανώτερο- ο Ψελλός άφησε διαδόχους με μυστικές εντολές... που συνεννοήθηκαν με τον ντε Παγιέν, όπως θά 'θελε ο ίδιος ο Ψελλός να συνεννοηθούν. Τα συνήθιζε ο σκατόγερος κάτι τέτοια...
  • Ότι στην Κωνσταντινούπολη του 1204-1261 είχαν στήσει τους συναλλαγματικούς πάγκους τους, αν και δεν είναι σίγουρο ότι συμμετείχαν στην πολιορκία της πόλης.
Κι αναρωτιέμαι:
  • Αν ο Φελλός (καλύτερα, οι μυστικοί διάδοχοί του), που με την προδοσία του μας φόρεσε καπέλλο τους Τουρκαλάδες εδώ κι εννιακόσια τριάντα χρόνια (που μπαστακώθηκαν στο σβέρκο μας και δε λέν να φύγουν), έκανε τίποτε μυστικές συναλλαγές "πάρε-δώσε" με τον ντε Παγιέν, καθορίζοντας τα γεωπολιτικά δεδομένα της ανατολικής Μεσογείου μέχρι σήμερα. (Έχει γούστο!... Οπότε, σ' αυτή την περίπτωση ευλόγως αναρωτιέμαι και το γιατί.)
  • Ποιά η σχέση -επί χοντρικά δύο αιώνες- Ναϊτών και Πατριαρχείου Ιεροσολύμων; Εξακολουθούσε να βγάζει το Άγιο Φως ο εκάστοτε δικός μας πατριάρχης τότε; Σεβάστηκαν οι Ναΐτες τα δικά μας μοναστήρια (πχ Σινά) και τους θησαυρούς τους (πολιτισμικούς, ή και περιουσιακούς) ;
Και το κυριώτερο, που ουδείς το ρώτησε και ουδείς το απάντησε:
  • Τί ακριβώς τα θέλανε τόσα λεφτά και τόση δύναμη οι Ναΐτες;
Δεν τα θέλανε, βέβαια, γιά να χτίσουνε τον ...ναό του Σολομώντα! Αλλά, καρδινάλιοι και πάπες δεν νοιαζόντουσαν να γίνουνε. Βασιλιάδες και πρίγκηπες δεν νοιαζόντουσαν να γίνουνε. (Αντιθέτως, πολλοί ήταν υψηλοί ευγενείς, που παραιτήθηκαν των τίτλων τους γιά να καρούν μοναχοί και να ενταχθούν στο τάγμα αυτό.) Άρα, τί σκατά;
Σημειώστε, ότι οι Ναΐτες τοκίζανε με ...60% ετησίως. Ολογράφως: εξήντα τοις εκατό! Πέντε τοις εκατό το μήνα... τη στιγμή που οι -οπωσδήποτε τοκογλύφοι- εβραίοι τοκίζανε με 43%! (Δεν ξέρω πως προέκυψε αυτό το συγκεκριμένο επιτόκιο των εβραίων, γιατί δηλαδή δεν ήταν ένα στρόγγυλο 40% ας πούμε, πάντως μαρτυρείται ιστορικώς.)

Να κάνω ακόμη μία παρένθεση: Σε ...θεολογικές μου συζητήσεις με επαΐοντες, γιατί η Εκκλησία δεν ανακήρυξε ακόμη ως άγιο τον Ρωμανό Δ' τον Διογένη (τον άνθρωπο που τον προδώσανε, τον τυφλώσανε, κι αυτός συγχώρεσε τους εχθρούς του!!!!! - το μέγιστο χριστιανικό παράδειγμα που ξέρω), εφ' όσον δεν ενδιαφέρουν πιά κανέναν οι έριδες της εποχής... μήπως επειδή δεν θέλουν να θίξουν την καλογερική ιδιότητα του Φελλού;... η απάντηση κατά κανόνα είναι μία χειρονομία, του στύλ: "- Μην την ψάχνεις!"
Εγώ, όμως, ένα έχω να πω - και δη, εξ ονόματος όσων έφαγαν μερικά ωραία χρόνια της ζωής τους υπερασπίζοντας τα Ελληνικά σύνορα: Σκατά κι ανάθεμα στην ψυχή του Φελλού!

Και πού 'σαστε, εκκλησιαστικοί άρχοντες! Γρήγορα άγιο τον Ρωμανό Δ'! Αυτό δεν είναι ευγενικό αίτημά μου, είναι διαταγή! Και δεν σηκώνω αντιρρήσεις!



Εν πάσει περιπτώσει, όλοι γνωρίζουν πως οι Ναΐτες διαλύθηκαν ως τάγμα το 1307, και τ' απομεινάρια τους κατέφυγαν στη Σκωτία... εξ ου και το "σκωτικό δόγμα" του τεκτονισμού πολύ αργότερα. Οι περισσότερο ψαγμένοι, όμως, γνωρίζουν ότι οι Ναΐτες (πονηροί όντες) και διέφυγαν οι περισσότεροι, και διέσωσαν τον τεράστιο θησαυρό τους, και επεβίωσαν μέχρι σήμερα υπό διαφορετικά ονόματα.
Οι πολύ-πολύ ψαγμένοι γνωρίζουν ότι οι Ναΐτες είχαν και παράλληλη μυστική ιεραρχία, η οποία δεν έπαθε απολύτως τίποτε, ακόμη κι όταν καιγόταν ο Ζάκ ντε Μολαί στην πυρά.

Και οι πολύ-πολύ-πολύ ψαγμένοι (εγώ, δηλαδή!! LOL!!!) γνωρίζουν πως, η ίδια η σημαία της σημερινής Αγγλίας (όχι του Ηνωμένου Βασιλείου / Μ. Βρεττανίας, μόνο της Αγγλίας) είναι ακριβώς η ίδια η σημαία των Ναϊτών!

...Που με τη σειρά της είναι ακριβώς απαράλλαχτη η σημαία των Ατλάντων του 9600 πΧ!!!

Τώρα, βέβαια, αυτό το τελευταίο θέλει επεξήγηση - την οποία δεν προτίθεμαι να δώσω εδώ. Στον καιρό της, και με πειστήρια. Πάντως, έτσι είναι. Έτσι ακριβώς. Λευκά πανιά με κόκκινους ισοσκελείς σταυρούς γέμισαν κάποτε τη Μεσόγειο, γιά να καταλήξουν κουρέλια.

Επανερχόμαστε στους Ναΐτες. Παρατηρούμε ότι η ιστορική τους συμπεριφορά, αν κι έχει να κάνει με "ναό του Σολομώντα" και λοιπά στοιχεία της εβραϊκής παράδοσης, ωστόσο αγνοεί επιδεικτικά τους ίδιους τους εβραίους της εποχής εκείνης. Οι εβραίοι ούτε έπαιξαν κάποιον ρόλο στους σχεδιασμούς του τάγματος, ούτε βέβαια μπορούσαν να γίνουν μέλη του. (Κι εννοείται, ως κάτοχοι χρήματος ήταν εξ ορισμού ανταγωνιστές!) Κι αυτό έχει την εξήγησή του, πλην όμως κολλάει στα της σημαίας των Ατλάντων, και αναβάλλεται επίσης.
Ως σοβαρό, σταθερό συμπέρασμα, όμως, γιά τη σημερινή πραγματικότητα, θεωρώ ότι το κράτος του Ισραήλ (παρά τα πυρηνικά του και τον βάρβαρο τσαμπουκά του) είναι εν τέλει παράγων άνευ ιδιαίτερης σημασίας στο σημερινό παγκόσμιο παιχνίδι της δύναμης. Γι' αυτό και δεν το ενέταξα στο ίδιο ιεραρχικό επίπεδο Αγγλίας-ΗΠΑ.

Ακόμη κάτι: Σε συζητήσεις που είχα πολύ παλιότερα (κάπου το 1997-98, δηλ. προ ..."νάϊν ηλέβεν") σε φόρα με "Αμέρικαν πάτριοτζ", πολλοί απ' αυτούς κατήγγειλαν ότι ακόμη αποτελούν αποικία της Αγγλίας! Πως δεν έγιναν επί της ουσίας ανεξάρτητο κράτος ποτέ! Κι αυτό, επειδή στα δικαστήρια των ΗΠΑ, πίσω απ' τον δικαστή υπάρχουν τέσσερεις σημαίες. Έ, λοιπόν, η μία είναι του Αγγλικού Πολεμικού Ναυτικού, και την χρησιμοποιούσαν οι Άγγλοι κατά κόρον στις αποικίες τους - θέλοντας να δείξουν ότι έτσι μεταφέρεται η ισχύς του κράτους τους στον ξένο τόπο. Εφ' όσον, λοιπόν, ο δικαστής δικάζει υπό την σημαία του Αγγλικού Πολεμικού Ναυτικού, τότε εκπροσωπεί την ισχύ της Ελισσάβετ Β', όχι του Ομπάμα!
Πολύ πιθανόν, διότι κάτι τέτοιες ιστορικές εκκρεμότητες όλο και υπάρχουν. (Όπως η περίφημη ανακωχή του Πελοποννησιακού πολέμου, που την υπέγραψε ο ...Αβραμόπουλος! LOL!!!) Όμως, εξηγεί κάλλιστα το γιατί, όποτε μπαίνει η Αγγλία σε παγκοσμίους πολέμους (δύο μέχρι στιγμής), ακολουθούν σα σκυλάκια ΗΠΑ και Αυστραλία.

Εξηγεί και τη δική μου άποψη περί τεκτονικής ιεραρχίας: πρώτα Αγγλία, μετά ΗΠΑ.

Και σας δίνει έτοιμη και τη σκιαγράφηση του "θηρίου": η καρδιά του βρίσκεται στο Λονδίνο!!! Εκεί ακριβώς πρέπει να χτυπήσουμε, αν θέλουμε να τ' αφήσουμε στον τόπο.

(Εντάξει, δε λέω, αν μας παραεμποδίζει το λερναιο-υδραίϊκο "κεφάλι" των ΗΠΑ, θ' αναγκαστούμε πρώτα να κόψουμε αυτό.)

Αυτό ακριβώς είναι και το σημείο, στο οποίο διαφωνώ με τον -πάντα άριστα ενημερωμένο- Μάρκο ντε Σάντ: ακόμη κι αν αποκαλύψουμε, καταδικάσουμε, εκτελέσουμε απαξάπαντες τους ημεδαπούς τέκτονες, κάνουμε μονάχα μία τρύπα στο νερό - εφ' όσον η "καρδιά" του τεκτονισμού βρίσκεται εκτός Ελλάδος.

Γιά την Ιστορία, να σημειώσω πως οι Ναΐτες (α) ήταν κυρίως Γάλλοι, (β) είχαν "καρδιά" στα Ιεροσόλυμα και ...υποκατάστημα στη Ρώμη, παρά τωι ...Παπί. (Ο Πάψ, του Παπός, τωι Παπί! :-) ) Και λερναιο-υδραίϊκα κεφάλια παντού αλλού.



Εδώ τελειώνουν τα σχόλιά μου (προς το παρόν), και φυσικά τον λόγο συνεχίζει να έχει ο οικοδεσπότης!

Υγ: Και ο Πυθαγόρας... Εκτός του ότι τον υπολήπτονται πολύ οι τέκτονες, και οι Ναΐτες ήταν πυθαγόρειο τάγμα, και οι δήθεν εχθροί τους, οι Ασσασσίνοι ήταν επίσης πυθαγόρειο τάγμα.
Και μιά που το ανέφερα... Αλήθεια, εκείνη η τεράστια βιβλιοθήκη με αρχαιοελληνικά έργα του Γέρου του Βουνού, τί απέγινε;

http://bostopel.blogspot.com/

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'