Η κιτρινόμαυρη πεταλούδα του Πεκίνου!


arxigramma-T
ον έχω δει καναδυό φορές στην τηλεόραση, να παίζει ποδόσφαιρο. Τον θυμάμαι σ’ εκείνο το πανευρωπαϊκό των εθνικών ομάδων under 19, όπου η Ελλάδα έφτασε μέχρι τον -υπό καταρρακτώδη βροχή- ηρωϊκό τελικό. Καλός παίκτης γιά την ηλικία του, κι εξελίξιμος. Το περασμένο Σάββατο, όμως, ήταν ο υπαίτιος να ξεκινήσει ένα αναπάντεχο τζέρτζελο… τόσο μεγάλο, που θα μείνει ιστορικό!
Ο λόγος γιά τον ναζιστικό χαιρετισμό του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Γιώργου Κατίδη:
Katidhs

Το Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013, ο αγώνας της εγχώριας Σούπερ Λίγδας μεταξύ (γηπεδούχου) ΑΕΚ και Βέροιας ήτανε σημαντικός. Όποια ομάδα έχανε, χανότανε. (Δηλαδή, κατά 80% θα πέσει στη Β’ εθνική κατηγορία τον ερχόμενο Μάϊο, με ό,τι συνεπάγεται αυτό από πλευράς εισπράξεων, κτλ.)
Προηγείται, λοιπόν, η ΑΕΚ, ισοφαρίζει η Βέροια σε 1-1, και λίγο πριν το τέλος ο Κατίδης βάζει το δεύτερο (και νικητήριο) γκόλ της ΑΕΚ, και σπεύδει προς τις κερκίδες να πανηγυρίσει με τον τρόπο που βλέπετε στη φωτογραφία.
Από εκεί και μετά, έγινε το έλα να δεις. Αντέδρασαν οι πάντες, πλειοδοτώντας σε “πολιτική ορθότητα” και “αντιρατσισμό”, ο δε Κατίδης έκτοτε παρουσιάζεται απ’ τα ΜΜΕ περίπου ως ο γυιός του Βεελζεβούλ. (Άσε που υποχρεώθηκε να …βρίσει τον εαυτό του στο τέλος – και δη, γραπτώς. Ούτε ο Στάλιν να τον δίκαζε, το 1938! Ούτε αυτομαστιγωνόμενος σιΐτης νά ‘τανε, που θρηνεί τον Αλή!)
Όλοι αυτοί οι “αντιρατσιστές” και “αντιναζιστές” (και τα πολιτικά “ορθά” κι απευθυσμένα) απέδειξαν γι’ ακόμη μία φορά δύο πασίγνωστα πράγματα: (α) Ότι σχεδόν κανείς στην Ελλάδα δε βουτάει τη γλώσσα του στο μυαλό του πριν μιλήσει. Και (β) ότι η χώρα μας παρουσιάζει τρομερή έλλειψη καθρεπτών! Ιδού, λοιπόν, δουλειά με φραγκάτες προοπτικές: να στήσεις εργοστάσιο καθρεπτών, να τα κονομήσεις!
- Τί λες, ρε Εργοδότη! Δεν έχει η Ελλάδα καθρέφτες;
- Έτσι φαίνεται. Διότι, ουδείς απ’ όσους έσπευσαν να “την πουν” στον Κατίδη, δεν κοίταξε πρώτα τα μούτρα του στον καθρέφτη. Τρομερά δύσκολο πράγμα η αυτογνωσία!
Το τί μπουμπούκια και λουλούδια “έσπευσαν να καταδικάσουν” τη χειρονομία Κατίδη, δε λέγεται! Όπως δε λέγεται και το γέλιο πού ‘ριξα με δαύτους!
  • Πρώτο και καλύτερο, ένα κομματίδιο ονόματι “Γομάρ” (Γομαρίσια Αριστερά, παναπεί). Σοβαροί-σοβαροί (έτσι νομίσανε) οι οπαδοί του Δ’ Ράϊχ, “την είπανε” στον υποτιθέμενο οπαδό του Γ’ Ράϊχ!
Ρε εσεκόγλου εσεκλέρια, ρε αληταράδες, ο Κατίδης υπέγραψε το “Μνημόνιο”, που οδήγησε πέντε χιλιάδες Έλληνες στην αυτοκτονία, ή εσείς;
  • Μετά, “του την είπε” η διοίκηση της ομάδας του, που μάλιστα τον κάλεσε και σε απολογία!… Δηλαδή, οι διευθύνοντες μία απ’ τις πλέον λαμογίστικες ομάδες του εγχωρίου πρωταθλήματος, που συμμετέχει επί χρόνια στο πρωτάθλημα αυτό με μαϊμού φορολογικές ενημερότητες! (Με πολιτικές “πλάτες” οι λαμογιές αυτές, εννοείται – όταν, γιά χρέος του απλού πολίτη προς την εφορία 20 ευρώ, το κράτος βάζει χέρι στον μισθό του.) Γιά να μην αναφέρω και την φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή τέτοιων “επιχειρήσεων”, ή το πόσους έχει φεσοφορέσει ο “ιστορικός σύλλογος της προσφυγιάς”!
Ρε, ά σιχτίρ κι εσείς και οι πολιτικές σας “πλάτες”, μπουγαδοκλέφτες των Ελλήνων φορολογουμένων, που θα παραδώσετε μαθήματα ήθους!
  • Μετά, “του την είπαν” οι “οργανωμένοι” της ομάδας του, με μία ανακοίνωση κάπως σαν: “Ο Κατίδης δεν θεωρείται πλέον μέλος της μεγάλης οικογένειας της ΑΕΚ!”
Μά ‘στα! Εφθέγξατο από τρίποδος και η παρέα του …Μπάμπη του “Σουγιά”, εν άλλαις λέξεσιν! :-) Τί να σας πω! Είναι να κόβονται τα ζ’μπεθεργιά με τέτοιες φαμίλιες;Πάπάπάααα!!!
  • Μετά, “του την είπε ” η ΕΠΟ: Ισόβιος αποκλεισμός απ’ όλες τις εθνικές ομάδες!
Πώπώωωω, μία ηθική παρέα που μιλάειειειειει!!… Εφάμιλλη -σε ήθος- της ηγεσίας (αποτελουμένης από έναν φοροφυγά κι έναν μαυραγορίτη εισιτηρίων) της Ολυμπιακής Εθνικής Ομάδας του καλοκαιριού του 2012! Μόνο να σας έβλεπα τί θα κάνατε, ρε ψευτόμαγκες, άν ήταν παίκτης του Μαρινάκη ο συγκεκριμένος! (Εικάζω βασίμως ότι, όχι μόνο δεν θα τον τιμωρούσατε, αλλά θα του φέρνατε και αράπη ανεμιστήρα, να του κάνει αέρα! :-) )
  • Μετά, ένας δημοσιογράφος από αθλητικού ραδιοφώνου, ο οποίος ούρλιαζε: “- …Απαράδεκτο! Να τον καλέσουν σε απολογία!… Να του βάλουν πρόστιμο!…” Αλλά έσπευσε ο ίδιος να το διορθώσει αμέσως μετά: “- …Τί πρόστιμο να του βάλουν, όταν η ΑΕΚ τους έχει απλήρωτους!”
Γι’ αυτό σας λέω, πως έριξα το γέλιο της αρκούδας! Και μόνον απλήρωτους τους έχει τους ποδοσφαιριστές της η ΑΕΚ, ρε παπάρα; Που την πέφτουν στους μπουφέδες των ξενοδοχείων να φάνε τίποτε, γιά να μη λιποθυμήσουν απ’ την πείνα;
  • Τέλος, αλλ’ όχι τελευταία, του έρμου του Κατίδη του την είπε (εμμέσως, διότι δεν είχε το θάρρος γιά ευθεία αναφορά) το κανισάκι της λέσχης Μπίλντερμπεργκ, ο τύποις και λαμογιστικοίς νόμοις “πρωθυπουργός” (του 18%) αυτής της χώρας: “- Καμμία ανοχή στον ρατσισμό!”, γαύγισε το κανισάκι, τη μέρα που παρίστατο σε μνημόσυνο οβραίων.
Ενώ η ανοχή σου στη ληστεία των χρημάτων των Ελλήνων, και δι’ αυτής στον παρασιτικό πλουτισμό των οβραιοτραπεζών, είναι άπειρη! Έ, Αντωνάκη; Στήνεσαι και στα τέσσερα γι΄αυτήν, άμα λάχει, έ; Ούστ κι εσύ, μωρή λουλού!
Η κατάσταση είναι μεν φρενοκομειακού επιπέδου, και οι “καταδικάζοντες” (κτλ) είναι γιά τον γάϊδαρο καβάλα απαξάπαντες, αλλά υπό κανονικές συνθήκες δεν απασχολούν το παρόν ιστολόγιο τέτοια περιστατικά. Η όλη κουβέντα προηγήθηκε, όμως, επειδή σήμερα θα σας απασχολήσω μ’ αυτό, που απ’ τα γέλια μ’ έστειλε στα πολύ χοντρά νευρικά γέλια – μέχρι χέσιμο στην τουαλέττα, που λένε! Γιά τόσο γέλιο μιλάμε! Μόνο που δεν το είδε κανείς άλλος, γι’ αυτό θα το κάνω λιανά.
Σίγουρα έχετε ακουστά το περίφημο ρητό γιά την πεταλούδα του Πεκίνου! Το οποίο απάνω-κάτω λέει πως, όταν μία πεταλούδα φτερουγίσει στο Πεκίνο, ενδέχεται να συμβεί τυφώνας στη Νέα Υόρκη. Το ρητό αυτό θεωρείται πως το πρωτοδιατύπωσε ο μετεωρολόγος Λόρεντζ το 1963, κι εδώ και μισόν αιώνα το έχουν επικαλεστεί άπειροι επιστήμονες σε άπειρες διαλέξεις και άπειρα βιβλία. Απαντάται σε πολλές παραλλαγές, αλλά η σημασία του είναι πως μία μικρή μεταβολή κάπου μπορεί να σηματοδοτήσει μεγάλες μεταβολές κάπου αλλού – έστω και με σχεδόν μηδενική πιθανότητα. Οι δε τομείς εφαρμογής του είναι επίσης πολλοί: από τα καθαρά Μαθηματικά, μέχρι ό,τι φανταστεί κανείς.
Παραδείγματα εφαρμογής του στην καθημερινή ζωή, υπάρχουν επίσης αρκετά. Το σημαντικώτερο είναι, ίσως, η περίφημη “Μαύρη Δευτέρα” του χρηματιστηρίου των ηπαπάρα (σύνδεσμος 1σύνδεσμος 2), που κόντεψε να τινάξει στον αέρα την “υπερδύναμη”… χωρίς λόγο! Δευτεριάτικα, λοιπόν, πρωΐ-πρωΐ, άρχισαν να πουλιένται σε μεγάλες ποσότητες διάφορες μετοχές, ακολούθησαν στο πούλημα -επίσης ξαφνικά- ακόμη και όσοι δεν είχαν σκοπό να πουλήσουν, και σε δύο ώρες οι μετοχές έγιναν σχεδόν κωλόχαρτα. Σχεδόν, διότι επενέβη ο κύριος γενικός εισαγγελέψ των ηπαπάρα, κι έκλεισε τον ναό του διαβόλου καπιταλισμού… μέχρι να πιούν καφέ οι χρηματιστές, και να πάψουν να “παραλογίζονται”! :-)
Βέβαια, θ’ αναρωτηθεί κανείς γιατί δεν επενέβη ο κύριος γενικός εισαγγελέψ και σε προηγούμενες εξ ίσου λαμογίστικες μεν, αλλά κερδοφόρες δε συναλλαγές του “ναού”, να το κλείσει το ρημάδι. Ή, γιατί δεν επενέβη ο προκάτοχός του στο προσχεδιασμένο“Κράχ” του 1929, που τίναξε στον αέρα τις μη εις χείρας ιουδαίων επιχειρήσεις, ώστε αυτοί να τις αγοράσουν μετά μπίρ παρά.  Αλλά να μη σκαλίζουμε παλιές ιστορίες και στεναχωρούμε τους αφέντες του κόσμου, έ; :-)
Και γιά να ξανάρθουμε στα δικά μας, ο Κατίδης υπήρξε -άθελά του- η πεταλούδα του Πεκίνου στην ελληνική πραγματικότητα των ημερών μας!
Δώστε βάση!
  • Ένας άσχετος από Ιστορία νεαρός ποδοσφαιριστής (τον πιστεύω, όταν λέει πως δεν ήξερε τί σήμαινε αυτό που έκανε).
  • Που δεν είχε δώσει παρόμοιες αφορμές πιό πριν στην καριέρα του. (Σε αντίθεση με τον συνάδελφό του Πάολο ντι Κάνιο, που τη “ζίγκ χάϊλ” χαιρετούρα την είχε ψωμοτύρι.)
  • Σ’ ένα γήπεδο με κάποιες χιλιάδες κόσμο, και με τηλεοπτική κάλυψη εθνικού επιπέδου.
  • Βάζει ένα γκόλ, απ’ αυτά που μπαίνουν με πιθανότητα 5% έως 10%.
  • …Και τρέχει προς την κερκίδα να το πανηγυρίσει, χαιρετώντας ναζιστικά!!!
Κι όλ’ αυτά, πού;
  • Σ’ ένα άθλημα, που στα χέρια της εξουσίας χρησιμεύει καθαρά ως κατασταλτικός μηχανισμός. Ως ναρκωτικό των πολλών, παναπεί. “Το όπιο του λαού”, που λένε και οι κομμουνισταί! :-) (Τί γελάτε, ρέ; Οι κομμουνισταί θα σας πάρουν τα σπίτια, και θα σας σφάξουν με το κονσερβοκούτι! Καθήστε καλά, να σας πάρει τα σπίτια το κανισάκι, και να σας σφάξει η Μπλακγουώτερ με όπλα τελευταίας τεχνολογίας!) Των πολλών, διότι οι λίγοι έχουν άλλα ναρκωτικά, γιά ν’ αποχαυνωθούν. Πχ τα πτυχία.
  • Και το οποίο η εξουσία θεωρεί πως το ελέγχει απόλυτα. Εξ ού και τα χαρίσματα ποινών σε ποδοσφαιριστές, και τα χαρίσματα σκανδαλωδών χρεών σε ομάδες – ή, το προεκλογικό αισχρό γλείψιμο (απ’ τους πολιτικούς) των “οργανωμένων” μαχαιροβγαλτών κάφρων γιά ψήφους.
Άρχισε, λοιπόν, η πεταλούδα του Πεκίνου να κουνάει τα φτεράκια της γιά πέταγμα, κι ακολουθεί ο τυφώνας! Πώς;
Πρώτον, τα παλιόσκυλα των ΜΜΕ (άαααλλοι φοροφυγάδες αυτοί!), πληρωμένα γιά και ντοπαρισμένα με “πολιτική ορθότητα”, λένε και ξαναλένε και ξαναλένε “ο Κατίδης”, και ξανά “ο Κατίδης”, και μανά “ο Κατίδης”, και ξανά-μανά-μανά “ο Κατίδης”, και δώσ’ του “ο Κατίδης”, και ουκ έσται τέλος. Έλα, όμως, που η όλη φάση σε φέρνει σε σημείο ν’ ακούς “Κατίδης”, και ζντόϊνγκκκκκκ!!! να τινάζεται ανακλαστικώς πως -δίκην ελατηρίου- το δεξί χέρι σου σε ναζιστικό χαιρετισμό! ΛΟΛ!!!
Δηλαδή, λόγω βλακείας διαδίδουν αυτό ακριβώς που θέλουν ν’ αποφύγουν!
Σε αντίθεση, οι απείρως πονηρότεροι “χριστιανοί” του 3ου αιώνα μΧ (απ’ ευθείας πρόγονοι των σημερινών “ολοκαυτωμένων”) έκαναν προσανάμματα γιά το τζάκι τα “απολογητικά” συγγράμματα των επίσης “χριστιανών” ομοφύλων και ομοθρήσκων τους του 2ου και 1ου αιώνων μΧ!
Γιατί;
Διότι, όταν ξεκίνησε ο χριστιανισμός, ήταν καθαρά εβραϊκή αίρεση. Οι δε ιουδαίοι της εποχής εκείνης, μαθημένοι στο πνεύμα της Αλεξάνδρειας, την είχαν δει …φιλόσοφοι! Οπότε, πήραν ανά χείρας το χηνόφτερο, να “την πουν” γραπτώς στους Έλληνες! Σε στύλ,“η δική μας θρησκεία είναι ανώτερη, κι η δική σας γιά τα μπάζα”.
Αργότερα, όμως, όταν ο χριστιανισμός έγινε επίσημη κρατική θρησκεία, χόρτασ’ η ψείρα και βγήκε στο γιακά. Οπότε, οι πονηροί “χριστιανοί” (εξ ιουδαίων) πήραν τους παπύρους των προηγηθέντων ομοϊδεατών τους και τους έκαναν παρανάλωμα! Σου λέει, άσε τώρα! Τί να θυμίζουμε εποχές και καταστάσεις που πέρασαν! Γιά να βάζουμε ιδέες, και να μην τελειώσουμε ποτέ με τους Έλληνες; Κι έτσι, μαζί με τα “απολογητικά” επιχειρήματα κάθε -ξέρω ‘γώ- Ωριγένη, ή Κλήμη, χάθηκαν και οι (υπάρχουσες στα “απολογητικά” συγγράμματα) αναφορές στα της αρχαίας θρησκείας των Ελλήνων. Δηλαδή, στην κυριολεξία “μαζί με τα ξερά κάηκαν και τα χλωρά”.
Αν οι σημερινοί ΜΜΕ-δες ήταν έστω κι ελάχιστα πονηροί, θα “καταδίκαζαν” τον Κατίδη με κάποιες χλιαρές ανακοινώσεις το Σάββατο το βράδυ, και μέχρι τη Δευτέρα το θέμα θα είχε ξεχαστεί. Τώρα, όμως, που επιμένουν σαν παλιόσκυλα να διαιωνίζουν το περιστατικό, μαζί με το σήμα κουβαλάνε και τον θόρυβο. Μαζί με το φαγητό κουβαλάνε και τον ιό της θανατηφόρας αρρώστειας!
Αλλά είναι όρθια τούβλα, δεν έχουν ιδέα γιά το πώς δουλεύει η προπαγάνδα, και συνεπώς δεν καταλαβαίνουν ότι βάζουν ιδέες σε πολλούς!
Δεύτερον, δεν είναι μόνον ο ναζιστικός χαιρετισμός. Χέστηκε, τώρα, το κατεστημένο, γιά τους τυχόντες νοσταλγούς του Γ’ Ράϊχ! Ούτε πολλοί πρόκειται να γίνουν, ούτε οι ήδη υπάρχοντες θ’ αφεθούν ποτέ …ανεξέλεγκτοι! (Τί νομίζετε; Δεν ελέγχεται -από σκοτεινά κέντρα αποφάσεων- το …κίνημα; Εδώ ελεγχότανε ο ίδιος ο Χίτλερ! Θα κάνει του -ξυρισμένου- κεφαλιού του ο κάθε σκίνχεντ; ) Είναι το ότι τα γήπεδα είναι συνώνυμα (α) της πολυκοσμίας, και (β) της ζωντανής τηλεοπτικής κάλυψης. Κι έτσι, δεν ξέρεις ποιανού η γκλάβα θα κατεβάσ’ ιδέες γιά κανένα πιό χοντρό “χάππενινγκ” μπροστά στις κάμερες, και τί ακριβώς θα μας παρουσιάσει!
Και δεν εννοώ χαζομάρες, του τύπου “πετάμε κότες μέσα στον αγωνιστικό χώρο”, και κάνει βουτιά ο τερματοφύλακας να πιάσει το πανικόβλητο πουλερικό, και γελάνε όλοι. Ούτε διάφορες γκόμενες, που βγάζουνε τα ρούχα τους και τρέχουνε ολόγυμνες μέσα στο χορτάρι, μέχρι να τις μπουζουριάσουν (και να τις ντύσουν) οι σεκιουριτάδες. (Εκεί, υπάρχει και …πλεονέκτημα: ώσπου να φτάσ’ η γκόμενα απ’ την κερκίδα μέσα στο γήπεδο, έχει προλάβει να δώσει σήμα ο τηλεσκηνοθέτης, ώστε ο φακός της κάμερας να “φλουτάρει” – μη βλέπουν και τα μικρά παιδιά, δηλαδής!)
Εννοώ τίποτε χοντρότερο, πχ να ορμήσουν όλοι μαζί οι φίλαθλοι και να κάνουν …ο,τιδήποτε σε ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη. (Θα κόψουν τη μετάδοση απ’ το κοντρόλ, λέτε; Σιγά! Χάνεται τέτοιο ρεπορτάζ; )
Μην ξεχνάτε, ότι η διάλυση της τέως Γιουγκοσλαυΐας άρχισε απ’ τα γήπεδά της!
Γι’ αυτό και οι διάφορες Φίφες απαγορεύουν τα πανώ με τα πολιτικά συνθήματα στα γήπεδα. Γιά τα οποία, όταν εμφανιστούν, ο διαιτητής διακόπτει τον αγώνα. Ποδιτσομάγαζα κι οι Φίφες (γιατί; τί νομίσατε; ότι δεν είναι; ), σου λέει “κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε”! Οπότε, τρέχουν να προλάβουν, να μη φάνε “λάϊβ” καμιά …φίφα! :-)
Είναι ακριβώς αυτό το δεύτερο ενδεχόμενο, δηλαδή του τί θα σκαρφιστεί να κάνει ο επόμενος αυθόρμητος “ηθοποιός-σώουμαν” των γηπέδων, που αιτιολογεί τη λύσσα των “καταδικαζόντων” (κτλ) κατά του Κατίδη. (Τί νομίζετε; δεν το σκεφτήκανε οι κρατούντες το ενδεχόμενο αυτό; ) Λύσσα, η οποία προέρχεται απ’ τον πανικό τους. Ο οποίος πανικός τους προέρχεται από το ότι όλα τα σκέφτηκαν εγκαίρως, όλα τα “έδεσαν” εγκαίρως…
…Αλλά το ανεξέλεγκτο, η πεταλούδα του Πεκίνου, το ένα τόσο δα μικρό περιστατικούλι, παραμένει ελεύθερο κι ανυπότακτο και τους βγάζει τη γλώσσα!
Τί να σας κάνω ρε “λεβέντες”;
Η πεταλούδα του Πεκίνου φορούσε κιτρινόμαυρα, και πέταξε μακριά!
Τώρα, είναι αργά πλέον. Ο τυφώνας έχει ήδη ξεκινήσει.
Γι’ αυτό σας λέω… Ακόμη γελάω! Δε θέλει πολύ: Ένα γέλιο θα τους θάψει!
http://ergdhmerg.wordpress.com

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'